• Mee Sampan Jek!

    18/04/2018

    Hari ni kemalasan berganda nak masak bekal. Ummi bekal buah limau dan granola je. Tengahari pergi ke port makan favourite Boat Noodle @ Teh O Ice 50 Cents. Ummi dan Kak Leen makan Boat Noodle Pishek. Big bow Eqa makan nasi kerabu ayam. Noni tahap lapar gila order nasi kerabu pishek kot nama dia ada…

    Read more
  • The Arts Fest – 3rd – 5th November ’17 | Leisure Farm Gelang Patah

    29/10/2017

    THE ARTS FEST Date: 3rd – 5th November 2017 Time: 10am – 8pm Venue: Bale Club, Leisure Farm, Gelang Patah Art Exhibition & Presentation Workshop – Batik Painting – Pareo Painting – Plein Air Painting Activities: – Face Painting – Horse Riding For more info: +607-558 4357 Waze: Leisure Farm Malaysia Address: Bale Club, Jalan…

    Read more
  • Kampung Sungai Melayu – Eco Tourism Village

    19/10/2017

    Cerita Kembara Bloggers Johor 2017 bermula dengan lokasi pertama kami iaitu di Kampung Sungai Melayu, Gelang Patah. Buat pertama kalinya menjejakkan kaki ke sini walaupun asal dari Gelang Patah hehe. Rombongan kami sampai lebih kurang jam 12 tengahari dan disambut oleh kumpulan kompang Kampung Sungai Melayu. Sebelum kita pergi jauh menikmati pengalaman menarik di sini,…

    Read more
  • Riadah Petang di Forest City

    08/09/2017

    Cerita riadah petang Ahad lepas. Cuti panjang haruslah Ummi keboringan. Nak ajak Babah ke pantai Babah macam tak layan, jadi Ummi bawa anak-anak ke pantai buatan jek lah hehehe. Mana lagi kalau bukan ke Forest City. Tempat bersantai paling dekat dengan rumah. Mula-mula diorang main kat area play ground kat sales gallery tu. Lepas tu…

    Read more
  • Dinner at Restoran Barami Seafood Taman Nusantara

    26/07/2017

    Cerita malam tadi. Dari minggu lepas Ilham kata nak makan tomyam kat Barami Seafood, tapi Ummi kata tunggulah Ummi Babah gaji. Dia ok je. So malam tadi kami dinner di Restoran Barami Seafood. Ini satu-satunya restoran kegemaran Ilham. Dia suka sangat tomyam kat sini sampai susah nak hadam tomyam kedai lain. Kalau makan kat sini…

    Read more
1 2 3 4
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: