My Pregnancy Journey | Pemantauan Kawalan Glukosa Dalam Darah (Blood Sugar Profile – BSP)

Assalamualaikum.. Macam yang Ummi dah ceritakan dalam entri-entri lepas, mengandung kali ni juga Ummi tak terlepas dari menjalani Modified Glucose Tolerance Test (MGTT). Redho je lah kan, sebab pregnancy yang lepas ada sejarah Gestational Diabetes Mellitus (GDM). Minggu ke 12 Ummi dah dapat appointment minum air bandung 3 rasa gula yang sedap itu. Tapi masa…Continue reading My Pregnancy Journey | Pemantauan Kawalan Glukosa Dalam Darah (Blood Sugar Profile – BSP)

985 total views, 11 views today

Pregnancy | Check Up 36 Weeks @ Pusat Pakar Sakit Puan dan Perbidanan Khor & Loh

hari isnin, 12hb check up kat Khor & Loh. macam biasalah balik kerja berdezup terus ambil nombor. nanti lambat memang selamat tak dapat nombor giliran. ummi turun sorang2 dulu, dapat nombor 115. siap ambil tekanan darah dan timbang. alamak berat maintain jek. masa 66.8kg tapi masa kat KKGP ari tu turun pulak 65.5kg, previous record…Continue reading Pregnancy | Check Up 36 Weeks @ Pusat Pakar Sakit Puan dan Perbidanan Khor & Loh

Pregnancy | Cerita BSP 7 Kali & 2nd Appointment SCOG, HSA

selasa punya aktiviti. mencucuk jari jemari yang tak berapa halus mulus ni sendiri. 7 kali ye untuk hari ni. malas la nak suruh nurse buatkan. jenuh kang nak keluar masuk office. first time kena kerah buat BSP banyak gini. mak pasghah!!    follow jadual ni. Masa Pengambilan BSP (7 kali)   Pre-breakfast 8.00am Post breakfast…Continue reading Pregnancy | Cerita BSP 7 Kali & 2nd Appointment SCOG, HSA