Family's Activity The Ilhams Learning Phase

Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah

Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah | Assalamu’alaikum. Semenjak berkecimpung dalam dunia pemanahan.. wahhhhh ayat Ummi ko hahaha memang bila ada masa terluang weekend or weekdays Babah akan ajak dua orang hero ni berlatih memanah. Lokasi memanah ni di sekitar kawasan office dan stor Tok Ayah hehe. Masa ni kawasan ni belum ditambak. …

30 total views, 3 views today

Continue Reading
Homeschooling Ilham's Bonding Time The Ilhams Learning Phase

Messy Play Sangat

Assalamu’alaikum.. Cerita terperap 3 bulan ekeke. Ummi ambila peluang kasi can abang-abang ni bermessy play selepas berlatih menanah bersama Cikgu Babah. Port latihan memanah tak lain tak bukan tanah lapang di office Tok Ayah. tapi sekarang Babah dah tukar port baru. Nanti cerita entri lain. Sekarang kita fokus kat messy play. View this post on …

58 total views, 3 views today

Continue Reading
Info Sharing Khidmat Masyarakat @herneenazir.com

Play and Learning In Charity – Zoo Negeri Johor (9 Feb 2019)

PLAY AND LEARNING IN CHARITY Tarikh: 9 Februari 2019 Masa: 9.00 pagi – 11.30 pagi (Pendaftaran program bermula jam 8.30 pagi) Lokasi: Zoo Negeri Johor Yuran: RM10 OBJEKTIF PROGRAM: – Membantu kanak-kanak istimewa– Membuat bilik fisioterapi– Membantu menanggung kos perubatan dan sara hidup kanak-kanak istimewa PENGISIAN PROGRAM: 1. Edu-Games for Kids2. Charity Talk3. Craft Activities4. …

223 total views, no views today

Continue Reading
Quality Time With Ilham School Holiday Activities

The Ilhams @ Dinosaur Kingdom Puteri Harbour at Night

Assalamualaikum.. Cerita 2 December 2018, akhirnya setelah puas merengek Ummi Babah tunaikan janji bawa The Ilhams meneroka Dinosaur Kingdom, Puteri Harbour. Plan asal nak pergi sebelah petang, tapi oleh kerana hujan lebat kami postponed selepas maghrib.  Masing-masing dah tak sabar nak mask ke dalam. Tapi Ummi hold dulu sebab nak bergambar hahaha. Pass masuk kami …

417 total views, no views today

Continue Reading
Parenting School Holiday Activities

Program Berbayar Sepanjang Cuti Sekolah Sekitar Negeri Johor 2018

Assalamualaikum.. Ok Ummi listkan beberapa program-program menarik “berbayar” sepanjang musim cuti sekolah ini. Program tertumpu sekitar negeri Johor. Insha Allah kalau ada kelapangan Ummi nak selit juga untuk Abang Ilham. Kalau ibu ayah berminat nak hantar anak-anak bolehlah hubungi nombor yang tertera di setiap poster ya. Semoga anak-anak dapat memanfaatkan musim cuti sekolah dengan aktiviti …

Continue Reading
Family's Activity My Hero Kechik - Ilham Syahmi The Ilhams Learning Phase Weekend

Ilham Si Pengembala Ikan.. Kehkehkeh :p

dah macam pengembala biri2. ekekeke. pagi tadi bangun tidur ilham dah kena kerah bangun awal2. selalunya sampai ke tengahari kadang2 baru bangun. bila dengar nak pergi makan roti acu. berebutlah dia bangun. siap2 mandi dia kata dia nak pergi mancing. ehhh macam beriya la awak kan. sudahnya babah kata kita pergi beli ikan je. ilham …

Continue Reading