Anything About Me Frenz

Sayonara Sufi

Semalam last day Sufi di menjalani latihan praktikal di PTP. Walaupun baru kenal berapa bulan yang lepas tapi saya sangat serasi dengan Sufi. Mula-mula saya ingat dia sombong, tapi tidak rupanya. Don’t judge a book by its cover ok 🙂 Muka je nampak macam serius, tapi tidak rupanya. Saya dah anggap dia macam adik saya …

Continue Reading
Frenz Birthday

Happy 28th Birthday To Aien

Happy 28th Birthday To My BFF Aien Hari ni 17th Oct 2009 birthday kawan baik saya Aien. Mula-mula nak sms malam semalam masa alarm berbunyi tepat pukul 12am, tapi tertangguh sampai pagi tadi baru saya wish kat Aien. Sempat bersms ringkas sambil tanya khabar. Busy sungguh Cik Aien ni, pagi tadi pun dia bagitau yang …

Continue Reading
Ummi Ilham at Work

Toolbox Talk

Semalam petang Marine Department punya turn untuk adakan “Tool Box Talk”. Location at Pilot Room. As I’m in both department Marine & HSE, jadi kenalah bagi masa untuk attend program untuk dua2 department. What is “Toolbox Talk”? Bukan “Kotak Peralatan Bercakap” ya 🙂 It is a brief safety talk or meeting about a specific subject …

Continue Reading
Anything About Me Colleagues

Safety Day ’09

Cerita pasal PTP Safety Day 2009 cerita pantas dan ringkas. Nanti sambung lagi coz banyak lagi gambar yang belum upload. Pagi tadi datang awal sikit (awallah sangatkan :)) Dalam pukul 8 dah siap2 nak ke Yard coz this year kami ubah location buat kat Container Yard. So operation kena stop about 1 hour. Our expectation, …

Continue Reading