• Shaklee Biz,  YOUTH Skin Care

    YOUTH Look Younger Longer Roadshow – 6 Feb 2018

    Tengok geng-geng Shaklee duk share pasal YOUTH Skin Care Shaklee ni rasa tak sabar betul nak mencuba.. bertambah-tambah tak sabar nak join Youth Roadshow malam ni dengan mami salwa. Join roadshow ni Ummi dapat RM20 voucher untuk pembelian set Youth yang bakal dilancarkan bulan Mac 2018.. korang yang nak pre-order boleh contact Ummi ya.. Jom kita “Look Younger Longer” dengan Youth Skin Care.. details pasal produk ni Ummi akan share di blog ya.. stay tuned!!¬†ūüėČūüėČ ūüď≤¬†Hernee | 014-6106331 YOUTH SKIN CARE diuji secara klinikal dan diuji secara dermatologi. Ia turut diuji oleh pakar mata (Ophthalmologist) membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif. #youth¬†#youthshaklee¬†#youthroadshow¬†#shakleehjohorbahru#grandparagonhotel¬†#shaklee¬†#shakleemalaysia#shakleeindependentdistributor¬†#sayajualshaklee¬†#skincare¬†#bloggerjohor#jdtblogger¬†#herneenazirdotcom

  • My Hero Kechik - Ilham Syamil

    Hadiah Basikal Untuk Syamil

    Berhari-hari Babah fikir apa nak bagi hadiah dekat hero kecil sorang ni. Akhirnya semalam pukul 10.30 pagi Babah ajak kami ke Kip Mart Tampoi nak belikan Syamil basikal katanya. Tengok jam rasa macam tak sempat je nak sampai rumah semula jam 12.45pm. Tapi tetap bersiap juga. Takut Abang Ilham sampai rumah kami tak ada. Berdezup Babah drive ke Kip Mart. Rambang mata nak pilih basikal. Ummi la yang rambang mata. Budak sorang tu macam biasa tenang-tenang je. Kekonon Ummi berkenan basikal yang ala-ala rupa scooter ni. Ye Ummi yang berkenan bukan birthday boy hahaha. Tapi malangnya kaki Syamil tak sampai hahaha dan bila Ummi tanya, diapun tak berkenan model ni…

  • Family's Birthday,  My Hero Kechik - Ilham Syamil

    Syamil 3rd Birthday Celebration at The Cave Grill & Cafe

    Hari Ahad lepas 28 Jan, kami celebrate birthday Syamil empat beranak je. Plannya nak makan kat EIS Seafood Special, Kebun Teh tempat Mamacu makan. Sekali sampai sana tutup daaaaa. Pusing punya pusing, akhirnya kami ke The Cave Perling Mall. Nampak tak betapa happynya birthday boy tu hehehe. Ummi beli 2 slices of chocolate indulgence cake je bersama 3 batang lilin sempena hari lahir ke 3 tahun. Jadilah itu pun Ummi dengan Babah yang bedal keknya. Nak tiup kek berebut la si birthday boy dengan kekanda dia yang sorang tu. Grrrrrr. Kekanda dia tu pepandai je jemput kekawan datang rumah, dia kata Ummi buat birthday party Syamil. Aduhaiii nasib baik kekawan…

  • Dari Dapur Hernee Nazir

    DDHN – Menu of The Day 030218

    Menu hari Sabtu, menyambut tetamu dari jauh. Ummi masak apa? Masak jek lah yang simple-simple je ni. Janji tetamu dan anak tuan rumah kenyang menjamu selera hehehe. Menu yang dah biasa lalu dalam blog Ummi. Tak lain dan bukan.. Ayam Red aka Ayam Masak Merah. Kacang panjang, kobis dan caarot masak lemak bersohoon dan tauhu kering. Ikan selar goreng. Ikan sepat masin. Yang ni untuk minum petang, cempedak goreng. Habiskan baki cempedak yang ada hehe. Siapa tetamu Ummi tu ya? Ok nanti akan muncul la muka tetamu tu dalam blog. Dah lama tak jumpa dia, alhamdulillah sihat dan semakin ganteng hehehe. Ok malam ni kita makan sedap kat 7 Spice…

  • Geng Jumaat

    Friday’s Lunch – Reunion Geng Jumaat at Old Town White Coffee Sunway Citrine Hub

    Lokasi Friday’s Lunch bersama geng Jumaat yang tak cukup qourum. Cik Noni tengah asyik bercanda di pasiran pantai Krabi. Amboi kemain. Jadi yang ada cuma Ummi, Eqa, Kak Leen dan jeng.. jeng.. jeng.. FATdhillah yang merindui kami. Nampak kemeriahan wajah memasing. Ni rupa senyum. Kalau rakam suara memang meja kami lah paling memekak sekali. Makcik Dila bawa body guard kecil tau. Faheem yang comel ni. Pening kepala dengar makcik-makcik memekak je. dah la tak dapat makan, dapat makan chakoi Mommy Dila dia je hahaha. Ummi bersama rakan sebaya haha. Adik Dila ni rupanya dah 23 tahun. Kenapa la selama ni Ummi ingat dia baru form 3 hahaha. Bila duduk sebelah…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: