• Info Sharing

    Karnival Institut Pertanian Ayer Hitam (IPAH) Johor | 9 – 11 Feb 2018

    Karnival Institut Pertanian Ayer Hitam (IPAH) Johor Tarikh: 9 – 11 Feb 2018 Tempat: Institut Pertanian Ayer Hitam, Kluang Pebagai aktiviti disusun untuk anda semua: – Pameran & Khidmat Nasihat Agensi Kerajaan – Demonstrasi Pertanian – Jualan Produk Pertanian – Demonstrasi Teknologi Pemprosesan Makanan – Sukaneka – Pertandingan Mewarna – Pertunjukkan Dron Pertanian – Cabutan Bertuah – Kembara Trem – Jualan Anak Pokok Buah-buahan – Pertandingan Teh Tarik Facebook : officialipahjohor Instagram : ipahjohor Twitter : @IPAHJOHOR Pejabat : 07-7581161 fax : 07-7581984

  • Dari Dapur Hernee Nazir

    DDHN – Menu of The Day 080218

    Setelah mendapat persetujuan barisan panel-panel pemakan di rumah, jadi Ummi masak kari ikan bawal. Walaupun Ummi standby juga daun kesum kalau-kalau dorang request asam pedas hehehe. Biasanya kalau masak kari bersayur bendi Ummi dah malas dah nak masak sayur lain. Tapi kali ni terajin pula hehehe. Mungkin sebab tak ada idea nak tambah menu lain hahaha. Menu kedua, sayur bakchoi sos tiram. Favourite Ummi dan tidak anak-anak hahaha. Babah layan je nampaknya. Ummi memang suka sangat lagi-lagi kalau rangup-rangup batang bakchoi tu kan hehehe. Yang sebenarnya nak masak pun mudah. Sambil pejam mata dah boleh siap. Nampak tak permainan dia kat situ hehehe. Ok lah itu saja menu semalam. Korang…

  • Family's Birthday,  My Hero Beso

    Happy 38th Birthday Babah!

    HAPPY 38TH BIRTHDAY BABAH! Semoga sentiasa di bawah  rahmat Illahi. Semoga dipanjangkan usia dan diberikan kesihatan yang baik, dikurniakan rezeki yang halal dan berpanjangan. Terima kasih bersusah payah membesarkan anak-anak dan isteri (dari saiz S sampai L.. jangan sampai termasuk border XL.. fuhhhh). We love you! Malam ni kita makan best-best eh.. Lokasi rahsia..hahaha.. Ummi tengah fikir ni nak belikan Babah hadiah apa. Kalau tak mampu fikir Ummi postpone la bagi hadiah ekekekeke. Sorry biasanya Ummi post wish ni tepat2 jam 12am. Tapi malam tadi mata Ummi bagai digam-gam. Sedar-sedar dah pukul 2 am hahaha. Okbai! Happy Birthday, Husband. You may be getting older but look on the bright side…You…

  • Family's Birthday

    Tok Ayah’s Birthday Celebration At Amerin Boutique Hotel Taman Perling–10 Oktober 2017

      Birthday celebration Tok Ayah yang diperap hampir 4 bulan hahaha. Birthday Tok Ayah 10 Oktober 2017. Memang kena kecam la kejap lagi dengan Mommy Ngah, Nenek dan Mama Cu. Busy sangat tak sempat nak mengarang entri. Sampai terlupa nama menu hahaha. Ikut plan Mama Cu selaku sponsor besar majlis anak beranak ni, kami celebrate birthday Tok Ayah di Skyview Cafe, Amerin Boutique Hotel di Taman Perling. Hotel baru, memang tak pernah pergi pun. Kek tu Ummi yang sponsor. Flavour kek pun ikut tekak Ummi kahkahkah. Durian cheese cake Ummi beli dari Secret Recipe. Pada permukaan kek tu kalau korang perasan tertulis 56th birthday.. padahal Tok Ayah celebrate 58th birthday…

  • Shaklee Biz,  YOUTH Skin Care

    Ummi Ilhams at YOUTH Look Younger Longer Roadshow

    Cerita semalam, Ummi dan Mami Salwa menghadiri YOUTH Look Younger Longer Roadshow di Grand Paragon Hotel, Johor Bahru. Alhamdulillah tercapai cita-cita nak join event ni. Sebab nak tahu lebih lanjut mengenai produk hot Shaklee yang bakal menembusi pasaran Malaysia Mac ni. Lepas habis waktu kerja, Ummi berdezup bawa kereta dan pick up Mami Salwa tepi highway. Alhamdulillah kami antara yang terawal sampai. Sampai awal belum boleh register lagi, jadi kami meronda-ronda sambil bergambar hehehe. Sempat juga ambil angin petang dirembang senja kat luar level 4 ni. Sekejap je lepas tu masuk semula. Jom register dan masuk ballroom secepat mungkin sebab Ummi tak sabar nak buat Skin Analysis. Kita register dulu…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: