Alter Jubah Di Golden Style Tailor School, Terminal Bas & Teksi Gelang Patah

Setiap tahun macam ni la gamaknya. Ummi ni tak berapa nak tinggi lampai. Jadi kalau beli jubah yang labuh meleret haruslah di alter sikit. Selalunya mintak Opah potongkan kalau hari-hari biasa. Tapi nak raya ni konfem Opah banyak tempahan jahitan baju. Maka kita carilah Auntie Golden Style Tailor School ni. Alaaa orang Gelang Patah konfemRead more

Ramadhan 2017–Day 25

Jemputan berbuka puasa terakhir Ramadhan kali ni. Semalam Ummi berbuka puasa di Restoran Selasih, Sri Gelam memenuhi jemputan dari Petronas Dagangan Berhad, First time makan kat sini. Sedap semua makanannya. Buffet pun banyak pilihan makanan. Yang ni diorang siap hidangkan dalam dome special untuk tetamu hehe. Selebihnya kami ambil sendiri la kan. Gambar kenangan denganRead more

Misi Mencari Baju Raya Babah dan The Ilhams

Misi Hari Sabtu Weekend lepas curi masa settlekan baju raya Babah dan anak-anak. Pagi gotong-royong kemas rumah petangnya Babah ajak ke AEON Bukit Indah mencari baju raya dan kasut raya, Ni first trip tau. Sebab nak beli sekali baju melayu hari yang sama memang tak sempat sebab kami keluar dah petang. Pasghah jek la. BabahRead more

6 Tips Keselamatan Di Musim Perayaan

Hari Raya Aidilfitri tinggal beberapa hari saja lagi. Adakah kita semua dah mengambil berat tentang tips keselamatan di musim perayaan? Jika belum jom baca ni 5 TIPS KESELAMATAN DI MUSIM PERAYAAN. Bersama-sama kita mengingati antara satu sama lain bagi mengelakkan perkara yang tak diingini berlaku. Menyesal kemudian tidak berguna. 1. Pastikan pintu dan tingkap rumahRead more

Misi Mencari Baju Raya Ummi

Cerita hari Jumaat, last day outing dengan Dila. Asyik sebut nama Dila bukan iols rindu dia tau hahaha. Rehat 2 jam Ummi ambil kesempatan nak cari baju raya. Angkut sekali budak 4 orang ni sebagai penasihat haha. Kalau nak pergi sama-sama dengan Babah dan anak-anak takut dioang boring. Almaklumlah nak cari baju orang perempuan niRead more