Ummi Ilham at Work

Rezeki Petang Isnin

Rezeki petang Isnin. Lepas lunch beratur rezeki datang ke meja hehehe. Yang moden yang tradisional semua ada. Selamatlah ya mengumpul lemak hahaha. Pisang goreng cheese dari Kak Leen. TQ Kak Leen. Pisang goreng biasa cicah sambal kicap dari Suhana. Eh breakfast pun Su yang taja pagi ni. Makan nasi lemak yang sambalnya sedap. Harap Su …

Continue Reading
Ummi Ilham at Work

Raya Sedondon

Hari ni boleh pulak pakai warna baju tudung kami sedondon hahaha.  Jadi kami abadikanlah memori berkawan ni. Thanks lah Om photographer walaupun first gambar blur. Hmmmm.. mesti Om sedih tak sedondon dengan kami kan hahaha. Jomlah kita nyanyi lagu Raya Sedondon – Sepahtu hahahaha. Boleh refer lirik kat bawah ni ekekeke. LIRIK LAGU RAYA SEDONDON …

Continue Reading
Ummi Ilham at Work

Meeting & Makan

Cerita pagi Jumaat, meeting bersama PTP Pilot dan Tug Boat Master.   Antara yang hadir. Mana Ummi Ilhams? Tu ha kat meja tu tengah ambil minutes of meeting. Bukanlah meeting yang nak difokuskan. Ummi nak fokuskan menu jamuan yang Ummi order ikut tekak sendiri ekeke. Kita buat pra-raya ngeh3 sempena esok puasa. Sila jangan kecam …

Continue Reading
Ummi Ilham at Work

Tetamu Dari UMT

Cerita Jumaat lepas, Ira dan lecturernya Dr. Asamudin dari Universiti Malaysia Terengganu (UMT). Oleh kerana hakak kena bawa dorang ke wharf jadi akak selitlah cerita masuk blog hakak. Nasiblah sempat sampai PTP sebelum pukul 3pm dari AEON Bukit Indah. Kalau tak memang kosong la markah presentation hahaha.  Buat Port Tour kejap dan turun ke pontoon …

Continue Reading