Work

Pindah Semula Kepangkuan 6th Floor

Saja nak simpan dalam blog sebagai kenangan. Hari Isnin officially, kami dah berpindah semula ke office sweet office di 6th floor. Hamboiiii sweet sangat hehehe. Semasa proses renovation. Pandangan dari depan. Dah siap dan jadi lebih luas ke belakang. Pandangan dari belakang. Penghuni dah bertambah, jadi marilah kita sama-sama ber”Muafakat Johor” kat dalam office ni ya. Kongsilah apa yang ada,…

Read More

Work

Breakfast of The Day 021017

Semalam belanja barang dapur, Ummi grab sebungkus roti Gardenia Canadian Purple Wheat 100% WholeGrain (nama penuh ok) hahaha. Cekonon nak breakfast menu sihat sikitttttttttt la. Pagi Ummi bawa roti ke office plannya nak beli telur rebus kat cafe. Sekali tengah syok godeh PC, Kak Mek datang berlenggang kangkung bawa beg. Rupanya dia bagi rendang daging resepi ibu mertua kata dia.…

Read More

Work

Breakfast of The Day 190917

Hari ni ada budak tak nak Ummi bekalkan apa-apa dari rumah, sebab dia request nak bekal nasi lemak Warung Poyot. Ewahhhh kemain. Ummi layankan je la tapi kena bersiap cepat. Kalau bersiap terhegeh-hegeh memang lambat la sampai sekolah jawabnya. Bila dah tapau untuk Ilham konfem la Ummi nak juga beli sarapan untuk diri sendiri. Jadi Ummi tapau soto nasi nyumssss.…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir, Work

Breakfast of The Day 150917

Breaskfast pagi ni untuk Babah, Ummi dan kawan-kawan office. Roti cicah sambal sardin. Sardin yang semalam la tu, memang Ummi masak untuk bawa bekal pergi kerja hehehehe. Haaaa ini dia jemaah sarapan pagi ni. Purple mata hitamku ekeke. Sebungkus roti Mighty White besar tu dah selamat jadi santapan kami. Alhamdulillah kenyang perut suka hati. Korang sarapan apa tu? Eh, tak sabar…

Read More