Anything About Me Ummi Ilham at Work

Keje o keje

Dah lama sgt bercuti..rasa malas nak buat keje..boleh ke? hehehe~ Banyak keje saya yg tertangguh..pening kepala bibik..e-mail dah berduyun nak di baca..baru nak duk aman² sambil semak keje..bos saya suruh join meeting..hadoi..dengki betul..mentang² saya lama cuti.. Bukan pintaku ok..cuti² tu semua..layankan je la..kang kena terminate padan muke..hehehe~tapi otak saya masih kosong ni..tolong..tolong..

Continue Reading
Anything About Me Ayat² Skema Life Ummi Ilham at Work

Dugaan di pagi hari

(ihsan: www.darussyifa.com) Ya Allah..Kau tingkatkanlah tahap kesabaran hambamu yang lemah ini.. Jauhkanlah aku dari menghadapi segala tekanan dalam hidup.. Amin2.. Sedaya upaya yang boleh saya nak mengelakkan dari berhadapan dgn stress yg melampau.. saya dah mencuba dan akan terus mencuba utk mengawal segala perasaan saya.. tapi ade saje dugaan yang datang.. saat saya dgn hati …

Continue Reading
Anything About Me Hobbies Hubby Life Ummi Ilham at Work

Cerite semalam

Semalam agak awal la saya tido..Letih sgt rase badan ni..balik lambat..Saya balik saing En. Nazir..pukul 8pm..Coz kami bawak 1 keta je..jimat sikit..(ari ni pun balik lambat lagi)Saya ade meeting 1 jam lagi..Confirm habis lambat punye..Better saing En. Nazir jek..Dapat OT..hehehe~ Kisah semalam..saya adalah orang last balik..Masa nak balik tibe² kunci ofis takde dlm beg..Gelabah puyuh …

Continue Reading
Anything About Me Life Ummi Ilham at Work

Tak Sedap Badan

Ari nie dari pagi sampai ke la ni..saya rase tak sedap badan la..tekak rase perit sgt..dah berliter² air saya minum..badan semua rase sakit²..hadoi la.. keje menimbun pulak tu..tapi sempat lagi jengah blog..hehe~itu satu kemestian.. ;-p terseksa jiwa raga petang ni..time² awal bulan ni ade je manusia yg bagi saya hangin..suruh key in data yang senang …

Continue Reading
Anything About Me Ummi Ilham at Work

Sentap!

muke org tersentap! Ade satu berita yg tibe² menyentap saya..Sebelum ni saya ade dengar rumors tentang ini..Tapi boss tak pernah inform directly to me..Juz chit chat dgn ofismate jek.. Tapi tadi mase lps balik lunch..1 hour after la..mase boss masuk ofis..tibe² die inform saya.. “Nee.. nanti u ikut I kite transfer Marine Dept.. tapi Mr. …

Continue Reading