Ummi Ilham Dan Kuncu-kuncunya

Cerita semalam. Oleh kerana pagi ni ada audit, maka macam biasa sehari sebelumnya haruslah mak ajak anak-anak buat inspection check lah apa yang patut. Waiting for tango our transportation.. Hari ni kita naik van, sebab kenderaan marine rosak haha. Rasa macam rombongan Cik Kiah pula naik van hahaha. Layankan peminat i ni ajak bergambar backgroundRead more

PTP Safety Day 2017

Cerita semalam PTP Safety Day 2017. Dah berapa tahun saya tinggalkan dunia safety day ni. Almaklumlah sejak masuk PTP tahun 2007, memang itulah rutin kami setiap tahun organise Safety Day. Sekarang dah ada team lagi hebat yang handle safety. Ohh miss the old days. Sebenarnya kami datang lambat, gimik untuk launching pun tak sempat tengok.Read more

Menghadiri “Legal Talk: The Landmark Ruling On Sexual Harassment”

Cerita semalam, saya menghadiri “Legal Talk: The Landmark Ruling On Sexual Harassment” yang dikendalikan oleh pihak HR, PTP. Dari awal dapat email memang excited nak join book nama siap-siap jadi the first staff registered hoho. Saya join sesi pertama jam 10 pagi hingga 12 tengahari. Speaker di datangkan khas dari MMC Corporation Berhad. Kira ayahRead more

Rewang2 Tingkat 6

cerita minggu lepas. rewang2 goodies bag di tingkat 6. memang rutin tahunan. setahun dua kali ummi ilhams jadi mak pengantin untuk OSR Training dibantu oleh dua assistant dan di monitor oleh sorang boss hehe. untuk kali ni.. cotton bag, lunch box dan memo pad. settle packing untuk semua peserta. di sebalik tabir program ecehhhh. haruslahRead more

PTP Family Day 2016 ~ Colours Of Life ~ 12 November 2016

cerita PTP Family Day 2016 yang tersangatlah colourful hehehe. nak menaip ni rasa nak tarik nafas dalam dulu. gambar banyak sangat. hehehe. sehari sebelum family day, kita ada HSSE Day dan Kembara Dakwah. bermula dengan pagi jumaat saya join Daurah Kitab Turath (Kitab Penawar Bagi Hati) oleh Ustaz Noorhiqmy bin Ahmad Tuah di Surau At-Taqwa.Read more

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 3–Part 1

ohoiiii dah lama tak sambung cerita “journey to hong kong & zhuhai”. ada 2 parts lagi belum settle hehe. nak juga cerita. ada i kesah blog i kan hehehe. pagi hari ke tiga kami memang dah plan nak ronda2 kawasan sekitar hotel. tapi lepas subuh main2 handphone sampai tertidur kejap. eh betul ke tertidur? keRead more

Sayonara Husna :'(

entri khas untuk husna.. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. (bunyi trademark husna) hahahaha. budak praktikal dari netherland maritime institute. thanks jadi geng makan akak selama 4 bulan ye. merentas padang di waktu panas mahupun hujan sampai tenggelam kasut penguin dalam lopak atas padang hahaha. thanks sudi melayan kegilaan akak dengan geng2 gila lagi 3 orang tu hahaha. kurang dahRead more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...