Fresh Seafood Di Kg. Pendas Baru, Gelang Patah

Cerita hari Sabtu, macam biasalah hari bersantai-santai. Pagi lepas sarapan di Warung Poyot, kami terus ke Kg. Baru Pendas cari fresh seafood. Budak-budak tu bila terlepas gini biasalah excited. Mak jalan belakang biar bapaknya yang urus bebudak. Geram tengok ikan-ikan segar. Tapi bila dah sampai sini rambang mata nak beli yang mana satu. Macam biasa,Read more

Faisal’s Birthday Celebration @ Pink Daisy Bakery & Cafe, Taman Perling

aktiviti hari sabtu kami minggu ini ialah.. menghuru harakan sambutan hari lahir kecil2an faisal mustaqim. malam mama jie whatsapp jemput datang.dan minta confirmkan sebab nak booking bagai.macam ye tak ye lagi nak confirmkan kehadiran tu kan.akhirnya pujuk2 babah kata ok yeay!small celebration ni dibuat di pink daisy bakery and cafe, taman perling.memang tak pernah menjejakkanRead more

Mandi Manda @ Legoland Water Park

cerita tertangguh tertunggak lagi. cerita bermandi manda di legoland water park. ummi tunaikan permintaan abang ilham yang nak mandi manda di legoland. dah lama sangat tak jejak kaki ke sana sejak annual pass expired. kesian abang ilham. jadi jomlah kita mandi manda. babah tak join sebab ada tournament badminton PTP. kami ke sana dengan nenek,Read more

Foods Review | Takoyaki Sedap By Hakinaqi Takoyaki

blog herneenazir.com memang tak lepas dari cerita makan.. makan.. dan makan.kali ni saya nak cerita pasal takoyaki sedap beli dari officemate department sebelah encik hakim.sebelum ni saya dah test beli yang dah siap masak. dah selamatlah dalam perut.tetiba rasa bersalah sebab tak beli bawa balik ke rumah.jadi teruslah saya order takoyaki frozen dari Hakinaqi TakoyakiRead more

DDHN | Menu Minggu Lepas.. Asam Pedas, Pucuk Paku Dan Sambal Terung Asam

entri pembuka tirai kemalasan dan kebizian ummi ilham. dah 17 hari bulan november, baru sempat taip entri ni je.memang berkurunlah jawabnya entri lain2 tu kena perap ngeh3. ok, recap semula.. menu ahad 8 november.simple jek janji kenyang anak beranak, walaupun sorang anak tu komplen ini bukan ayam red.lama2 redho jek bila ummi suap ayam redRead more

Euphoria Shaklee Appreciation Day @ Grand Paragon Hotel

cerita 19 sept, saya menghadiri program Euphoria Shaklee Appreciation Day bersama Master Norita dan Master Naquib. program bermula jam 2pm – 6pm di Grand Paragon Hotel. kami berpecah dua, ummi dan syamil ke program shaklee, babah dan abang ilham ke majlis kenduri rumah boss babah. adillah tu body guard sorang satu. hehehe. alhamdulillah dapat jugaRead more

Foods Review | Menambah Lemak Dengan Burger Bakar Abang Burn @ B.Point Station

kisah dua minggu lepas, hujung minggu kami diisi dengan program melawat anak jiran setaman aka taukey kedai runcit favourite kami anak beranak yang terlibat dalam kemalangan. semoga anis sihat seperti sediakala dan semoga urusan abang din dan kak siti dipermudahkan. lepas balik dari HSA, kami pun tercari2lah tempat nak menjami selera. macam biasa saya akanRead more

Main Masak2 @ Kapten Steamboat & Grill

last week tekak rasa nak makan steamboat.. nak menggrill daging2 kambing yang sedap.inform babah awal2 jumaat ajak makan luar. dia ok baru boleh teruskan angan2.lagi pun macam dah lama gitu tak main masak2 steamboat and grill hehehe.fikir punya fikir nak kemana.. calon2nya meletop steamboat & grill.. tak pun kapten..babah kata lepas makan kita ronda2 bazarRead more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...