#ummiilhamsminigarden | Dah Ada Rumput Yeay!

ummiilhamsminigarden | Dah Ada Rumput Yeay! |Assalamu’alaikum. Cerita tentang Ummi Ilham’s Mini Garden lagi. Yes of course! My own self therapy. Ketenangan itu datang bila tengok pokok-pokok menghijau. Ummi masih dalam usaha menambah koleksi dan mencantikkan lagi mini garden sekangkang kera Ummi ni. Thanks a lot Babah yang support. Babah juga lah yang cadangkan tambah […]

204 total views, 2 views today

#ummiilhamsminigarden | Penambahan Pokok Baru Lagi

Pertambahan Pokok Baru | Assalamu’alaikum.. Update kebun mini Ummi. Lepas pantang semangat berkoabr-kobar semula. Hari-hari Ummi duk scroll IG tengok pokok-pokok rare aduhaiii makin membuak semangat tu. Sebelum Ummi mula naik kerja awal bulan hari tu, Ummi sempatkan diri melawat nursery hahaha. Melawat la sangatkan. Melawat sambil membeli sepasu dua pokok hehehe. Terapi uols terapi.. […]

264 total views, 1 views today

Update Ummi Ilham’s Mini Garden 100417

Setelah lebih kurang seminggu berkampung di hospital, minggu-migguan kemudiannya tu balik kampung dan ada aktiviti-aktiviti lain kebun mini Ummi memang terabai. Ada pokok yang mati, ada pokok yang tengah nazak, ada yang koma hahahaha. Sudahnya semalam sempat-sempatkan diri untuk bersihkan apa yang patut. Dua-dua hero kecil pun sibuk nak tolong. Tapi tolong sembur air la […]

#ummiilhamsminigarden | Sesi Melawat Tanaman Atok Tipah

ini hasil masa balik kampung public holiday awal muharram. memang dah cakap dengan babah, sampai kampung nanti nank minta benih2 pokok dengan mak hehe. sebelum balik petang tu kita meronda keliling rumah. carilah pokok2 yang boleh ditanam dengan mudah dan pokok2 yang berfungsi untuk masakan. itu dia hasilnya.. dapat anak pokok kunyit. hehe. kes mengelat […]

#ummiilhamsminigarden | Mari Menanam Pokok Bersama Abang Ilham

kesinambungan dari episod yang lepas,ummi tak sabar2 dah nak ajak abang ilham bercucuk tanam.abang ilham pun excited yang amat siap bagitau cikgu dia nak tanam pokok dengan ummi.sebenarnya niat nak bercucuk tanam ni makin membara kerana bebetulan ilham tengah belajar tajuk kebun sayur dan percambahan biji benih di sekolah. bahan2 yang ummi siap2 sediakan macam […]

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!