Anything About Me, Colleagues, Travel, Travelogue - China, Work

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 3–Part 1

ohoiiii dah lama tak sambung cerita “journey to hong kong & zhuhai”. ada 2 parts lagi belum settle hehe. nak juga cerita. ada i kesah blog i kan hehehe. pagi hari ke tiga kami memang dah plan nak ronda2 kawasan sekitar hotel. tapi lepas subuh main2 handphone sampai tertidur kejap. eh betul ke tertidur? ke saja2 tidur hehehe. kepenatan uolls,…

Read More

Colleagues, Travel, Travelogue - China, Work

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2–Part 3

sambung lagi dan lagi.. sampai habis.. hehehe.dalam entry lepas saya ada mentioned yang kami terpaksa check out sehari lebih awal dari hari yang sepatutnya.semuanya berpunca dari perkhabaran yang menggerunkan. typhoon menyerang! fuhhh!masa ni tak silapnya typhoon linfa dah selamat mendarat di northern philipines, taiwan dan southern china.dan yang bakal2 muncul typhoon chan-hom dan nangka.typhoon chan-nom expected headed to landfall dekat…

Read More

Colleagues, Travel, Travelogue - China, Work

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2–Part 2

sambung lagi episod seterusnya hehehe. sampai ke hotel semula after inspection dalam lebih kurang jam 12pm.masing2 tak sabar dan bersemangat nak jalan2 ke daerah Gongbei sambil nak bershopping sikit. sementara berehat sekajap sambil kira2 duit. kitorang ada duit hong kong dollar je. mr. ken kata tukar je chinese yuan dengan dia. dia bagi 2 ribu yuan dan kami berbagi 3…

Read More

Colleagues, Travel, Travelogue - China, Work

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2–Part 1

bersambung lagi.pagi2 dah bersiap sedia nak ke Hin Lee (Zhuhai) Shipyard. janjinya pukul 8am tunggu kat lobby. sebelum turun, meh kita selfie ekekeke. jangan cakap hakak tak payung. ngeh3. kami memulakan perjalanan ke Doumen Qu selama lebih kurang 1 jam ke sana. dapatlah cuci2 mata tengok kiri kanan bangunan melangit2. kami ke sana berenam termasuk mr.ken tuan director of hin…

Read More