Travelog Sabah| Kota Kinabalu – Kundasang – Ranau (10 – 13 July 2018)

Assalamualaikum semua.. Ummi nak buat update ringkas dulu sebelum Ummi buat entri satu persatu yang entah bila nak siap tu kan haha.┬áKalau korang friend Ummi di facebook dan follower instagram mesti korang tahu yang Ummi, Babah dan The Ilhams baru saja balik dari bercuti ke sebahagian daerah di Sabah. Alhamdulillah perancangan selama setahun untuk tabung […]

Travelog Bandung–Dinner & Birthday Celebration at The Stone Cafe, Dago Bandung

Sambung lagi cerita Bandung memandangkan dah masuk setahun lima bulan perap gambar-gambar ni. Oleh kerana tarikh kami ke sana tu birthday Tok Ayah Ilhams (10/10) dan dekat sangat dah dengan birthday Pok Teh (13/10) jadi kami celebrate birthday diorang berdua sekali. Lokasi pilihan recommended by Pok Teh adalah di┬áThe Stone Cafe, Dago Bandung. THE STONE […]

Travelog Bandung | Persediaan Sebelum Ke Bandung, Indonesia

{credit image: Wikipedia} Sebelum ke Bandung, saya dah buat reserach serba sedikit tips2 travel ke sana. Terima kasih kepada blogger2 yang sudi berkongsi pengalaman. Memang sangat2 membantu. 1) TIKET Tiket – Saya beli pada tahun lepas Nov 2015 masa Air Asia buat promo. Bermula November 2015 hingga September 2016 saya dan suami menabung RM100 seorang […]