Travelog

Travelog Sabah – Travel Itinerary Kota Kinabalu – Kundasang – Ranau (4 Hari 3 Malam)

Assalamualaikum.. Cerita Travelog Sabah bersambung lagi, tapi sambungan yang mampu cuma untuk itinerary je hehe. Mood kedaung nak update blog haha. Tahun 2020 mungkin baru siap cerita semua hahaha. Ok jom korang, Ummi nak kongsikan itinerary yang Ummi refer dari kawan-kawan dan juga baca di blog-blog. Ummi susun ikut kesesuaian kami. Almaklumlah ni trip dengan anak-anak kan, Ummi Babah haruslah…

Read More

Travel, Travelog

Travelog Sabah| Kota Kinabalu – Kundasang – Ranau (10 – 13 July 2018)

Assalamualaikum semua.. Ummi nak buat update ringkas dulu sebelum Ummi buat entri satu persatu yang entah bila nak siap tu kan haha. Kalau korang friend Ummi di facebook dan follower instagram mesti korang tahu yang Ummi, Babah dan The Ilhams baru saja balik dari bercuti ke sebahagian daerah di Sabah. Alhamdulillah perancangan selama setahun untuk tabung travel ke Kota Kinabalu – Kundasang…

Read More

Travelog, Travelog - Bandung

Travelog Bandung–Dinner & Birthday Celebration at The Stone Cafe, Dago Bandung

Sambung lagi cerita Bandung memandangkan dah masuk setahun lima bulan perap gambar-gambar ni. Oleh kerana tarikh kami ke sana tu birthday Tok Ayah Ilhams (10/10) dan dekat sangat dah dengan birthday Pok Teh (13/10) jadi kami celebrate birthday diorang berdua sekali. Lokasi pilihan recommended by Pok Teh adalah di The Stone Cafe, Dago Bandung. THE STONE CAFE Jalan Rancakendal Luhur No…

Read More

Tips Travel, Travelog, Travelog - Bandung

Travelog Bandung | Persediaan Sebelum Ke Bandung, Indonesia

{credit image: Wikipedia} Sebelum ke Bandung, saya dah buat reserach serba sedikit tips2 travel ke sana. Terima kasih kepada blogger2 yang sudi berkongsi pengalaman. Memang sangat2 membantu. 1) TIKET Tiket – Saya beli pada tahun lepas Nov 2015 masa Air Asia buat promo. Bermula November 2015 hingga September 2016 saya dan suami menabung RM100 seorang sebulan. Nak jalan2 makan angin…

Read More