Travelog Sabah| Kota Kinabalu – Kundasang – Ranau (10 – 13 July 2018)

Assalamualaikum semua.. Ummi nak buat update ringkas dulu sebelum Ummi buat entri satu persatu yang entah bila nak siap tu kan haha. Kalau korang friend Ummi di facebook dan follower instagram mesti korang tahu yang Ummi, Babah dan The Ilhams baru saja balik dari bercuti ke sebahagian daerah di Sabah. Alhamdulillah perancangan selama setahun untuk tabung […]

Pakej Percutian Ke Eropah

Assalamualaikum.. 😉 Hari ni Ummi saja nak cerita pasal Pakej Percutian ke Eropah walaupun Travelog Bandung Ummi sampai ke sudah tak siap-siap lagi, tapi Ummi dah berangan jauh ke Eropah sana. Eropah kooooo kelassss hahaha. Ehhh berangan tu kan percuma tak mustahil kalau betul-betul nekad kumpul duit menabung sampailah kami empat beranak ke bumi Eropah. […]

Air Asia Promo Kembali Lagi! Travel Dari 1 Nov 2018 – 13 Aug 2019

Hek hokkk.. Assalamualaikum..   Dapat email dari Air Asia, 24-hour members-only priority access katanya. Ummi dan Babah memang menanti waktu promo je la untuk bawa anak-anak travel. Itu pun kami gigih menabung setahun untuk satu lokasi yang jauh. Janji anak-anak merasa naik kapal terbang hehehe. Untuk tahun ni insha Allah kami akan ke Kota Kinabalu […]

Travelog Bandung | Travel Intinerary Bandung

BANDUNG TRAVEL ITINERARY 11-13 OKTOBER 2016 (3 HARI 2 MALAM) Itinerary ringkas yang sempat saya buat sebelum ke Bandung. Untuk pengetahuan semua, masa kami adalah terhad jadi kami hanya dapat melawat sebahagian sahaja tempat2 menarik di Bandung. Insha Allah kalau ada rezeki lagi kita ke kawasan yang lain pula ye anak2. DAY 1 (11/10/16) Flight […]

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 3–Part 1

ohoiiii dah lama tak sambung cerita “journey to hong kong & zhuhai”. ada 2 parts lagi belum settle hehe. nak juga cerita. ada i kesah blog i kan hehehe. pagi hari ke tiga kami memang dah plan nak ronda2 kawasan sekitar hotel. tapi lepas subuh main2 handphone sampai tertidur kejap. eh betul ke tertidur? ke […]

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2–Part 3

sambung lagi dan lagi.. sampai habis.. hehehe.dalam entry lepas saya ada mentioned yang kami terpaksa check out sehari lebih awal dari hari yang sepatutnya.semuanya berpunca dari perkhabaran yang menggerunkan. typhoon menyerang! fuhhh!masa ni tak silapnya typhoon linfa dah selamat mendarat di northern philipines, taiwan dan southern china.dan yang bakal2 muncul typhoon chan-hom dan nangka.typhoon chan-nom […]

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2–Part 2

sambung lagi episod seterusnya hehehe. sampai ke hotel semula after inspection dalam lebih kurang jam 12pm.masing2 tak sabar dan bersemangat nak jalan2 ke daerah Gongbei sambil nak bershopping sikit. sementara berehat sekajap sambil kira2 duit. kitorang ada duit hong kong dollar je. mr. ken kata tukar je chinese yuan dengan dia. dia bagi 2 ribu […]