Travel

Berakhirnya Kembara Bloggers Johor 2017 12 – 15 Oktober 2017

Alhamdulillah tamatlah FAM Trip – Kembara Bloggers Johor 2017 selama 4 hari 3 malam pada hari ini. Terima kasih kepada Tourism Johor (Encik Nizam), Malaysia Inbound Tourism Association (MITA) (Eika, Fify, Kak Rose), Mr. Jocko (Blooggers Media), Pak Sheikh (the best tourist guide ever) dan rakan media/ bloggers yang turut serta dalam program ni. Ummi… Read More Berakhirnya Kembara Bloggers Johor 2017 12 – 15 Oktober 2017

Tips Travel, Travel, Travelog - Bandung

Travelog Bandung | Travel Intinerary Bandung

BANDUNG TRAVEL ITINERARY 11-13 OKTOBER 2016 (3 HARI 2 MALAM) Itinerary ringkas yang sempat saya buat sebelum ke Bandung. Untuk pengetahuan semua, masa kami adalah terhad jadi kami hanya dapat melawat sebahagian sahaja tempat2 menarik di Bandung. Insha Allah kalau ada rezeki lagi kita ke kawasan yang lain pula ye anak2. DAY 1 (11/10/16) Flight… Read More Travelog Bandung | Travel Intinerary Bandung

Anything About Me, Colleagues, Travel, Travelogue - China, Work

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 3–Part 1

ohoiiii dah lama tak sambung cerita “journey to hong kong & zhuhai”. ada 2 parts lagi belum settle hehe. nak juga cerita. ada i kesah blog i kan hehehe. pagi hari ke tiga kami memang dah plan nak ronda2 kawasan sekitar hotel. tapi lepas subuh main2 handphone sampai tertidur kejap. eh betul ke tertidur? ke… Read More Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 3–Part 1

Colleagues, Travel, Travelogue - China, Work

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2–Part 3

sambung lagi dan lagi.. sampai habis.. hehehe.dalam entry lepas saya ada mentioned yang kami terpaksa check out sehari lebih awal dari hari yang sepatutnya.semuanya berpunca dari perkhabaran yang menggerunkan. typhoon menyerang! fuhhh!masa ni tak silapnya typhoon linfa dah selamat mendarat di northern philipines, taiwan dan southern china.dan yang bakal2 muncul typhoon chan-hom dan nangka.typhoon chan-nom… Read More Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2–Part 3

Colleagues, Travel, Travelogue - China, Work

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2–Part 2

sambung lagi episod seterusnya hehehe. sampai ke hotel semula after inspection dalam lebih kurang jam 12pm.masing2 tak sabar dan bersemangat nak jalan2 ke daerah Gongbei sambil nak bershopping sikit. sementara berehat sekajap sambil kira2 duit. kitorang ada duit hong kong dollar je. mr. ken kata tukar je chinese yuan dengan dia. dia bagi 2 ribu… Read More Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2–Part 2