• Travelog Sabah| Kota Kinabalu – Kundasang – Ranau (10 – 13 July 2018)

    05/08/2018

    Assalamualaikum semua.. Ummi nak buat update ringkas dulu sebelum Ummi buat entri satu persatu yang entah bila nak siap tu kan haha. Kalau korang friend Ummi di facebook dan follower instagram mesti korang tahu yang Ummi, Babah dan The Ilhams baru saja balik dari bercuti ke sebahagian daerah di Sabah. Alhamdulillah perancangan selama setahun untuk tabung…

    Read more
  • Pakej Percutian Ke Eropah

    27/05/2018

    Assalamualaikum.. 😉 Hari ni Ummi saja nak cerita pasal Pakej Percutian ke Eropah walaupun Travelog Bandung Ummi sampai ke sudah tak siap-siap lagi, tapi Ummi dah berangan jauh ke Eropah sana. Eropah kooooo kelassss hahaha. Ehhh berangan tu kan percuma tak mustahil kalau betul-betul nekad kumpul duit menabung sampailah kami empat beranak ke bumi Eropah.…

    Read more
  • Air Asia Promo Kembali Lagi! Travel Dari 1 Nov 2018 – 13 Aug 2019

    21/05/2018

    Hek hokkk.. Assalamualaikum..   Dapat email dari Air Asia, 24-hour members-only priority access katanya. Ummi dan Babah memang menanti waktu promo je la untuk bawa anak-anak travel. Itu pun kami gigih menabung setahun untuk satu lokasi yang jauh. Janji anak-anak merasa naik kapal terbang hehehe. Untuk tahun ni insha Allah kami akan ke Kota Kinabalu…

    Read more
  • Berakhirnya Kembara Bloggers Johor 2017 12 – 15 Oktober 2017

    15/10/2017

    Alhamdulillah tamatlah FAM Trip – Kembara Bloggers Johor 2017 selama 4 hari 3 malam pada hari ini. Terima kasih kepada Tourism Johor (Encik Nizam), Malaysia Inbound Tourism Association (MITA) (Eika, Fify, Kak Rose), Mr. Jocko (Blooggers Media), Pak Sheikh (the best tourist guide ever) dan rakan media/ bloggers yang turut serta dalam program ni. Ummi…

    Read more
  • Travelog Bandung | Travel Intinerary Bandung

    22/10/2016

    BANDUNG TRAVEL ITINERARY 11-13 OKTOBER 2016 (3 HARI 2 MALAM) Itinerary ringkas yang sempat saya buat sebelum ke Bandung. Untuk pengetahuan semua, masa kami adalah terhad jadi kami hanya dapat melawat sebahagian sahaja tempat2 menarik di Bandung. Insha Allah kalau ada rezeki lagi kita ke kawasan yang lain pula ye anak2. DAY 1 (11/10/16) Flight…

    Read more
1 2 3
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: