Breastfeeding | Day 3 – MBfPC Training Program Southern Region 2014

day 3 tetiba pagi raasa sayu pula bila memikirkan ini last day. rasa tak puas berkongsi cerita menyusu dengan PCPA dan rakan2 seperjuangan.     hari terakhir, topiknya pun sangat menarik.     muka mak2 memang tekun habis. bersedia menyerap dan menghadam ilmu   group work pertama.     tajuk2 untuk setiap kumpulan.     […]

Breastfeeding | Day 1 – MBfPC Training Program Southern Region 2014

Day 1 alhamdulillah.. impian nak menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counsellor (MBfPC) Training Program akhirnya dipermudahkan Allah. thanks babah yang memberikan keizinan dan sokongan tanpa berbelah bagi dan ilham yang menjadi pendorong ummi untuk terus berjuang dalam dunia penyusuan susu ibu. pada awalnya saya berhajat nak menyertai Lactation Counsellor (LC) Training Program hujung tahun lepas, tapi apakan daya […]

Kemana Saya Hilang Di Pagi Dua Hari :)

Bermula bulan lepas saya terpilih untuk menghadiri  English Language Training: Course 1 – Pronunciation and Speaking Skills every Wednesday and Thursday. Company dah sponsor, attend je la kan lagi pun ini arahan DCEO . Dapat tambah ilmu. Trainer yang sangat best, Madam Sandra Sodhy. I’m sorry Madam i’m supposed to write this entry in English […]

Last English Class

semalam english class yang terakhir. rasa macam sekejap sangat masa berlalu.tak puas nak mengular kembali ke alam study ;psemalam juga ada final test. sementara menunggu kak ita, saya dan wawa sempat mentelaah. semangat kami nak menjawab soalan macam masa final exam dulu-dulu. padahal memang tak cukup study. [muka ala-ala minta simpati] macam biasa, lepas satu […]