6 Tips Keselamatan Di Musim Perayaan

Hari Raya Aidilfitri tinggal beberapa hari saja lagi. Adakah kita semua dah mengambil berat tentang tips keselamatan di musim perayaan? Jika belum jom baca ni 5 TIPS KESELAMATAN DI MUSIM PERAYAAN. Bersama-sama kita mengingati antara satu sama lain bagi mengelakkan perkara yang tak diingini berlaku. Menyesal kemudian tidak berguna. 1. Pastikan pintu dan tingkap rumah […]

Macamana Nak Besarkan “Business Network”?

  Credit pic: http://media.istockphoto.com/vectors/business-network-vector-id537436298 {Perkongsian dari status Facebook saya 9 February 2017} Nak business berkembang, banyak perkara kita kena buat ya kawan2. Akak pun masih baru lagi ibarat anak kecil yang baru belajar bertatih. Ecehhhh. Ada beberapa point pentinglah yang akak boleh kongsi untuk memperbesarkan business network. Antaranya:  GALI ILMU – Bila ada ilmu yang […]

Tips | Cara Mengelakkan Handphone Anda “Hang” Semasa Menggunakan Aplikasi Whatsapp

sharing dari geng susu ibu JB, puan jalilah. cara untuk mengelakkan handphone kita selalu hang bila terlalu banyak group whatsapp. maklumlah group bukan main banyak. bila semua group aktif berchat handphone pun jadi hang. mulalah malas nak layan whatsapp kan. sharing yang bagus kerana handphone saya pun ada masalah ini. saya pun dah mencuba dan […]

Pregnancy | Khasiat Air Kelapa Muda Untuk Ibu Hamil

petua orang tua2. dah hujung2 kehamilan elok kerapkan minum air kelapa. adoiii nikmat betulkan dapat meneguk air kelapa muda. lama tu tak dapat minum. mama cu dan babah ilham selalu jadi mangsa belikan ummi air kelapa kat R&R Gelang Patah. hehehe.     haaaa.. menikmati sebiji air kelapa muda sesorang sangatlah heaven. lagi heaven kalau […]

Pregnancy | Senaman Sewaktu Hamil

jom bersenam! siapa kata ibu hamil tak boleh bersenam. boleh je. tapi janganlah buat senaman berat tu ye. risiko tanggung sendiri. lagi2 masa awal kehamilan bahay untuk kandungan. saya pun start senaman2 ringkas ni masa dah hujung kehamilan ni. maklumlah ibu berisiko ni macam saya ni, tak berani dan tak yakin nak melasak2 sangat. hehehe. […]

Pregnancy | Saya Pilih Omega Guard Shaklee Untuk Perkembangan Otak Bayi Dalam Kandungan

oleh kerana ada berkali2 muncul keyword “neurogain” dalam rekod pencarian di blog saya. jadi saya terdetik nak share makanan untuk perkembangan otak bayi bagi pregnancy kali ni. ye, sebelum mengenali shaklee, saya memang mencuba produk neurogain. masa pregnantkan ilham dulu. bila dah kenal dengan produk hot lagi laris shaklee “omega guard” saya memang tak ambil […]

Pregnancy | 9 Panduan Mudahkan Kelahiran

nota penting untuk rujukan ummi ilham dan ibu2 yang menanti saat2 kelahiran bayi. parking kat blog siap2 senang nak refer nanti. semakin dekat harinya semakin berdebar2. macam2 yang saya fikirkan. pengalaman lepas membuatkan saya rasa kecut perut. tapi saya percaya kuasa Allah. insya Allah Allah bantu saya. babah ilham selalu pesan, jangan fikir yang bukan2. […]