• 6 Tips Keselamatan Di Musim Perayaan

    20/06/2017

    Hari Raya Aidilfitri tinggal beberapa hari saja lagi. Adakah kita semua dah mengambil berat tentang tips keselamatan di musim perayaan? Jika belum jom baca ni 5 TIPS KESELAMATAN DI MUSIM PERAYAAN. Bersama-sama kita mengingati antara satu sama lain bagi mengelakkan perkara yang tak diingini berlaku. Menyesal kemudian tidak berguna. 1. Pastikan pintu dan tingkap rumah…

    Read more
  • Macamana Nak Besarkan “Business Network”?

    15/02/2017

      Credit pic: http://media.istockphoto.com/vectors/business-network-vector-id537436298 {Perkongsian dari status Facebook saya 9 February 2017} Nak business berkembang, banyak perkara kita kena buat ya kawan2. Akak pun masih baru lagi ibarat anak kecil yang baru belajar bertatih. Ecehhhh. Ada beberapa point pentinglah yang akak boleh kongsi untuk memperbesarkan business network. Antaranya:  GALI ILMU – Bila ada ilmu yang…

    Read more
  • Tips | Cara Mengelakkan Handphone Anda “Hang” Semasa Menggunakan Aplikasi Whatsapp

    28/05/2015

    sharing dari geng susu ibu JB, puan jalilah. cara untuk mengelakkan handphone kita selalu hang bila terlalu banyak group whatsapp. maklumlah group bukan main banyak. bila semua group aktif berchat handphone pun jadi hang. mulalah malas nak layan whatsapp kan. sharing yang bagus kerana handphone saya pun ada masalah ini. saya pun dah mencuba dan…

    Read more
  • Pregnancy | Khasiat Air Kelapa Muda Untuk Ibu Hamil

    12/01/2015

    petua orang tua2. dah hujung2 kehamilan elok kerapkan minum air kelapa. adoiii nikmat betulkan dapat meneguk air kelapa muda. lama tu tak dapat minum. mama cu dan babah ilham selalu jadi mangsa belikan ummi air kelapa kat R&R Gelang Patah. hehehe.     haaaa.. menikmati sebiji air kelapa muda sesorang sangatlah heaven. lagi heaven kalau…

    Read more
  • Penawar Migrain & Sakit Kepala

    07/01/2015

    dah lama simpan. saja pos kat blog senang nanti nak refer. almaklumlah babah ilham tu kadang2 datang migrainnya memang tak boleh celik mata. jadi standby siap2 untuk rujukan kami.   credit pic: myfateh network boleh amalkan baca ayat di atas. selain tu, ikhtiar kami setiap kali datang migrain.     ummi akan cepat2 suruh babah…

    Read more
1 2 3 4
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: