6 Tips Keselamatan Di Musim Perayaan

Hari Raya Aidilfitri tinggal beberapa hari saja lagi. Adakah kita semua dah mengambil berat tentang tips keselamatan di musim perayaan? Jika belum jom baca ni 5 TIPS KESELAMATAN DI MUSIM PERAYAAN. Bersama-sama kita mengingati antara satu sama lain bagi mengelakkan perkara yang tak diingini berlaku. Menyesal kemudian tidak berguna. 1. Pastikan pintu dan tingkap rumahRead more

Macamana Nak Besarkan “Business Network”?

  Credit pic: http://media.istockphoto.com/vectors/business-network-vector-id537436298 {Perkongsian dari status Facebook saya 9 February 2017} Nak business berkembang, banyak perkara kita kena buat ya kawan2. Akak pun masih baru lagi ibarat anak kecil yang baru belajar bertatih. Ecehhhh. Ada beberapa point pentinglah yang akak boleh kongsi untuk memperbesarkan business network. Antaranya:  GALI ILMU – Bila ada ilmu yangRead more

Tips | Cara Mengelakkan Handphone Anda “Hang” Semasa Menggunakan Aplikasi Whatsapp

sharing dari geng susu ibu JB, puan jalilah. cara untuk mengelakkan handphone kita selalu hang bila terlalu banyak group whatsapp. maklumlah group bukan main banyak. bila semua group aktif berchat handphone pun jadi hang. mulalah malas nak layan whatsapp kan. sharing yang bagus kerana handphone saya pun ada masalah ini. saya pun dah mencuba danRead more

Pregnancy | Khasiat Air Kelapa Muda Untuk Ibu Hamil

petua orang tua2. dah hujung2 kehamilan elok kerapkan minum air kelapa. adoiii nikmat betulkan dapat meneguk air kelapa muda. lama tu tak dapat minum. mama cu dan babah ilham selalu jadi mangsa belikan ummi air kelapa kat R&R Gelang Patah. hehehe.     haaaa.. menikmati sebiji air kelapa muda sesorang sangatlah heaven. lagi heaven kalauRead more

Penawar Migrain & Sakit Kepala

dah lama simpan. saja pos kat blog senang nanti nak refer. almaklumlah babah ilham tu kadang2 datang migrainnya memang tak boleh celik mata. jadi standby siap2 untuk rujukan kami.   credit pic: myfateh network boleh amalkan baca ayat di atas. selain tu, ikhtiar kami setiap kali datang migrain.     ummi akan cepat2 suruh babahRead more

Pregnancy | Senaman Sewaktu Hamil

jom bersenam! siapa kata ibu hamil tak boleh bersenam. boleh je. tapi janganlah buat senaman berat tu ye. risiko tanggung sendiri. lagi2 masa awal kehamilan bahay untuk kandungan. saya pun start senaman2 ringkas ni masa dah hujung kehamilan ni. maklumlah ibu berisiko ni macam saya ni, tak berani dan tak yakin nak melasak2 sangat. hehehe.Read more

Pregnancy | Saya Pilih Omega Guard Shaklee Untuk Perkembangan Otak Bayi Dalam Kandungan

oleh kerana ada berkali2 muncul keyword “neurogain” dalam rekod pencarian di blog saya. jadi saya terdetik nak share makanan untuk perkembangan otak bayi bagi pregnancy kali ni. ye, sebelum mengenali shaklee, saya memang mencuba produk neurogain. masa pregnantkan ilham dulu. bila dah kenal dengan produk hot lagi laris shaklee “omega guard” saya memang tak ambilRead more

Pregnancy | 9 Panduan Mudahkan Kelahiran

nota penting untuk rujukan ummi ilham dan ibu2 yang menanti saat2 kelahiran bayi. parking kat blog siap2 senang nak refer nanti. semakin dekat harinya semakin berdebar2. macam2 yang saya fikirkan. pengalaman lepas membuatkan saya rasa kecut perut. tapi saya percaya kuasa Allah. insya Allah Allah bantu saya. babah ilham selalu pesan, jangan fikir yang bukan2.Read more

Pregnancy | Khasiat Minyak Kelapa Dara Untuk Ibu Hamil

setiap kali pregnant especially time dah hujung2 memang saya amalkan pengambilan minyak kelapa dara.  kalau sebelum2 ni saya guna bioselusuh dari biodex. tapi kali ni berubah angin pula ke CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO). CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO), sejenis supplement utk kulit yg terbaik bagi mendapatkan kulit yg sihat dan cantik selain menyihatkan tubuhRead more

Pregnancy | Doa Mudahkan Bersalin

untuk rujukan saya. dan juga panduan ibu2 mengandung di luar sana. jom kita amalkan doa ini. “DOA MUDAHKAN BERSALIN” kita berusaha, berikhtiar dan berdoa. selebihnya kita serahkan pada Allah.   Doa Mudahkan Bersalin   Doa Supaya Mudah Bersalin Secara Normal   hari2 saya berdoa. semoga Allah permudahkan urusan saya lagi2 bila dah masuk ke trimesterRead more