Dari Dapur Hernee Nazir, Foods for Baby, Solid Food for Baby

Solid Foods For Baby | Bubur Oat + Kiwi + Pisang + Kismis + Kurma

ummi ilhams yang masih lagi bereksperimen dengan menu2 untuk hero paling kecil. sebelum ni pernah buat oat + kiwi + kismis. budak cenonit tu laju je telan walau ada macam geli2 gitu. semalam ummi buat lagi.. repeat menu sama cuma tambahan pisang dan kurma. ini dia bubur oat + kiwi + pisang + kismis +… Read More Solid Foods For Baby | Bubur Oat + Kiwi + Pisang + Kismis + Kurma

Dari Dapur Hernee Nazir, Foods for Baby, Solid Food for Baby

Solid FOods For Baby | Bubur Jagung + Kurma + Kismis

alhamdulilah ummi masih diberi kesempatan memasak untuk anak2 syurga. adik syamil dah semakin bertambah menu2nya. terbaru ummi buatkan dia bubur jagung kurma dan kismis. kurma dan kismis tu buat penyedap rasa. selain itu ummi juga blend ikan bilis yang disangai sebagai bahan perasa. ingat ye NO SUGAR, NO SALT untuk baby. ini bubur jagung, kurma… Read More Solid FOods For Baby | Bubur Jagung + Kurma + Kismis

Dari Dapur Hernee Nazir, Resepi Puree, Solid Food for Baby

Solid Food For Baby | Resepi Puree Kentang

nampak macam simple je. pejam mata boleh buat. tapi nak juga share gambar2 semasa mempuree hehehe. tajuk biar gempak ada perkataan “resepi” macam ye ye ooo jek resepi ummi ilham ni kan. ngeh3. jom baca! Resepi Puree Kentang 1) 3 biji kentang (stok 5 hari)2) air masak secukupnya Cara penyediaan: (step by step) 1) kupas… Read More Solid Food For Baby | Resepi Puree Kentang

Dari Dapur Hernee Nazir, Foods for Baby, Homemade Solid Foods, My Hero Kechik - Ilham Syamil, Solid Food for Baby

Solid Food For Baby | Resepi Puree Carrot

masa untuk mencuba puree carrot yeay! abang ilham dulu awal2 ummi dah bagi puree carrot. time adik syamil lambat pula susunan turn carrot hehehehe. Resepi Puree Carrot 1) 2 batang carrot (stok 3 1/2 hari) 2) air masak secukupnya Cara penyediaan: (step by step) 1) kupas kulit carrot. 2) potong carrot kecil2 supaya cepat empuk. 3)… Read More Solid Food For Baby | Resepi Puree Carrot

Dari Dapur Hernee Nazir, Resepi Puree, Solid Food for Baby

Solid Food For Baby | Resepi Puree Labu

minggu ni kita mamam puree labu..yeay!jom ummi share resepi simple2 ni.mak2 pejam mata pun boleh buat hehehehe. Resepi Puree Labu 1) 1/2 biji labu (stok 4 hari)2) air masak secukupnya Cara penyediaan: (step by step) 1) kupas kulit labu dan potong kecil2 supaya cepat empuk. 2) masukkan ke dalam pengukus steam it dan kukus selama… Read More Solid Food For Baby | Resepi Puree Labu