Program “Ramadhan Box” Anjuran Selat Tebrau Babywearers

PROGRAM TAUTAN KASIH RAMADHAN “RAMADHAN BOX” ANJURAN SELAT TEBRAU BABYWEARERS Sumbangan kepada golongan asnaf dan fakir miskin Johor. Pihak STB mengalu-alukam sumbangan wag tunai yang aka dikumpulkan bagi diagih kepada pihak berkenaan ke akaun: INTAN NORDIANA BINTI AHMAD 311140414287 Ref: RB2018 Email: selattebraubabywearers@gmail.com Tarikh Sumbangan: 28 Mei 2018 Aktiviti sempena Ramadhan Box: – Bowling Amal […]

Babywearing | Southern Babywearing Fiesta 2015 @ KSL Resort, Johor Bahru

alhamdulillah dapat juga menghadirkan diri dalam program Southern Babywearing Fiesta anjuran Selat Tebrau Babywearers. kebetulan babah ilhams off day weekend, jadi plan baik punya. abang ilham ikut babah, ummi bawa adik syamil. pagi sabtu babah dan abang ilham hantar kami ke KSL Hotel. tengahari nanti babah bawa abang ilham pergi rumah pengantin. ikutkan plan asal […]

Babywearing | Southern Babywearing Fiesta

hai mommies.. sempena International Babywearing Week 2015,Selat Tebrau Babywearers dan Urban Mom menganjurkan program Southern Babywearing Fiesta.mommies yang nak join boleh tengok details di bawah ye.jom sama2 menuntut ilmu insha Allah setakat ni memang berniat nak join.kalau panjang umur tak ada aral melintang ummi ilham dan ilham2nya akan berada di KSL Resort menuntut ilmu.ada door […]

Babywearing | Goodbye November Rainbow! Welcome Daiesu Jigsaw! ;)

seminggu bersama, akhirnya berpisah dengan november rainbow. alhamdulillah, dapat peluang merasa menggayakan woven wrap milik puan ayu marlina. thanks ayu, wrap ni dalam perjalanan menemui wearer dan wearee seterusnya. sebelum dipulangkan, sempat juga suruh babah ilham snapkan gambar kenangan. plan asal nak buat photoshoot kat rumah guna wrap ni. tapi apakan daya, kekangan masa. tak […]

Babywearing | Join Skudai Gathering 16 Mei 2015

first time tengok poster comel ni memang dah excited nak join. tapi bila tengok time tu rasa hmmmm.. mesti tak dapat pergi. hero2 kecil ni mesti syok tidur lagi. dan bila sampai paginyaaaaa.. si abang, dah gaya superman nak terbang.. si adik.. gaya terkepak gini.. oh pasrah sekejap ummi. nak dikejut tak sampai hati. relax2 […]

Rezeki Blogging Untuk Syamil ;)

duit tabung ummi dah kosong semula. yilek. kena menabung semula. sebabnya ummi dah cash out kan. menunggu cheque je sampai ni wehuuuuu. alhamdulillah rezeki. sebelum ni memang dah niat duit ni nak beli something. eceh beriya la something. nak beli baby carrier sebenarnya. kumpul2 dapat juga lepas satu Soft Structured Carrier (SSC) yang mampu milik. […]

Babywearing | Ummi Ilham @ Bengkel Babywearing 101 Anjuran Selat Tebrau Babywearers

alhamdulillah. dapat join bengkel babywearing buat kali kedua. kali pertama tak sempat aka vitamin M banyak jadi tak terupdate kat blog  terlambat sikit. sampai2 program dah mula. masa registration dapat goodies bag yang dalamnya berisi nota2 penting, roti, ubat gigi dari Southern Lion, note book UTM. yang penting, ada lucky draw. saya suka! saya suka!  […]

Jom Belajar Gendong Si Manja @ Bengkel Babywearing 101, UTM Skudai (18 October 2014)

Jom belajar mengendong bayi dengan cara yang betul. Insya Allah saya juga akan turut serta esok (ahli tak aktif ). Kali kedua saya menghadiri “Bengkel Babywearing” anjuran Selat Tebrau Babywearers. Kali pertama masa usia Ilham setahun lebih, sempat la shopping sehelai pouch dan guna sekejap jek sebab baru dapat tahu pregnantkan Ilham Syakir. Sekarang rebut peluang […]