Rambling

Kurta Rindu Aisy Asyraf Pilihan Hati Babah Ilhams

Assalamualaikum.. Pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan Ramadhan, macam biasalah hidup sebagai isteri dan ibu ni masa ni dah mula dah fikir baju raya suami dan anak-anak. Amboii over betul Ummi ni kan, sebelum Ramadhan dah fikir pasal Syawal hehe. Bukan apa, Ummi malas nak buat persiapan last minute.So far, memang ada sebahagian baju raya anak-anak Ummi dah…

Read More

Rambling

Kenangan #PRU14

Aasalamualaikum.. Hari ni rata-rata semua update pasal #PRU14. Alhamdulillah Ummi dan adik-adik sudah menjalankan tanggungjawab kami sebagai rakyat Malaysia. Ini kali ketiga Ummi mengundi tapi rasa nervousnya macam kali pertama. Lain sangat rasa mengundi kali ini. Serious! Sepanjang masa rasa ada rama-rama dalam perut. Kami mengundi di SK Tiram Duku. Ummi masuk di saluran 3, Mommy Ngah dan Mama Cu…

Read More

Rambling

Demam Pilihan Raya

Selagi tak sampai hari mengundi selagi tu lah bendera parti masing-masing berkibar di tepi jalan, atas pokok, tepi tiang dan sebagainya. Berkempen tu jangan sampai bertelagah sesama sendiri, putus sahabat putus saudara. Berkempen pasang bendera, jangan sampai melindung lalu lintas jalanraya. Berkempenlah dengan berhemah ye uolls. On the way pergi kerja pun kiri kanan penuh bendera. Semoga kita semua dipermudahkan…

Read More

Rambling

Happy Labour Day – 1 May 2018

Assalamualaikum 😘 HAPPY LABOUR DAY – SELAMAT HARI PEKERJA UOLLS! Selamat bercuti kepada semua. Manfaatkan cuti yang ada bersama keluarga. Semoga segala khidmat bakti kalian sebagai pekerja akan diberikan ganjaran yang setimpal di akhirat kelak. p/s Masak apa hari ni? 😉

Rambling

Hadiah Istimewa Hari Ibu Hanya di Printcious (Special Gifts For Her)

Assalamualaikum semua. How’s life? Ummi macam biasa weekend very the busy hehe. Hari ni last day April, esok dah masuk bulan Mei. Kalau korang perasan bulan Mei ni banyak betul hari-hari istimewa, contoh paling terdekat Hari Buruh, Hari Ibu, Hari Jururawat dan Hari Guru (birthday Ummi tu.. promote birthday sendiri pula). Jadi Ummi nak kongsikan dengan korang idea menarik untuk…

Read More