Blogger Review, Quality Time With Ilham

Berhujung Minggu Di Arena Sepang Resort Kota Tinggi

Sebelum gambar-gambar ni mereput baik kita publish cepat-cepat hehehe. Ini kisah sambungan weekend gateway kami selepas check out dari Jannah Homestay di Taman Desaru Utama. Ummi saja pilih ARENA SEPANG RESORT sebab kami dah pernah stay di Tanjung Sepang Beach Resort. Itu pun last chalet yang available. Bedal jek la labu, sebab dah janji dengan anak-anak untuk spend time main…

Read More

Quality Time With Ilham

The Ilhams at IKEA Tebrau

Cerita Sabtu lepas. Misi Ummi dan Babah mengemas dapur alhamdulillah berjaya. Sebenarnya kabinet sinki rumah kami tu memang dah tahap uzur. Kalau sekali kena hentak memang konfem roboh hahaha. Almaklumlah belum mampu nak buat permanent cabinet. Nak tayang gambar pun segan haha. Memang dah lama Ummi bagitahu Babah nak gantikan cabinet ni dengan mini kitchen yang Ummi survey dari katalog…

Read More

Quality Time With Ilham

Main Pasir Di Forest City

Cerita berminggu-minggu lepas. Oleh kerana dari bulan berapa hari tu Ummi janji nak ajak anak-anak main pasir pantai tak menjadi, jadi Ummi ajak main pasir kat Forest City je dulu ekeke. Suka la memasing main pasir. Main pasir boleh ya, jangan berenang sudah. Gasak le korang nak buat apa, jangan pegi jauh-jauh. Ada guard kat belakang pakai baju hitam tu…

Read More

Quality Time With Ilham

Melawat Tapak Forest City Golf Resort

Tajuk nak gempak. Tak melawat tapaknya pun. Sekadar tengok pelan Forest City Golf resort je. Ni aktiviti tiga beranak masa Babah tak ada hari tu. Tempat paling senang la Ummi nak handle dua hero aktif ni. Mana lagi kalau bukan Forest City. Nak suruh bergambar kat sini pun makan masa 5 minit tau. Dengan gaya yang macam-macam.. adegan tolak menolak…

Read More

Quality Time With Ilham

Ngeteh Empat Beranak

Aktiviti selepas kami meronda Leisure Farm, adalah aktiviti mengeteh empat beranak. Ilham tanya Ummi, “Ummi ngeteh tu apa?” Ummi jawab.. “Oooo.. ngeteh tu minum air teh sambil makan posang goreng” hehehe. Betullah kan jawapan Ummi tu. Lokasi kami mengeteh adalah di warung anak Pak Meon Kg. Tiram Duku. Sorrylah bang, saya tak tahu nama warung abang ni apa hehehe. Tapi…

Read More