Products Review

Aromaterapi Terbaik Dari Young Living Essential Oil

Assalamualaikum.. Kalau korang perasan dah banyak kali Ummi kongsikan mengenai Young Living Essential Oil ni di facebook dan instagram. Tapi semua yang Ummi kongsikan tu adalah minyak-minyak aromaterapi kegemaran Ummi je. Sejak dari tahun 2016 Ummi mencuba Young Living Essential Oil ni tau. Niat dan hasrat nak menceburkan diri menjadi “Mak Minyak” ni semua semata-mata kerana anak-anak. Dari sebotol ke dua…

Read More

Products Review

CHOMEL Foaming Hand Wash & CHOMEL Hand Sanitizer Semulajadi, Selamat & Berkesan

Assalamualaikum uolls 😉 Sekarang ni musim penyakit tangan, kaki dan mulut atau HFMD Ummi sama seperti ibu ayah yang lain, risau sangat tentang kesihatan anak-anak. Lagi-lagi Syamil yang agak sensitif. Ibu ayah yang ada anak kecil, jangan lupa ambil berat tentang isu kesihatan dan kebersihan anak-anak tau lebih-lebih lagi bayi yang baru lahir. Almaklumlah, bila dah bertemu ramai orang anak-anak…

Read More

Products Review

Yakin dan Selesa Dengan Shapee Disposable Nursing Pads

Assalamualaikum mommies 🙂 Ummi muncul lagi dan lagi. Doakan Ummi tak tenggelam ya hehehe. Pertama kali menjadi ibu menyusu yang berkerja pastinya ini adalah satu cabaran penting yang Ummi harus tempuh. Ya, cabaran bila susu tengah meriah dan ko lupa nak pakai nursing pad. Fuhhhh.. memang rasa tak selesa sesangat dan rasa bau susu tu melekat pada baju. Sekarang Ummi…

Read More

Products Review

St. Ives Oatmeal Scrub & Mask Kebaikan 2 Dalam 1

Assalamualaikum semua.. Ummi muncul semula setelah tenggelam timbul. Ini pun tak pasti la berapa lama timbulnya hehehe. Kalau korang pernah baca Ummi pernah post satu entri tentang scrub kegemaran Ummi. Of course dari jenama St. Ives, memang sejak anak dara dan dari zaman study Ummi suka betul dengan St.Ives Apricot Scrub. Rasa banyak-banyak scrub St. Ives juga yang paling best.…

Read More

Products Review

Prodruff Solusi Terbaik Masalah Rambut Gugur & Kelemumur

Assalamualaikum.. Ummi bersiaran lagi uolls. Hai busy bebenor la makcik sorang ni sampai kurang masa nak update blog. Hari raya pun dah nak sampai ke penghujungnya, cerita raya berderet pending. Ok entry kali ni Ummi nak kongsi satu produk best khas untuk korang yang ada masalah rambut gugur, kelemumur, kulit kepala kering dan seumpama dengannya. Korang bolehlah cuba gunakan produk…

Read More