Pregnancy | Check Up 36 Weeks @ Pusat Pakar Sakit Puan dan Perbidanan Khor & Loh

hari isnin, 12hb check up kat Khor & Loh. macam biasalah balik kerja berdezup terus ambil nombor. nanti lambat memang selamat tak dapat nombor giliran. ummi turun sorang2 dulu, dapat nombor 115. siap ambil tekanan darah dan timbang. alamak berat maintain jek. masa 66.8kg tapi masa kat KKGP ari tu turun pulak 65.5kg, previous recordRead more

Pregnancy | Khasiat Air Kelapa Muda Untuk Ibu Hamil

petua orang tua2. dah hujung2 kehamilan elok kerapkan minum air kelapa. adoiii nikmat betulkan dapat meneguk air kelapa muda. lama tu tak dapat minum. mama cu dan babah ilham selalu jadi mangsa belikan ummi air kelapa kat R&R Gelang Patah. hehehe.     haaaa.. menikmati sebiji air kelapa muda sesorang sangatlah heaven. lagi heaven kalauRead more

Pregnancy | Senaman Sewaktu Hamil

jom bersenam! siapa kata ibu hamil tak boleh bersenam. boleh je. tapi janganlah buat senaman berat tu ye. risiko tanggung sendiri. lagi2 masa awal kehamilan bahay untuk kandungan. saya pun start senaman2 ringkas ni masa dah hujung kehamilan ni. maklumlah ibu berisiko ni macam saya ni, tak berani dan tak yakin nak melasak2 sangat. hehehe.Read more

Pregnancy | Saya Pilih Omega Guard Shaklee Untuk Perkembangan Otak Bayi Dalam Kandungan

oleh kerana ada berkali2 muncul keyword “neurogain” dalam rekod pencarian di blog saya. jadi saya terdetik nak share makanan untuk perkembangan otak bayi bagi pregnancy kali ni. ye, sebelum mengenali shaklee, saya memang mencuba produk neurogain. masa pregnantkan ilham dulu. bila dah kenal dengan produk hot lagi laris shaklee “omega guard” saya memang tak ambilRead more

Pregnancy | Khasiat Minyak Kelapa Dara Untuk Ibu Hamil

setiap kali pregnant especially time dah hujung2 memang saya amalkan pengambilan minyak kelapa dara.  kalau sebelum2 ni saya guna bioselusuh dari biodex. tapi kali ni berubah angin pula ke CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO). CATALYST Virgin Coconut Oil (VCO), sejenis supplement utk kulit yg terbaik bagi mendapatkan kulit yg sihat dan cantik selain menyihatkan tubuhRead more

Pregnancy | Ikhtiar Mengelakkan Kejang Dan Bengkak Kaki Ketika Hamil

alhamdulillah, pregnant kali ni saya tak mengalami kejang kaki atau simpul biawak mahu pun bengkak kaki macam masa mengandungkan ilham syahmi dulu. masa pregnantkan ilham syakir pun alhamdulillah sangat2 kurang masalah2 di atas. masa pregnantkan ilham dulu memang keraplah kena simpul biawak malam2. time2 tengah tidur pulak tu kan. sampai babah ilham terkejut beruk tetibaRead more

Pregnancy | Senarai Semak Keperluan Bayi & Ibu Bersalin

alhamdulillah. persiapan kami dah hampir siap sepenuhnya. dah lega tak payah lagi terboyot2 nak cari barang. memang saya dah pesan awal dengan babah ilham untuk settledkan sebelum kandungan menjangkau 8 bulan. tak larat woooo nak bawa perut pergi shopping. babah kata dia ok jek kalau nak suruh pergi shopping sesorang barang baby. tapi biasalah kitaRead more

Set Tilam Kekabu & Bakul Baby Dah Sampai.. Yeay!

eh tetiba excited benor dah kenapa. hehe. saja jek mengorder set tilam kekabu dan set bakul untuk adik baby. masa ilham dulu beli set tilam dan bantal kat jusco jek. tilam ok lagi, boleh pakai lagi untuk bawa ke rumah opah nanti. cuma bantalnya cepat sangat benyek. dah buang dah pun. jadi untuk adik babyRead more

Pregnancy | Fifth Blood Sugar Profile (BSP) & Check Up KKGP

masih lagi dengan rutin BSP tanpa jemu. walaupun dalam hati jemu.ekekeke. sabar je lah ummi oi. demimu anak apa saja ummi redah. semalam sesi pagi buat kat KD Paya Mengkuang. 3 sesi lagi buat sendir jek. malas nak ulang alik klinik. sesi pertama jam 8.30am. resultnya 5.0mmol/L mmol/L = millimoles per liter   fuhhhh.. syukurRead more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...