Antenatal Physiotherapy Exercise At Columbia Asia Hospital

ANTENATAL PHYSIOTHERAPY EXERCISE Group exercise comprising relaxation & breathing techniques during stress and labour, ecercise to improve blood circulation, kegel exercise,managing back pain, correct posture and lifting techniques during pregnancy. SESSION: 17 June 2017 (Saturday) 15 July 2017 (Saturday) 19 August 2017 (Saturday) 9 September 2017 (Saturday) 14 October 2017 (Saturday) 18 November 2017 (Saturday)…Continue reading Antenatal Physiotherapy Exercise At Columbia Asia Hospital

SGM kali ke-5: Coping with Breastfeeding During Ramadhan

Sedang prepare proposal nak ke SGM 5 ni kepada En. Nazir (wah proposal kata dia). Kalau belum bersalin lagi macam nak datang je join, adussshhh kena pulak time En. Nazir kerja malam. Sure dia tak dapat join sekali. Kalau dia luluskan pun mesti kena bawa sorang escort in case nak terbersalin. Kang kalau datang sorang,…Continue reading SGM kali ke-5: Coping with Breastfeeding During Ramadhan

Johnson’s Infant Massage – Step By Step

    Faedah2 urutan bayi: Membantu pembesaran fizikal bayi Menguatkan ketahanan tubuh badan Membina keyakinan diri Membantu bayi berasa tenang dan selesa Mengeratkan kasih sayang antara ibu dan bayi   Langkah permulaan: Pastikan anda berkeadaan selesa dan tidak terganggu selama 15 minit. Mainkanlah muzik yang agak perlahan untuk menenangkan perasaan anda dan bayi anda. Pastikan…Continue reading Johnson’s Infant Massage – Step By Step