Antenatal Physiotherapy Exercise At Columbia Asia Hospital

ANTENATAL PHYSIOTHERAPY EXERCISE Group exercise comprising relaxation & breathing techniques during stress and labour, ecercise to improve blood circulation, kegel exercise,managing back pain, correct posture and lifting techniques during pregnancy. SESSION: 17 June 2017 (Saturday) 15 July 2017 (Saturday) 19 August 2017 (Saturday) 9 September 2017 (Saturday) 14 October 2017 (Saturday) 18 November 2017 (Saturday) […]

SGM kali ke-5: Coping with Breastfeeding During Ramadhan

Sedang prepare proposal nak ke SGM 5 ni kepada En. Nazir (wah proposal kata dia). Kalau belum bersalin lagi macam nak datang je join, adussshhh kena pulak time En. Nazir kerja malam. Sure dia tak dapat join sekali. Kalau dia luluskan pun mesti kena bawa sorang escort in case nak terbersalin. Kang kalau datang sorang, […]

Johnson’s Infant Massage – Step By Step

    Faedah2 urutan bayi: Membantu pembesaran fizikal bayi Menguatkan ketahanan tubuh badan Membina keyakinan diri Membantu bayi berasa tenang dan selesa Mengeratkan kasih sayang antara ibu dan bayi   Langkah permulaan: Pastikan anda berkeadaan selesa dan tidak terganggu selama 15 minit. Mainkanlah muzik yang agak perlahan untuk menenangkan perasaan anda dan bayi anda. Pastikan […]

Kelas Penyusuan Susu Ibu (Johor Bahru)

Dapat info dari fb Puan Aisyah (Peer Counsellor, JB), minggu ni tak sempat menjengah blog Puan Farah Farhan (Sarakids) rupanya ada info penting kat sana. Untuk ibu2, bakal ibu dan mereka yang berminat untuk mendalami ilmu penyusuan susu ibu, boleh rujuk maklumat di bawah. Baru sekejap saya call Cik Noor, dia kata kalau boleh datang […]

JOHNSON’S® baby Touch Infant Massage Workshop IS BACK!

Dari last week saya Mummy Dasy bagitau ada JOHNSON’S® baby Touch Infant Massage Workshop kat Puteri Pacific Hotel 26 June ni. Hari ni baru betul2 confirmed and registered. Saja nak menambah ilmu dan aktiviti sepanjang waktu hamil. Rasanya saya ada satu entry tertangguh pasal infant massage ni, masa tu attend Antenatal Class kat Columbia Asia. […]

SGM Johor III

Cerita p enuh pasal SGM Johor III. Alhamduli llah, saya dapat menghasut dengan jayanya En. Nazir untuk join sekali 🙂 Kebetulan memang terkena hari cuti dia. Selalunya kalau ada program2 macam ni bukannya dia tak nak join, tapi dia kerja. Jadi saya kena la faham juga situasi dia walaupun kadang2 rasa kuciwa juga kalau dia […]