Pregnancy Program

Antenatal Physiotherapy Exercise At Columbia Asia Hospital

ANTENATAL PHYSIOTHERAPY EXERCISE Group exercise comprising relaxation & breathing techniques during stress and labour, ecercise to improve blood circulation, kegel exercise,managing back pain, correct posture and lifting techniques during pregnancy. SESSION: 17 June 2017 (Saturday) 15 July 2017 (Saturday) 19 August 2017 (Saturday) 9 September 2017 (Saturday) 14 October 2017 (Saturday) 18 November 2017 (Saturday) 16 December 2017 (Saturday) Time:…

Read More

My Breastfeeding Journey, Pregnancy Info, Pregnancy Journey, Pregnancy Program, Program Susu Ibu

SGM kali ke-5: Coping with Breastfeeding During Ramadhan

Sedang prepare proposal nak ke SGM 5 ni kepada En. Nazir (wah proposal kata dia). Kalau belum bersalin lagi macam nak datang je join, adussshhh kena pulak time En. Nazir kerja malam. Sure dia tak dapat join sekali. Kalau dia luluskan pun mesti kena bawa sorang escort in case nak terbersalin. Kang kalau datang sorang, mau huru hara kawan2 kat…

Read More

Pregnancy Info, Pregnancy Journey, Pregnancy Program

Johnson’s Infant Massage – Step By Step

    Faedah2 urutan bayi: Membantu pembesaran fizikal bayi Menguatkan ketahanan tubuh badan Membina keyakinan diri Membantu bayi berasa tenang dan selesa Mengeratkan kasih sayang antara ibu dan bayi   Langkah permulaan: Pastikan anda berkeadaan selesa dan tidak terganggu selama 15 minit. Mainkanlah muzik yang agak perlahan untuk menenangkan perasaan anda dan bayi anda. Pastikan keadaan bilik sederhana panas sepanjang…

Read More

My Breastfeeding Journey, Pregnancy Journey, Pregnancy Program

Kelas Penyusuan Susu Ibu (Johor Bahru)

Dapat info dari fb Puan Aisyah (Peer Counsellor, JB), minggu ni tak sempat menjengah blog Puan Farah Farhan (Sarakids) rupanya ada info penting kat sana. Untuk ibu2, bakal ibu dan mereka yang berminat untuk mendalami ilmu penyusuan susu ibu, boleh rujuk maklumat di bawah. Baru sekejap saya call Cik Noor, dia kata kalau boleh datang dengan husband lagi bagus, untuk…

Read More