Whitestudio Photoshoot Raya Murah di The Empire Studio Johor Bahru

Assalamualaikum semua πŸ™‚ Cerita dua hari lepas, sesi photoshoot whitestudio raya kami anak beranak di The Empire Studio. Memang dah plan nak berphotoshoot raya tahun ni. Biasanya tahun sudah-sudah Babah je yang snap gambar kami anak beranak. Semenjak dua menjak Babah isytihar pencen pegang kamera ni terkuburlah harapan Ummi nak posing depan kamera berbaju raya […]

“After The Rain” by Mohd Nazir Mahat

alhamdulillah walaupun hanya consolation prize, Allah masih selitkan lagi rezeki untuk babah ilhams. tahniah babah.. next year kita cuba lagi ye. ini penyertaan kali kedua babah untuk IMKlik. tahun lepas rezeki RM500 Sijil Simpanan Premium dari Iskandar Malaysia. nampaknya bertambah lagi SSPN untuk tahun ni. kita menabung dengan iskandar jek lah ye hehe. zoom in […]

PTP Treasure Hunt 2014 @ Lanjut Golden Beach Resort, Kuala Rompin, Pahang

akhirnya tertaip juga.. kami tiga beranak bukanlah peserta.. babah ilham encik photographer.. ummi ilham sebagai PA kepada encik photographer.. ilham pulak sebagai junior photographer.. hahaha   ok jom baca!     program start dari PTP.. kami ikut je la kemana babah bawak..     ni team ummi.. ORION SEAHORSE.. manager tentulah ankel nazame.. rumah kuning […]

Babah @ SN Style Seminar, Dewan UTHM Batu Pahat

ni cerita semalam.. kalau nak tunggu babah update blog bersawang dia.. memang takkkkkkkkkkkk la kan.. hehehe mula2 ingatkan seminar ni hari sabtu.. dah beriya nak ikut la.. babah pergi seminar kami berdua lepak2 rumah kak andak.. sekali hari ahad daaaaaaaaa.. tak dapek la nak ikut sebab ilham ada kelas.. πŸ™‚   SN Style SeminarΒ  Fotografi […]

Ilham Syahmi Portraiture

Projek babah 2 minggu lepas buat simple photoshoot untuk Hero Kechik kami Muhammad Ilham Syahmi πŸ™‚ Nanti Ilham dah besar boleh la tengok gambar2 dia time kecil hehehe. Ummi nak suruh babah framekan dan letak dalam bilik Ilham nanti πŸ™‚ Lokasi:Β Studio Rumah Manis Rumah, Pangsapuri Seri Mengkuang πŸ™‚ Model: Ilham Syahmi dan Ummi πŸ˜‰ Photographer: […]

Tadi Masa Lapar..

..saya tenung gambar2 ni, terus jadi bertambah2 lapar dan dahaga.. gambar2 ni memang tak pernah tayang dalam blog. Gambar makanan pengantin yang dalam entri ni. Gambar pengantinnya kalau nak tengok jengah blog Cik Abang ni. Kalau nak tunggu saya yang masukkan sampai tahun depan punya tahun depan pun belum tentu keluar hehehe~ Ampun πŸ™‚ Masa […]

Jom Berkenalan Dengan Geng2 Fotografi En. Nazir :)

Ok, saya nak perkenalkan kepada kawan2 semua, kawan2 baru En. Nazir dalam bidang yang baru dia ceburi. Sifoo.com yang mengeratkan silaturrahim diorang ni πŸ™‚ Kalau tak kerana Kursus Reka Photoshop Kreatif ni mungkin En. Nazir masih belum kenal lagi diorang ni. Kawan baru pertama, En. Kamarul namanya. Sebenarnya kami bekerja dibawah satu bumbung.  Tapi tak […]