Amalan Zikir Sepanjang Anak Menghadapi Peperiksaan – Kekuatan Asma’ul Husna

Sharing dari group whatsapp. Semoga menjadi panduan ibu ayah. Sebagai rujukan untuk Ummi dan Babah Ilhams juga. Kepada ibu bapa yg beragama islam ada anak nak menghadapi peperiksaan 2017, amalkan zikir ini. Perkongsian bersama: Kekuatannya dari Asmaul Husna ### Ustazah Norhafizah Musa – Kekuatan Asma ul Husna. ### Bacalah zikir ini sepanjang anak sedang exam […]

Throwback | Ummi Ilham @ Seminar “Bagaimana Meningkatkan Kepintaran Anak Tanpa Tekanan” Bersama Teacher Watie, Genius Baby On Board

banyak betul kisah2 silam ummi ilham yang lupa untuk dikongsi kat blog ni kan. kali ni bengkel setahun lepas. eh salah 2 tahun lepas. Seminar “Bagaimana Meningkatkan Kepintaran Anak Tanpa Tekanan” bersama Teacher Watie, Genius Baby On Board. bengkel ni berlangsung pada 28 Januari 2013. amekawwwwwwwww. memang dah nak masuk 2 tahun perap. ilham pun […]

DIY Project | Homemade Playdough Simple By Ummi Ilham

projek kedua hari sabtu. membuat “HOMEMADE PLAYDOUGH” untuk anak bujang. tak perlu masak dan tak perlu cream of tartar. (yang sebenarnya tak sempat nak mencari :p) lepas menguli donut, kita menguli DIY playdough pulak.     bahan2: Pewarna makanan (pesan babah belikan yang pewarna liquid, tapi tak ada, serbuk pun jadilah) 4 warna (kuning, merah, hijau, dan sepatutnya biru […]

Ilham’s 2nd Family ;)

tanggal 25 oktober 2014. **eceh skema bukan main ayat ummi ilham** maka berakhirlah tempoh ilham dibawah jagaan ibu zura sepanjang ummi dan babah mencari rezeki. kenapa tak jaga lagi? insya Allah dalam bulan Disember ni ibu akan dapat adik baby baru. maka ummi terpaksalah carikan ilham baby sitter baru. masa mula2 dapat tahu yang ibu […]