Amalan Zikir Sepanjang Anak Menghadapi Peperiksaan – Kekuatan Asma’ul Husna

Sharing dari group whatsapp. Semoga menjadi panduan ibu ayah. Sebagai rujukan untuk Ummi dan Babah Ilhams juga. Kepada ibu bapa yg beragama islam ada anak nak menghadapi peperiksaan 2017, amalkan zikir ini. Perkongsian bersama: Kekuatannya dari Asmaul Husna ### Ustazah Norhafizah Musa – Kekuatan Asma ul Husna. ### Bacalah zikir ini sepanjang anak sedang exam […]

10 Tips Mengajar Anak Kecil

>> Ilmu untuk rujukan kami dan ibu ayah di luar sana. Bayi kecil tidak semestinya tidak boleh diajar. Jika anda mahu bayi anda menjadi pintar, anda perlu bersedia untuk melakukan apa sahaja untuk membantu bayi anda mencapai sepenuhnya potensi dirinya. 1. Pengulangan Bayi cepat belajar jika anda sentiasa melakukan pengulangan secara konsisten. Sebagai contoh, jika […]

Throwback | Ummi Ilham @ Seminar “Bagaimana Meningkatkan Kepintaran Anak Tanpa Tekanan” Bersama Teacher Watie, Genius Baby On Board

banyak betul kisah2 silam ummi ilham yang lupa untuk dikongsi kat blog ni kan. kali ni bengkel setahun lepas. eh salah 2 tahun lepas. Seminar “Bagaimana Meningkatkan Kepintaran Anak Tanpa Tekanan” bersama Teacher Watie, Genius Baby On Board. bengkel ni berlangsung pada 28 Januari 2013. amekawwwwwwwww. memang dah nak masuk 2 tahun perap. ilham pun […]

DIY Project | Homemade Playdough Simple By Ummi Ilham

projek kedua hari sabtu. membuat “HOMEMADE PLAYDOUGH” untuk anak bujang. tak perlu masak dan tak perlu cream of tartar. (yang sebenarnya tak sempat nak mencari :p) lepas menguli donut, kita menguli DIY playdough pulak.     bahan2: Pewarna makanan (pesan babah belikan yang pewarna liquid, tapi tak ada, serbuk pun jadilah) 4 warna (kuning, merah, hijau, dan sepatutnya biru […]

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!