Yeay! Cheque Nuffnang & SSC Cuddle Me Alphabet Yang Dinanti Dah Sampai :)

alhamdulillah.. 2 items yang dinanti dah sampai. dua2 ada kaitan antara satu sama lain hehehe.| sebabnya saya gunakan duit blogging dari nuffnang ni untuk beli my first SSC. tapi masa buat pre-order tu guna jek duit sendiri dulu hehehe. kiranya bila dah cash out gantilah semula kan hehe. walaupun tak ribu riban, lepaslah beli 1Read more

Blogging | Yeay! Duit Tabung Ayam Nuffnang Bertambah Lagi!

alhamdulillah. ye. tak banyak mana pun kan. belum tahap beribu riban sebulan. tapi syukurlah. potpet2. menceceh sambil sharing info. dapat juga buat side income dari blogging dengan blog kesayangan ni. tak nak cash out dulu. nak tunggu cecah RM300++. sebab dalam otak ummi ilham ni dah ada benda nak dibeli dengan duit ni. nak beliRead more

Skodeng Buffered Earning (BE) Nuffnang ;)

hehehe saja nak share.. dah lama tak belek betul2 Buffered Earning (BE) dari Nuffnang ni.. dah lama juga tak cash out income setoet yang ada tu.. hehehe maklumlah ummi ilham ni kadang2 update blog bermusim.. datang musim kemarau..sebulan tak ada entry  tapi alhamdulillah ada juga rezeki dari blog chokia ni kan walau tak semeriah blogger2Read more

Keranamu Gerhana Bulan.. *Tuan Blog Yang Jakun* ;p

*Tolong jangan ketawakan saya ye sebab blog saya tak sehebat blog orang lain:)* Saja2 mengulor menjengah Nuffnang nak tengok analytics blog picisan saya ni. Sekali tengok.. terbeliak mata mulut ternganga (mode: jakun sejuta kali ;)) hahahaha.. *tipu* tak pernah2 blog saya mencecah ke 900 unique visitors per day. Lepas tukar ke dot com dan menggunakanRead more

Help Rumah Aman – Support the TLC Promise Me Campaign!

[sticky post for 48hours]   Jom sama2 membantu Rumah Aman. Donate hasil tabungan Nuffnang anda ke Rumah Aman. Saya sudah, anda bila lagi? 🙂 Credit info – Nuffnang Website: You can make a direct donation to Rumah Aman via online banking to Maybank2U, with the remark: “Nuffnang TLC Promise Me S2”. Donations should be directed to RumahRead more

DiGi iPhone 4 Life

..last but not least.. ;pDAY 4 1. Write a blog post with the title, “DiGi iPhone 4 Life”.2. In your blog post, include a photo of yourself with either one of these iPhone “frames”, like in these examples: 3. You can download the “frames” here and here, and you can use image editing software suchRead more

Say NO To Click Fraud

Dear Nuffnangers, We take a break from our regular programming to bring you a community service message about something that is rather worrying to us lately. As you might already know, there are 2 types of Nuffnang campaigns that bloggers may earn from: Metered Cost per Impression (mCPM) Campaigns, which pay according to the numberRead more