Assalamualaikum.. Muhammad Ilham Syakir (27 Jun 2013 – 27 Jun 2017)

Assalamualaikum Muhammad Ilham Syakir..  Babah, Ummi, Abang Ilham dan Adik Syamil datang ni. Nak jengah Syakir. Hari ni genap 4 tahun Syakir tidur kat sini. Kami sentiasa ingat Syakir, tak pernah lupa. Lagi-lagi Ummi, tak mungkin Ummi lupakan saat-saat mengandungkan Syakir selama 7 bulan dalam perut Ummi. Syakir tak pernah susahkan Ummi sepanjang mengandung. BaikRead more

Assalamualaikum Ya Ahli Kubur

Lepas hantar Abang Ilham sekolah kita jengah Abang Syakir, Nenek dan Noyang-noyang. Kita bersihkan kubur diorang ya Syamil. Adab Menziarah Kubur 1. Disebutkan di dalam hadits Sulaiman bin Buraidah Radhiallahu’anhu dari ayahnya yang mengatakan, كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يُعَلِّمُهُمْ إِذَا خَرَجُوا إِلَى الْمَقَابِرِ أَنْ يَقُولُوا السَّلَامُ عَلَيْكُمْ أَهْلَ الدِّيَارِ Adalah Rasulullah Shallallahu’alaihiRead more

Keyword “Pengalaman Bersalin Anak Meninggal”

Semalam saya check di dashboard, bahagian Search Engine Term terjumpa orang mengoogle “Pengalaman Bersalin Anak Meninggal”. Mungkin encik/puan nak mencari sesiapa yang ada pengalaman bersalin anak meninggal atau still birth. Ya, saya salah seorang daripadanya. Sedih? Haisyhhhh.. tipulah kalau tak sedih. Emak mana yang tak sayang anak. Tapi saya tak nak sedih lama sangat sebabRead more

Aidilfitri 2015 | Berhari Raya Dengan Family Ummi Ilham – Part 1

hari raya tahun ni giliran beraya di desa paya mengkuang dulu. macam biasa rumah kami jadi markas berkumpul anak beranak. sehari sebelum raya saya dah apply cuti siap2. babah ilham pun sama. tuan rumah haruslah merewang kat rumah untuk santapan hari raya kan. mommy ngah pun dah balik dah. jadi kami masak gotong royong bersama.Read more

Pregnancy | Persediaan Membasuh Pakaian Bayi Part 1

projek ahad ummi ilham. projek apa? projek membasuh baju2 baby abang ilham dan abang syakir. ni baju2, barut, kain bedung, mittens & booties arwah syakir yang sempat beli tapi tak sempat pakai. nampaknya insyaAllah akan jadi rezeki adik baby. memang Allah dah gerakkan hati ummi dan babah, tak nak excited sangat bershopping masa tu kan.Read more

Setahun Permergian Kupu-Kupu Syurga | Muhammad Ilham Syakir Bin Mohd Nazir (27 Jun 2013 ~ 27 Jun 2014) ~ Al-Fatihah

  AL-FATIHAH Muhammad Ilham Syakir Bin Mohd Nazir 27 JUN 2013 ~ 27 JUN 2014   Sekejap sungguh masa berlalu. Setahun yang lepas, setelah 2 hari menanggung sakit, akhirnya ummi berjaya melahirkan Ilham Syakir secara normal tepat jam 1.08am, 27 Jun 2014. Sakitnya Allah je yang tahu. Subhanallah. Allah sayangkan Syakir lebih dari kami sayangkanRead more

Kisah Kami Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2014

eceeeeeeeeeeehhhhh.. bajet awak retis ye ummi ilham???   thanks to fiza.. kawan blogger yang tak pernah pun saya jumpa.. tapi saya follow cerita dia dari blog.. http://akusukapurple.blogspot.com/ dah lama gila kot.. sejak2 aktif blogging.. fiza ni wartawan karya utusan.. dia nak share cerita kehamilan dan kelahiran ilham syakir.. saya pun on jek.. tak ada masalahRead more