My Hero Syurga - Ilham Syakir

Assalamualaikum.. Muhammad Ilham Syakir (27 Jun 2013 – 27 Jun 2017)

Assalamualaikum Muhammad Ilham Syakir..  Babah, Ummi, Abang Ilham dan Adik Syamil datang ni. Nak jengah Syakir. Hari ni genap 4 tahun Syakir tidur kat sini. Kami sentiasa ingat Syakir, tak pernah lupa. Lagi-lagi Ummi, tak mungkin Ummi lupakan saat-saat mengandungkan Syakir selama 7 bulan dalam perut Ummi. Syakir tak pernah susahkan Ummi sepanjang mengandung. Baik betul anak syurga Ummi yang…

Read More

My Hero Syurga - Ilham Syakir

Assalamualaikum Ya Ahli Kubur

Lepas hantar Abang Ilham sekolah kita jengah Abang Syakir, Nenek dan Noyang-noyang. Kita bersihkan kubur diorang ya Syamil. Adab Menziarah Kubur 1. Disebutkan di dalam hadits Sulaiman bin Buraidah Radhiallahu’anhu dari ayahnya yang mengatakan, كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يُعَلِّمُهُمْ إِذَا خَرَجُوا إِلَى الْمَقَابِرِ أَنْ يَقُولُوا السَّلَامُ عَلَيْكُمْ أَهْلَ الدِّيَارِ Adalah Rasulullah Shallallahu’alaihi wasallam dulu mengajari para shahabat…

Read More

My Hero Syurga - Ilham Syakir

Keyword “Pengalaman Bersalin Anak Meninggal”

Semalam saya check di dashboard, bahagian Search Engine Term terjumpa orang mengoogle “Pengalaman Bersalin Anak Meninggal”. Mungkin encik/puan nak mencari sesiapa yang ada pengalaman bersalin anak meninggal atau still birth. Ya, saya salah seorang daripadanya. Sedih? Haisyhhhh.. tipulah kalau tak sedih. Emak mana yang tak sayang anak. Tapi saya tak nak sedih lama sangat sebab saya tahu “Muhammad Ilham Syakir”…

Read More

Deko Bersama Hernee Nazir, Family, Hari Raya Aidilfitri, My Hero Syurga - Ilham Syakir

Aidilfitri 2015 | Berhari Raya Dengan Family Ummi Ilham – Part 1

hari raya tahun ni giliran beraya di desa paya mengkuang dulu. macam biasa rumah kami jadi markas berkumpul anak beranak. sehari sebelum raya saya dah apply cuti siap2. babah ilham pun sama. tuan rumah haruslah merewang kat rumah untuk santapan hari raya kan. mommy ngah pun dah balik dah. jadi kami masak gotong royong bersama. ni menu raya kami. nasi…

Read More