“After The Rain” by Mohd Nazir Mahat

alhamdulillah walaupun hanya consolation prize, Allah masih selitkan lagi rezeki untuk babah ilhams. tahniah babah.. next year kita cuba lagi ye. ini penyertaan kali kedua babah untuk IMKlik. tahun lepas rezeki RM500 Sijil Simpanan Premium dari Iskandar Malaysia. nampaknya bertambah lagi SSPN untuk tahun ni. kita menabung dengan iskandar jek lah ye hehe. zoom in […]

Kenangan Hari Tua Babah Ilham :)

entri ini untuk babah ilham. nak suruh dia update blog memang tak lah. silap2 password blog dia pun dia dah tak ingat. gambar2 ni pun ummi rembat dari henpon dia haha. sorry eh babah. saja simpan dalam blog buat kenangan. hasil seni babah ditayangkan di โ€œmini photo galleryโ€. last year babah join PTP photography contest […]

Ilham Syamil New Born Portraiture

hari ni nak share gambar2 new born portraiture muhammad ilham syamil. walaupun babah dah share kat FB dia, ummi tetap nak share kat blog kesayangan. babahnya part time photographer jadi anaknya harus redho jadi model sambilan babah ye ๐Ÿ˜‰ untung awak berdua. dulu ummi dan babah tak ada merasa macam ni hehe. lagi untung tak […]

PTP Treasure Hunt 2014 @ Lanjut Golden Beach Resort, Kuala Rompin, Pahang

akhirnya tertaip juga.. kami tiga beranak bukanlah peserta.. babah ilham encik photographer.. ummi ilham sebagai PA kepada encik photographer.. ilham pulak sebagai junior photographer.. hahaha   ok jom baca!     program start dari PTP.. kami ikut je la kemana babah bawak..     ni team ummi.. ORION SEAHORSE.. manager tentulah ankel nazame.. rumah kuning […]

Ilham Syahmi Portraiture

Projek babah 2 minggu lepas buat simple photoshoot untuk Hero Kechik kami Muhammad Ilham Syahmi ๐Ÿ™‚ Nanti Ilham dah besar boleh la tengok gambar2 dia time kecil hehehe. Ummi nak suruh babah framekan dan letak dalam bilik Ilham nanti ๐Ÿ™‚ Lokasi:ย Studio Rumah Manis Rumah, Pangsapuri Seri Mengkuang ๐Ÿ™‚ Model: Ilham Syahmi dan Ummi ๐Ÿ˜‰ Photographer: […]

Pregnancy Bump Photoshoot (Week 25)

25 weeks already.. Alhamdulillah.. 15 weeks to go.. phewwwww ๐Ÿ™‚ Semalam En. Nazir tiba2 plan kata nak ajak pergi buat outdoor photoshoot untuk mak2 buyong. Saya pun on je la, memang dah bagitau dia awal2, setiap bulan dapat sekeping gambar pun jadilah nak simpan buat koleksi. Lokasi: Hutan Bandar Mutiara Rini, Skudai, Johor. Gambar yang […]