Jodoh Dan Ajal Itu Rahsia Allah.. Al-Fatihah Buat Limah Binti Lee

Al-Fatihah buat Limah binti Lee{6 Ogos 1993 – 31 Ogos 2015}semoga rohnya tenang bertemu Maha Pencipta. semoga Allah mengampunkan segala dosa-dosanya dan tempatkan rohnya di sisi orang2 yang beriman dan beramal soleh. jodoh itu rahsia Allah. tiada siapa yang dapat menyangkal. siapa sangka pakcik saya pak beng abang kepada arwah mak saya, yang dah berusia […]

Rindunyaaaaa..

tengok2 video2 CSR PTP tiba2 mata terhenti pada susuk tubuh yang saya rindui. arwah mak! video dah berzaman ni.. mesti masa ni kami baru je pindah ke desa paya mengkuang. mak dan kawan baiknya mak idah. nampak gaya tengah berbual dengan pakistan jual karpet. ya Allah sedih pulak rasa hati bila nampak kelibat arwah mak. […]

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 21 – Subjek Kegemaran Saya

cabaran bloggin day 22 – subjek kegemaran saya.. gulp! tetiba blur tot.. hahaha.. suka apa ek dulu.. hehehe..     suka Kemahiran Hidup kot.. sebab apa? suka part aktiviti-aktiviti yang ada dalam silibus tu.. masak-masak.. suka sebab dapat belajar masak2 dengan kekawan..yang saya ingat pernah buat kek dan masak nasi ayam masa form 3.. hehehe.. […]

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 20 – Cikgu Paling Best Di Sekolah

cabaran blogging day 20 – cikgu paling best di sekolah.. wahhhhhhhh.. dah hari ke 20.. maknanya ada 10 tajuk jek lagi.. harap2 usaha rajin mengupdate blog saya berkekalan la gamaknya..  bercerita pasal “cikgu paling best di sekolah” ni saya rasa saya ada ramai cikgu2 yang best2 belaka..’   credit pic: http://www.ppdjb.edu.my/v3/sekolah2.php   saya bersekolah rendah di Sekolah Kebangsaan […]

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 19 – Kenangan Zaman Kanak-kanak

cabaran blogging day 19 – kenangan zaman kanak-kanak ohhhhh sedih pulak bila teringat zaman kanak-kanak.. sedih teringat susah payah hidup..  saya lahir dan membesar di kampung tanjung kupang, gelang patah, johor.. tinggal sama dengan tok abah, tok mok dan makcik2 pakcik2.. beberapa hari sebelum nak buat entry ni.. saya kumbah album lama nak cari gambar2 […]

Setahun Permergian Kupu-Kupu Syurga | Muhammad Ilham Syakir Bin Mohd Nazir (27 Jun 2013 ~ 27 Jun 2014) ~ Al-Fatihah

  AL-FATIHAH Muhammad Ilham Syakir Bin Mohd Nazir 27 JUN 2013 ~ 27 JUN 2014   Sekejap sungguh masa berlalu. Setahun yang lepas, setelah 2 hari menanggung sakit, akhirnya ummi berjaya melahirkan Ilham Syakir secara normal tepat jam 1.08am, 27 Jun 2014. Sakitnya Allah je yang tahu. Subhanallah. Allah sayangkan Syakir lebih dari kami sayangkan […]

Episod Kelahiran – Anak Syurga Muhammad Ilham Syakir bin Mohd Nazir {27 Jun 13}

13 September 2013 due date sebenar kelahiran anak syurga saya.. Muhammad Ilham Syakir bin Mohd Nazir.. semuanya hanya tinggal kenangan.. kenangan yang tak mampu hilang dari ingatan seorang ibu.. setelah lebih kurang 3 bulan berlalu.. baru hari ni saya diberi kekuatan untuk berkongsi cerita duka.. Ya Allah! besar sungguh ujian ini.. kami redho..   Ceritanya […]

13213 :'(

  wahai bonda.. rindu tak terkata.. tiap saat tiap ketika.. hanya hati mampu berbicara.. dalam sendu meratap hiba.. cukuplah hanya dalam mimipi kita bersua.. melepaskan rindu dihati anakanda.. wahai bonda.. anakanda tak pernah jemu mendoakan kesejahteraan bonda di sana.. damailah.. tenanglah bonda bersama Pencipta.. anakanda akan sentiasa merindui belaian kasih sayang bonda.. Al-Fatihah | Allahyarhamah […]