Memories, Rambling

Makanan Askar.. Mengimbau Kenangan Zaman Kanak-kanak

Assalamualaikum.. Kerja cuti tu? Ummi dan Babah cuti hari ni, carry forward cuti Hari Malaysia. Abang Ilham je la sekolah hari ni, sampai Syamil duk keluar masuk bilik mencari abang. Dia ingat abang pun cuti juga hehehe. Hari ni update santai-santai jek lah ya. Sambil-sambil Ummi terajin nak draft entri Travelog Sabah. Draft je tu, live nya entah zaman bila.…

Read More

707 total views, 5 views today

Family, Memories

Jodoh Dan Ajal Itu Rahsia Allah.. Al-Fatihah Buat Limah Binti Lee

Al-Fatihah buat Limah binti Lee{6 Ogos 1993 – 31 Ogos 2015}semoga rohnya tenang bertemu Maha Pencipta. semoga Allah mengampunkan segala dosa-dosanya dan tempatkan rohnya di sisi orang2 yang beriman dan beramal soleh. jodoh itu rahsia Allah. tiada siapa yang dapat menyangkal. siapa sangka pakcik saya pak beng abang kepada arwah mak saya, yang dah berusia bertemu jodoh dengan isterinya yang…

Read More

Mak, Memories

Rindunyaaaaa..

tengok2 video2 CSR PTP tiba2 mata terhenti pada susuk tubuh yang saya rindui. arwah mak! video dah berzaman ni.. mesti masa ni kami baru je pindah ke desa paya mengkuang. mak dan kawan baiknya mak idah. nampak gaya tengah berbual dengan pakistan jual karpet. ya Allah sedih pulak rasa hati bila nampak kelibat arwah mak. masa ni mak masih sihat…

Read More

Anything About Me, Blog, Blogging Challenge, Blogging Life, Memories

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 21 – Subjek Kegemaran Saya

cabaran bloggin day 22 – subjek kegemaran saya.. gulp! tetiba blur tot.. hahaha.. suka apa ek dulu.. hehehe..     suka Kemahiran Hidup kot.. sebab apa? suka part aktiviti-aktiviti yang ada dalam silibus tu.. masak-masak.. suka sebab dapat belajar masak2 dengan kekawan..yang saya ingat pernah buat kek dan masak nasi ayam masa form 3.. hehehe.. best2.. lepas tu makan tukar2…

Read More

Anything About Me, Blog, Blogger, Blogging Challenge, Blogging Life, Memories

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 20 – Cikgu Paling Best Di Sekolah

cabaran blogging day 20 – cikgu paling best di sekolah.. wahhhhhhhh.. dah hari ke 20.. maknanya ada 10 tajuk jek lagi.. harap2 usaha rajin mengupdate blog saya berkekalan la gamaknya..  bercerita pasal “cikgu paling best di sekolah” ni saya rasa saya ada ramai cikgu2 yang best2 belaka..’   credit pic: http://www.ppdjb.edu.my/v3/sekolah2.php   saya bersekolah rendah di Sekolah Kebangsaan Tanjung Kupang..   credit pic: http://www.ppdjb.edu.my/v3/sekolah2.php…

Read More