Misi Mencari Baju Raya Ummi

Cerita hari Jumaat, last day outing dengan Dila. Asyik sebut nama Dila bukan iols rindu dia tau hahaha. Rehat 2 jam Ummi ambil kesempatan nak cari baju raya. Angkut sekali budak 4 orang ni sebagai penasihat haha. Kalau nak pergi sama-sama dengan Babah dan anak-anak takut dioang boring. Almaklumlah nak cari baju orang perempuan niRead more

Breakfast Of The Day–Makan Nasi Ke Rabu Di Hari Rabu

Baru perasan, hari ni dua kali post gambar nasi kerabu hehe. Ummi Ilhams memang hard core bab-bab nasi kerabu ni tau. Memang all time favourite kata omputih. Tak lama lagi puasa, nak masak nasi kerabu lagi lah. Tapi tu lah pelik kenapa bila puasa je semangat nak masak nasi kerabu hahaha. Ok, back to theRead more

Tanda-tanda Anda Mengalami Masalah Vertigo

Sebenarnya dari minggu lepas saya dah rasa berpusing-pusing. Nak tidur toleh kanan pusing, toleh kiri pusing kepala ni. Kalau kepala bergegar pun rasa pusing macam nak tumbang. Tapi saya ingatkan sebab saya penat sangat. Siang tadi tak tahan sangat saya terus ke Poliklinik PTP. Doktor check tekanan darah semua ok 110/70. Normal kata doktor takRead more

Zafeena Fitness Bersama Cikgu Shasha

Oleh kerana kelas aerobik hari ni dibatalkan, maka marilah kita gali gambar-gambar lama berzafeena bersama Cikgu Shasha yang comel. Syok juga berzafeena ni rupanya. Apa tu Zafeena Fitness? Macam nama orang kan? hehehe. Zafeena Fitness ialah senaman kecergasan pertama jenama Malaysia. Zafeena sesuai untuk semua peringkat umur.Zafeena Fitness diilhamkan dengan kerjasama Pusat Sukan Kecergasan MalaysiaRead more

5 Barang Idaman Dari Lazada

hai uolls. ni ha ummi ilhams nak share ni. buka2 internet ternampak LAST MINUTE CNY SHOPPING! mau tak teruja tengok kan. terjojol biji mata. harga pula banyak sangat diskaunnya sehingga 88% hoiiii. rupa2nya Lazada tengah buat RED HOT SALES http://www.lazada.com.my/cny-red-hot-sale/ uolls. eh sempat lagi ummi nak berangan ni. terus terkeluar dan terbayang2 5 barang2 idamanRead more

31 Days Challenge by JDT Blogger–Day 6

assalamualaikum.. hai semua. cabaran hari ke 6 pun agak mencabar akak yang tak suka bersolek ni hehehe. tajuknya nak “gambar bermakeup ATAU tanpa makeup’” tapi akak tersilap baca. akak baca kat tengah2 tu ada DAN maka akak bubuh la gambar bermakeup dan tanpa makeup. GAMBAR BERMAKEUP uolls kalau nak tengok akak bermakeup sakan masa kahwinRead more