Anything About Me, Blogging Life

Hernee Nazir’s Youtube Channel Reached 100 Subscribers! Thanks Everyone!

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. terima kasih buat semua subscribers. Youtube channel orang lain dah beribu riban. Ummi baru je cecah 100 ekekeke. Poyo je lebih kan hehehe. Nak dapat 100 subscribers pun jenuh tau. Almaklumlah ni channel makcik-makcik kampung je ekeke. Untuk yang belum subscribe, sila subscribe sekarang. Ini adalah paksaan! hahaha. Kejam betul. 108 total views, no views today

108 total views, no views today

Anything About Me

Ummi & Tudung Putih

Hari ni Ummi bertudung putih berkabung sempena pemakaman jenazah Almarhumah Enche’ Besar Hajah Khalsom Binti Abdullah, bonda Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar. Ilham punya songkok dah upgrade kain putih Opah beri, Ummi sematkankan jarum peniti. Muka Ummi terpaksa diblurkan supaya korang tak kemurungan. Jarang Ummi bertudung putih. Dulu masa study ada kot stok tudung putih. Sebenarnya dah beriya iron tudung…

Read More

Anything About Me, Uncategorized

Salam Petang Khamis!

Blog dah terabai sangat rasanya. Banyak dah draft entry. Tapi Ummi tak sempat lagi nak settlekan write up. Alexa rank pun agak kelaut dalam. Sejak beberapa minggu lepas, Ummi Babah train hero-hero kecil tu tidur awal especially Abang Ilham yang nak sekolah. Dalam jam 10pm dah masuk bilik tutup lampu. The Ilhams ni kalau Ummi tak tidur sekali.. popok-popok dorang…

Read More

Anything About Me, Products Review

Tersuka Wonda Coffee

Sebelum ni duk tengok je kekawan post di facebook pasal Wonda Coffee ni. Dalam hati berkata “sedap sangat ke ek?”. Tapi tak pernah pun rasa nak cuba. Minggu lepas sebelum balik dari kampung Babah singgah 7-Eleven, salah satu item yang dibelinya air Wonda Coffee tapi Ummi lupa flavour apa. Buat-buatlah mengecek nak rasa barang seteguk dua. Ehhhh.. sedap rupanya. Patutlah…

Read More

Anything About Me, My Hero Beso

Monday’s Lunch 210817

Oleh kerana terbangun lambat, maka Ummi pun berfikir-fikir apa nak makan untuk lunch hinggalah fikiran Ummi singgah ke Subway. Nak cari makan sihat katanya cehhhh. Whatsapp Babah, ajak pergi Subway lunch hour. Babah pun setuju. Yessss! Maka lunch kami berdua set Rosted Beef yummmmehh. Siap tapaukan set Everyday Value Meal BBQ Chicken lagi kekawan kat office tu. Tapi merana la…

Read More