Category Archives: Anything About Me

5 Barang Idaman Dari Lazada

last minute shopping lazada

hai uolls. ni ha ummi ilhams nak share ni. buka2 internet ternampak LAST MINUTE CNY SHOPPING! mau tak teruja tengok kan. terjojol biji mata. harga pula banyak sangat diskaunnya sehingga 88% hoiiii. rupa2nya Lazada tengah buat RED HOT SALES http://www.lazada.com.my/cny-red-hot-sale/ uolls. eh sempat lagi ummi nak berangan ni. terus terkeluar dan terbayang2 5 barang2 idaman ummi ilhams.

uolls nak tahu apa? jejomssss.

1) HOME & LIVING: SET OF SIMPLE EAMES DINING TABLE WITH 4 CREATIVE CURVY EAMES DESIGNER CHAIRS [WHITE]

set dining table macam ni memang dah lama jadi idaman ummi tau. kena sangat dengan tema deko2 rumah kami tu. hitam, putih dan merah. nampak suci je dining table warna putih ni kan. lepas tu nampak moden sangat. aduhaiiii teruja nak ada dining table macam ni. kalau beli di Lazada sekarang jimat 42% wowwww!

dining table lazada

Harganya RM749 [Link]

2) PHILIPS AIRFRYER VIVA COLLECTION TURBOSTAR BLACK **NEW MODEL** HD9621/91 

barang idaman kedua, tak lain tak bukan air fryer. kekonon nak menggoreng tanpa minyak ke arah hidup sihat. eceewahhhh. memandangkan hasil ujian doktor mendapati kadar kolestrol dalam badan babah ilhams tinggi, jadi ummi kena cari alternatif untuk mengubah kepada gaya hidup sihat. salah satunya dalam penyediaan makanan di dapur. untuk harga terkini ummi dapat jimat 33% di Lazada untuk Philips Airfryer ni. Wow! sangattttt..

air fryer philips

Harganya RM799 [Link]

3) PHILIPS HD2139 PRESSURE COOKER ELECTRIC 6.0L (BROWN)

oleh kerana ummi kena bangun awal pagi memasak bekal anak2. jadi adalah perlu untuk membeli pressure cooker ni. tengok kekawan yang dah guna pressure cooker kata waktu memasak lebih jimat. hati pun melonjak girang nak beli pressure cooker. tengok brand Philips ni macam ok je, harga pun tak terlalu mahal. harap2 makin laju ummi masak hehe.

philips pressure cooker

Harganya RM325 [Link]

4) [100% AUTHENTIC] MEGIR 3006 CHRONOGRAPH BROWN GENUINE LEATHER BAND BLACK FACE QUARTZ LUXURY MEN’S WATCH (BLACK FACE BRWON STRAP) + FREE WATCH BOX

bulan depan 9 February 2017 birthday babah ilhams yang ke 37.. eh dah tua babah hehehe. so ummi rasa nak belikan dia hadiah. dia tu suka sangat kumpul koleksi jam tangan. belek2 jam tangan ni macam menarik dengan fungsi yang ada. mesti babah suka kan. siap dapat FREE watch box lagi. bolehlah babah bubuh koleksi2 jam dia dalam box tu nanti.

watch lazada

Harganya RM119 [Link]

5) OUTDOOR/ INDOOR FOLDABLE KIDS CHILDREN GAME TENT PORTABLE OCEAN BALL PIT POOL TOY

untuk ummi sudah.. untuk babah sudah.. untuk anak2 pula ummi berkenan dengan outdoor/indoor foldable kids chidlren game tent portable ocean ball pit pool toy. haaa panjang tajuk dia kooo. mesti abang ilham dan adik syamil suka main2 bola warna warni dalam tu kan.

outdoor indoor inflatable foldable kids children game tent portable

Harganya RM25 [Link]


cukup 5 barang idaman ummi ilhams nak beli di Lazada sempena kedatangan Tahun Baru Cina ni hehehe. Jumlah keseluruhan RM2017. Dah boleh usha2 Lazada dah ni. harap2 ummi tak berubah hatilah terpaut dengan barang2 lain pula hehehe.

korang kalau ak shopping harga runtuh dari Lazada sempat lagi ni.. cepat jengan LAZADA RED HOT SALES! konfem puas hati dengan perkhidmatan dari Lazada. ok nak sambung berangan. babai! Winking smile

31 Days Challenge by JDT Blogger–Day 6

hernee nazir dinner

assalamualaikum.. hai semua. cabaran hari ke 6 pun agak mencabar akak yang tak suka bersolek ni hehehe. tajuknya nak “gambar bermakeup ATAU tanpa makeup’” tapi akak tersilap baca. akak baca kat tengah2 tu ada DAN maka akak bubuh la gambar bermakeup dan tanpa makeup.

GAMBAR BERMAKEUP

uolls kalau nak tengok akak bermakeup sakan masa kahwin je dulu. lepas2 tu masa attend company’s dinner. tu ha gambar makeup masa dinner PTP. tu pun adik akak yang beriya suruh makeup. peminat sebelah tu meraung2 nak bergambar dengan akak. akak pun layankan je. kalau tak nanti dia tak bawa akak balik hahaha. terbang spec rabun akak tau. seksa akak nak bercontact lense bagai hahaha. amacam cun tak akak?

GAMBAR TANPA MAKEUP

tu gambar berminggu2 lepas. akak pergi kerja muka memang togel jek. kalau sempat akak bubuh la bedak pureen atau bedak johnson & johnson anak. kalau tak memang tak bubuh apa2. akak rimas sebenarnya nak bermakeup2. paling ringkas pun akak bercelak avon dan berbedak anak tu je lah. akak malas nanti time solat nak cuci muka segala. so nak mudah tak payah la bubuh apa2 kat muka. lipstick pun ihsan adik yang terer bersolek. untungkan babah ilhams sebab tak payah keluar modal belikan alat solek ekeke.

ok itu jelah untuk pagi ni. penat akak bebel. jangan lupa buat cabaran day 6. akak nak tengok juga muka uolls bermakeup atau tanpa makeup hehehe. nanti tinggalkan link ok, akak free akak terjah,

babai! Winking smile

 

LOGO-JDT BLOGGER

JANGAN LUPA FOLLOW
Facebook – www.facebook.com/jdtblogger
Instagram – www.instagram.com/jdtblogger

331dayschallengebyjdtblogger # JDTBlogger

31 Days Challenge By JDT Blogger–Day 5

Photo_20170109_105217-01

cabaran hari ke 5 ni agak mencabar kewibawaan akak nak mencari 6 perkataan menggambarkan diri sendiri. sebab akak takut terpuji diri sendiri ekekeke.

akhirnya akak rasa inilah akak yang sebenarnya. me, myself and i. eceeewaaahhh.

1. peramah – akak bukan puji diri sendiri dik. tapi akak memang layan je sesiapa pun orang yang akak jumpa. kalau kenal lagilah laju mulut akak berbual. kalau tak kenal akak akan cubalah berkenal2an. muka je kadang nampak macam serius. try la bagi mukadimah. awak bagi pantun 2 kerat akak jawab 8 kerat. berani? Smile with tongue out

2. clumsy – ko jangan bagi akak gabra dik. jangan sesekali. serabut ko nak layan akak nanti. akak punya clumsy sampai babah ilhams pun dah lali sangat dah hahaha. bila akak sebut ‘”ehhhh..ehhhh..” secara mengejut tu ada la tu benda yang tertinggal..tercicir.. terjahanam ekekeke.

3. penyedih – ini memang akak tak nafikan. dulu2 akak rajin layan drama/ filem. pelakon nangis tenang2 akak nangis lagi over dari pelakon dik. kalau kat rumah akak selalu memangis berjemaah dengan arwah mak. gasaklah dua beranak sotset2 lap hingus. kat hostel pulak, akak layan kabhi kushi kabhie gham dengan kawan2 sampai berjurai air mata air hidung akak. sampai tersedu sedan. sampai akak rasa hidung besar akak ni tak mampu sedut oksigen lagi dik. over tak akak. sedih sampai tak boleh nak bercakap dik. harap2 roommate akak tak baca entry ni. malu akak kena bahan dik. Crying face

4. degil – akak ni memang ada masa degil juga dik. ungkal kata orang hahaha. masa dr. rajesh decide nak buat c-section masa bersalinkan ilham pun sempat berdegil hahaha. sempat suruh buat CTG sekali lagi nak puaskan hati hahaha. baca2 karakter anak sulong memang ada degil sikit kot ekeke.

5. garang – akak memang garang orangnya. berani sini buat salah. bernanah telinga ko akak tarbiahkan hehehe. poyo. tapi2 garang2 akak ni.. bila akak marah adik2 akak juga yang nangis. diorang relax2 je.

6. happy go lucky – akak memang ceria selalu. kalau ada masalah pun akak masih mampu sembunyikan dik. akak tak suka campur aduk masalah hidup akak dengan tugas2 kat office atau dengan kawan2. akak suka menceriakan hidup orang. akak plan nak masuk maharajalawak mega  akan datang. tapi tak pastilah terpilih ke tak ekeke. akak kena happy2 selalu. akak tak suka aura negatif datang. positive vibes only ok hehehe.

ok itu saja akak rasa. kalau nak ikutkan panjang lebar lagi akak nak cerita. takut nanti ko muntah hijau dik. ehhhhh akak ni tengah bercerita dengan adik mana ni? hahaha. ehhh uolls la yang baca ni kira adik2 akak la kan ehehehe.

babai!

Friday’s Lunch ;)

lunch hour.. mak2 curi2 masa “me time” katanya hehehe. ni je masa nak berjimba kejap kan. keluar dengan kak leen cari barang anak2. lepas tu menyinggah Secret Recipe Perling Mall.

ummi ilhams macam biasalah dengan noodle in tom yum koong nya. selalu air ice lemon tea tapi tetiba rasa nak minum chocolate ice blended. hmmm macam tak sesuai gitu hahaha. ehh apa ada hal. telan jek lah sedap kot. laparlah tengok gambar ni hmmm.

deep fried wonton share berdua kak leen. kak leen makan lamb chop tapi ummi tak snap. i is segan nak snap pinggan kak leen hahaha. makan2 bual2 sampai tak sedar jam dah nak 2.30pm. baru tahu erti penyesalan hehe.

itulah cerita friday’s lunch. next week plan nak lunch dengan aunty dila. dah janji nak belanja dia makan sebab last week teman ummi cari beg untyk projek beg sekolah #2.

ok, till then. dah malam baru sempat siapkan entry ni. bersiaran secara langsung dari senggarang, batu pahat ecehhhh.

Macamana Saya Urus Masa Untuk Bisnes & Urusan Lain

15202593_10210301687286220_1412450487642762401_n

Memang agak pening kalau difikirkan.. kalau boleh nak ada tangan banyak macam sotong..
Capai sana capai sini.. kadang2 time masak pun sempat lagi layan soalan2 customer..
Selalunya saya akan listkan atau buat nota kat mana2 supaya saya tak lupa..
Andai kata saya lupa buat sesuatu tu memang kelautlah jadual saya hari tu..
Kenalah kejar balik selit2 masa2 yang ada tu untuk settlekan..
Serius memang kena pandai bagi masa walaupun saya bukan handal sangat bila masuk bab “time management” ni..

Time anak tidur berebut2lah selit2 buat itu ini.. walaupun kadang2 mak dia tertidur sekali.. hihihi..
Alhamdulillah part nak ke shaklee tu memang banyak saya serahkan pada suami..
Bila dia cuti saya ambil peluang untuk minta bantuan dia untuk beli barang2..
Kalau dia ada hal saya minta bantuan upline saya yang baik hati tu..
Untuk proses penghantaran order customer pun perlu dikhaskan masa2nya..
Biasanya saya akan ambil masa lepas balik kerja sebelum ambil anak2 untuk lokasi yang berhampiran rumah..

Atau pun kalau suami saya ada, malam kami sama2 buat penghantaran ke rumah customer..
Anak2 pun ikut sekali ummi babah jumpa customer.. baru diorang tahu macamana susahnya nak cari rezeki..

Nak berjaya dalam bisnes memang kena banyak berkorban masa dan tenaga..
Bukan senang nak senang.. itu saja yang mampu saya kongsikan..
Saya pun masih bertatih dalam dunia perniagaan..
Untuk suami dan anak2..
terima kasih atas sokongan kalian..
minta maaf kalau ummi tak dapat bahagikan masa dengan baik..

#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#9Gemilang

Hernee Nazir’s 2016 Best Nine on Instagram

BESTNINE herneenazir_full

wahhhhhh.. ini best nine kami..
gambar hasil air tangan ummi #daridapurherneenazir
memang berharga sangat tu first time masak nasi kerabu
gambar hasil keras tangan ummi #doodlebyherneenazir
gambar 8th anniversary dengan hero beso
gambar hero2 kecil ummi
gambar tempat kedua babwwearing breastfeeding walk
tapi ada pula terselit gambar air tu..itu gambar pinjam dari google hehehe.

uolls nak check best nine uolls di instagram?

best9klik sini.. https://2016bestnine.com

best91
masukkan Instagram ID dan klik GET

best92
tunggu beberapa saat..akan keluarlah best nine uolls sepanjang 2016.
boleh share di instagram, facebook dan twitter.

dah pergi try buat uolls punya best nine pulak Winking smile

Geng Aerobik Ummi Ilhams

alhamdulillah masih konsisten join geng aerobik PTP.
walaupun ada 2 3 kali juga ponteng kelas atas sebab2 tertentu.
thanks babah ilham bagi keizinan ummi join menyihatkan badan hehehe.
sebelum puasa lagi kami dah start aerobik ni.
lepas raya sambung semula.
cikgunya pun best sesangat.. cikgu marlina.
jealous betul tengok dia yang slim dan fit gila.
huwaaaa bilalah ummi ilham nak jadi macam dia.
usaha.. usaha..

IMG-20160902-WA0006

ni kelas semalam.. sila abaikan pose ummi ilham yang poyo tu,
ecah le ni ajak buat pose gitu hahahaha.
haippppppp.. salahkan orang pulak Smile with tongue out

IMG-20160825-WA0028

ini last week.

20160825_181847

sebelum bermula. warm up dulu.
warm up pun dah berjurai peluh.
buat tabata workout lagi sedappppppppp.
jumaat sabtu ahad konfem jalan macam robot hahaha.

20160825_181805(0)

sempat posing dengan ida.
alamak ada cop mohor kat hidung hahaha.

aero2
semangat koooo hahaha,

aero3

ini kelas awal2 dulu.

aerobik2

aerobik4

aerobik5

ini pun sama kelas awal2 dulu.
setiap kali habis kelas cikgu ajak berposing sakan.
jadi sebelum balik mak2 sempatlah berangan jadi remaja purba seketika hahaha.

mudah2an istiqomah bersenam ye ummi.
kat rumah pun silalah bersenam ye.
nak seribu daya tak nak seribu dalih.
bersenam untuk kesihatan.
tak lama lagi nak start semula menu2 sihat.
sekarang dah start makan ikut sedap tekak hahaha.
saya tak pernah cerita lagi usaha menurunkan berat badan awal tahun hari tu.
nantilah kalau free saya cerita bersama koleksi menu2 sihat saya.
thanks kak leen geng susu ibu aka coach fit bf mom saya.
kalau tak follow program dia mungkin saya dah 60++kg hahaha.
bukan nak kurus sangat pun saya nak fit dan sihat.
kalau ummi sihat senang nak jaga hero2 ummi tu kan.
ecehhhhh.

nyahhhh kau lemak!
Eye rolling smile

Foods Review | Cendol Durian @ Kg. Seri Bunian, Pontian

cerita beberapa minggu sebelum bulan puasa.
nak buat review masa bulan puasa takut dikatakan kejam hehehe.
so kita reviewlah dalam bulan syawal.

hari berdating ummi dan babah.
sebenarnya ada banyak urusan kebetulan babah off day.
jadi ummi ambil kesempatan untuk settlekan urusan2 bank dan ptptn.
lepas urusan2 tu selesai barulah layan babah yang mengidam nak makan cendol durian.

tengok kekawan duk post gambar cendol durian babah ilhams pun terkecur.
mengalahkan orang mengidam seram pulak ummi rasa hahaha.
ada yang post gambar cendol durian kg. seri bunian, pontian.
malas nak cari tempat lain, kami nekad jek ke sini.
mula2 terbabas jugalah mencari mana warungnya hehehe.
sekali baru perasan warung kecil depan rumah yang ramai orang.

kami pun teruslah order sorang semangkuk.
taraaaaaa.. dah sampai..

1465788158370

cendol durian ditambah dengan pulut berwarna hijau dan pink gitu.
banyak juga aksesori lain.. kacang merah, jagung, cincau.
meriah semangkuk rm5.

1465788260612

tengok cik abang saya melepaskan rasa ngidam nak makan cendol durian.
cendolnya ok sedap. not bad. santannya pun secukup rasa.
kadang2 kita minum cendol santan cair kan.
yang ni pekat dan rasanya auwwwwmmmmm hehe.
kalau dapat durian yang rasanya lagi power mesti lagi sedap.

babah ilham kata, bila dah makan cendolnya, terus hilang feel makan durian.
maybe sebab dah bercampur aduk rasa tu.
tapi apa pun puas hatilah dengan harganya tu kan.
nasib dah redah kg. seri bunian kedainya buka.
kalau kedainya tutup, memang harulah postponed ngidam hahaha.
sebut ngidam banyak kali, bukan bermakna syamil nak jadi abang ye.
belum lagi hehehe. ni babah yang ngidam bukan ummi.

ummi babah

last but not least.. belanja gambar dating berdua.
ramai orang kata muka kami seiras.
kata orang2 tua kalau muka seiras jodohnya kuat.
mudah2an inilah suami pertama dan terakhir dalam hidup saya.
mudah2an Allah pelihara hubungan kami suami isteri.
semoga jodoh kami hingga ke akhir hayat dan dipertemukan semula di syurga.
aamiin.

The Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 3–Part 2

hamboiiii puasa 2015 dah bertemu puasa 2016. maknanya ambil masa dekat setahun nak habiskan cerita ke hong kong & zhuhai. apa nak jadilah mood blogging ummi ilham ni kan. hehe kira ni nak buat ujian memori lah ingat balik pengalaman manis berpuasa di china.

jom baca last episode.. dah lepas ni tak ada cerita dah.. confirm ni last.. hehehe..

time to say goodbye to zhuhai.. and hopefully we will not come back again to the same hotel..hahaha. kalau balik check in semula memang pakai topeng lah gamaknya hahaha. cuaca alhamdulillah panas nampaknya. dalam hati berdoa jek lah janganlah time2 nak balik ni typhoon menyinggah. fuhhhhh. meraung! Crying face

nak raya woihhhhh.. nak rayaaaaaaaa.. kesian babah dan anak2 ummi…

20150710_113142

20150710_140804

20150710_141343

snap2 terakhir pemandangan pantai dari bilik.

20150710_113207

selfie dan ummi berpisah tiada Flirt female

20150710_101517

babai bilik 1509. entah bilalah akan sampai sini lagi.

20150710_142825

siap2 turun bawah check out dalam pukul 1pm.

20150710_142833

selfie sebelah nama dia hahaha. abaikan penampakan makhluk sasa di belakang.

20150710_141041

babai harbour view hotel.

20150710_143005

driver dah menanti di lobby nak membawa kami ke Jiuzhou Port Passenger Transportation Station.

20150710_143255

ok sampai dah di Jiuzhou Port Passenger Transportation Station.

20150710_143501

beratur nak check in flight dan beli tiket feri ke hong kong.

20150710_143851

luggage siapalah tu hahaha.

20150710_143924

sementara menunggu proses pembelian tiket settle, meh snap2 dulu.

20150710_143935

pakcik ni suruh snap gambar dia.. layan jek lah.

20150710_151131

tiket feri ke hong kong international airport jam 3.30pm. cost RMB290

20150710_151159

refund coupon ni bila sampai airport nanti boleh redeem.

20150710_151232

lega bila dah dapat flight ticket. lega sikit je la. selagi tak betul2 confirm sampai hong kong selagi tu bergetar jiwa haha.

20150710_152210

wefie dalam ferry.

20150710_153252

tak lama lagi ada jambatan panjang siap menghubungkan hong kong dan zhuhai.eceh cara bercerita tu macam cerita pasal kampung sendiri jek kuang3. eh mana tahu setahun dua lagi sampai lagi ke sini kan.

20150710_153405

20150710_153547

20150710_162957

20150710_162313

snap lah pemandangan cantik walau dengan camera handphone. subhanallah indah ciptaan Allah.

20150710_162450

dah nampak bayang kapal terbang landing. nampaknya dah nak sampai lah ke airport. perjalanan ambil masa selama lebih kurang 1 jam 15 minit. itu pun sebab ferry delay kalau tak lagi awal kami sampai.

20150710_164238

terus menuju ke boarding gates.. nak refund coupon dapat cash semula. sedih air tin kena rampas dengan pegawai imigresen yang sombong. diselongkarnya beg kami. ciskek betul. nasiblah susu saya tinggalkan. kalau tak mesti diorang tahan lagi lama.

20150710_165343

menunggu train nak ke airport dari jeti feri.

20150710_165432

20150710_165438

20150710_165548

kata nazam, mamat kat belakang tu tengok jek saya selfie hahaha.

20150710_170159

mencari flight kami.. CX715 to singapore estimated time departure from hong kong around 8.25pm. gate berapa tak tahu lagi.

20150710_173506

20150710_173752
sementara tunggu flight dan waktu berpuka puasa kami ronda satu airport. mencari souvenir untuk orang2 tersayang hehe.

20150710_173836

macam nak tercabut kaki pusing keliling fuhhhhhhh.

20150710_181636

20150710_181654

20150710_181657

kill the times. merenung kapal terbang pergi dan balik. Allah je yang tahu perasaan masa ni, rindunya kat babah dan anak2.

20150710_191728

sampai waktu berbuka, bermusafir kami tepi water dispenser menyiapkan maggi cup sorang satu.

20150710_191736

sedih no rupa musfair di bulan ramadhan ni haha. musafir dari pakistan ni.

20150710_191740

ni lagi sorang.

20150710_191746

cisss kita ambil gambar dia ok je. turn kita goyang semua. tup2 toleh belakang ada auntie angkat join makan maggi hahaha.

20150710_194032

jauh kena tinggal. dorang ni jalan laju. ummi jalan slow2 sebab rasa bergoncang maggi dalam perut.

20150710_194508

menanti waktu nak boarding.

20150710_194516(0)

dalam hati ni kecil besar.. kecil besar je.. mudah2an selamat perjalanan.

20150710_200754

buat2 cool je. padahal Allah jek yang tahu. ya Allah mudah2an selamat, tak sabar nak jumpa babah dan anak2.

20150710_200942

ni ha pakcik 2 orang ni. yang baju hitam tu boleh tahan penakut gak.. Smile with tongue out

20150710_205011

20150710_210316

it’s time to say goodbye.. till we meet again hong kong.

20150710_214754

alhamdulillah alas perut maggi tadi dapatlah di top up dengan makanan yang sodap ni.
habis licin. nampak sangat lapar dia tu.

20150711_000929

sekajap2 jengah keluar. hmmmm terasa 3 jam 55 minit tu tersangatlah lama.
akhirnya nampak bayang changi airport. alhamdulillah.
thanks cathay pacific CX715 pilot & crew.

20150711_005240

sampai2 je changi airport mata melilau mencari PTP’s driver yang sangat friendly.
siapa lagi kalau bukan abang najib.
dengan trademark dia “PTP – Pemandu Tentu Peramah.. Pemandu Turut Perintah” hehehe
pandai jek dia buat moto sendiri.

20150711_011304

lega sesangat walau tak nampak bayang rumah sendiri lagi. hehehe.

20150711_011531

plan mula2 nak singgah makan kat mana2. sekali tak jadi.
terus je hantar saya dan capt. nazer ke PTP dan nazam ke kempas.
alhamdulillah, babah kebetulan kerja malam memang dah standby je kat PTP.
sebelum balik rumah sempat bersahur berdua.
dah settle terus balik rumah ayah sebab anak2 semua berkampung kat rumah tok ayah.
sampai2 depan muka pintu, syamil buat muka tak tahu je tengok ummi.
rasanya dia merajuk ummi tinggalkan dia.
3 hari tu macam 3 tahun dik ummi rasa.
sunyi hidup ummi tak dengar suara babah, suara abang ilham dan adik.
dapat contact pun thru wechat yang kejap ada kejap tak ada.
facebook, whatsapp memang nan hadoooo. china block semua.

20150711_041613

abang ilham pun macam jual mahal.
asyik ulang cakap “kenapa ummi tak ajak dia naik aeroplane”
alahai kesian ank ummi, nanti ummi bawa ye.
kalau tak kerana kerja ummi tak tinggalkan kesayangan ummi.
konfemlah ummi bawak babah dan anak2.

alhamdulillah pengalaman yang sangat berharga.
mudah2an ummi ada peluang lagi ceduk ilmu di negara orang.
Winking smile

kalau uolls teringin nak baca dari first episode  boleh klik link bawah tu ye.
hehehe bajet hot kak orang nak baca cerita awak.
ok bai!

jom baca!

Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 1
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 2
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 3
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2 – Part 1
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2 – Part 2
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 2 – Part 3
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 3 – Part 1

160516 | Dinner Sempena Hari Muda Ummi Ilham & Hari Tua Uncle Epy @ Olive Musicafe

alhamdulillah sempat lagi celebrate birthday ke 35 tahun bersama orang2 tersayang.
kali ni celebrate sama2 secara surprise dengan bakal besan hahaha.
rupa2nya senyap2 babah plan dengan mama jijie untuk surprisekan ummi dan uncle epy. cissss.

babah memang dah bagitau nak belanja makan. tapi dia tak sebut pun nak makan kat mana.
jadi ummi pun fefeeling surprise la kan. bukan senang babah nak fikir tempat nak makan.
selalunya ummi je kena kerah fikir nak makan kat mana hahahaha.
layankan jek lah dia bawa ke mana pun.
masa dia pergi beli kek, cakap kat dia beli slice jek lah.
kita bukan ramai pun, biasanya birthday babah & ummi kita beli slice cake jek kan.
ilham bukan makan bukan kek bagai ni.
nampak gaya ummi kena bedal beriya sikitlah hehehe.

on the way dia bagitau nak ke nong chik.
kalau nong chik area jalan kolam ayer dah terbayang big foot.
hmmm mungkin kat situ kot. the caves ke.
ahhhhh gasaklah mana pun kita ikut je.
yang penting babah kata ada live band.
ok itu best!

sampai2 je kami teruslah masuk sebab babah dah siap2 booked.
sekali ku toleh kat meja depan sekali menghadap live band ada penampakan lembaga makcik jijie.
cissssssssbedebah. dia berkomplot rupanya.
patutlah susah benor nak bagitau makan kat mana.
uncle epy pun tak tahu yang dorang plan kat sini.
kami anak beranak memang tak pernah makan kat sini pun.
first time datang Olive Musicafe ni.

ilham babah

ni lah mastermind nya.
kami orderlah makanan masing2 walaupun macam berfikir2 nak makan apa.
sebab excited dapat menjemah dengan mama jijie hahaha.

babah epy

uncle epy kembar ummi 16 Mei..

mak jijah

Mama jijie kembar babah 9 Feb..

aturan Allah kan. dapat kawan dengan dorang berdua yang sama birthday dengan kami berdua.

me n jijie

mak2 nak posing.

syamil

adik syamil tenang2 je untuk separuh masa pertama.

teha

kakak teha ni pemalu tak habis.. dengan mak mertua pun nak malu..
baru perasan tak ada gambar faizal mustakim.

jeng..jeng..jeng..
makanan dah sampaiiiiiii..

grilled chicken chop

grilled chicken chop babah yang punya.
mashed potato tu babah sedekah kat syamil, tapi ummi selit2 jugalah sumbat mulut sendiri.

calamari

calamari untuk anak2 mama jijie..

meatball

meatball ummi yang punya..

burger

abang ilham nak beef burger..

beef lasagna

beef lasagna ummi yang order babah nak tapi makan share2..

nasi goreng

nasi goreng cina untuk anak2 mama jijie..

spaghetti

seafood spaghetti yang super pedas tapi sedap..

ramai

haaa nampak muka2 kelaparan..

babah nganga

babah tu ha tak nyempat2 nak suap mulut..hehehe

potong kek

jom potong kek sambil dinyanyikan oleh shamnenn & frenz band.

live band1

best suara dorang. lagu2 dorang nyanyi pun best2.

ummi syamil 3

percubaan adik syamil nak buat gaya apa pun ummi tak pasti.

ummi syamil 1

redho jek lah melayan ummi ajak wefie.

ummi syamil

one more time dik..

index

pstttttttttttt.. tengoklah gambar tu..percubaan pertama..
teha macam biasa.. gaya perempuan melayu terakhir..
sebab tu ummi dah chup nak buat menantu ekekekeke..
abang ilham buat perangai tunjuk macam2 gaya..

index1
percubaan kedua.. entah apa la dia bebel tu..

index3

percubaan ketiga.. hmmmm bolehlah2 yang penting dua2 tengok camera..
macam pinang dibelah dua tak? hahaha.

lepas makan2 kek.. borak2.. gossip2.. kami pun beransurlah balik..
esoknya abang ilham nak exam.. kesian dia nanti tak cukup tidur..
sorry abang ilham..

 

4ofus

sebelum balik.. haruslah ada family portrait kan.. 4 of us..Red heart
abang ilham buat pe’el lagi.. haishhhhhhhhhhhhhh..

ummibabah

thanks sayang for the birthday celebration. really appreciate it. i love u lah!
(tetiba fefeeling macam baru bercinta.. oitttt anak kat belakang tu 2 orang..ekekekeke)
thanks anak2 ummi.. thanks mama jie n family..
million thanks untuk ayah dan arwah mak yang melahirkan dan membesarkan..
semoga Allah mengampuni dosa2 saya, mak, ayah dan suami..
thanks Allah meminjamkan lagi udara ini dan nikmat hidup bersama suami dan anak2..
dah tak boleh taip panjang2 lagi sebab ada unsur2 sebak nanti..ecehhhhhhh..
semoga Allah satukan keluarga kita di jannah..

untuk yang nak mencuba try test makan di olive musicafe.. boleh baca details di bawah ye.. Smile
makanan semua memang recommended.. babah pun kata sedap so ummi yakin memang sedap.. hahaha
next time boleh suruh belanja kat sini lagi.. ngeh3..

olive music cafe

OLIVE MUSICAFE
Address – No. 5-01 & 6-01, Jalan Kolam Ayer 1, 80100 Johor Bahru, Johor.

Operation Hours
Mon-Wed: 5:00 pm – 12:00 am
Fri-Sun: 5:00 pm – 12:00 am

Phone – 012-774 5437

Email – olivemusicafe@gmail.com
Facebook – https://www.facebook.com/olivemusicafe

xoxo,
ummi ilham Red lips

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...