• Ummi & Tudung Putih

    06/06/2018

    Hari ni Ummi bertudung putih berkabung sempena pemakaman jenazah Almarhumah Enche’ Besar Hajah Khalsom Binti Abdullah, bonda¬†Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar. Ilham punya songkok dah upgrade kain putih Opah beri, Ummi sematkankan jarum peniti. Muka Ummi terpaksa diblurkan supaya korang tak kemurungan. Jarang Ummi bertudung putih. Dulu masa study ada kot stok tudung putih.…

    Read more
  • Salam Petang Khamis!

    04/01/2018

    Blog dah terabai sangat rasanya. Banyak dah draft entry. Tapi Ummi tak sempat lagi nak settlekan write up. Alexa rank pun agak kelaut dalam. Sejak beberapa minggu lepas, Ummi Babah train hero-hero kecil tu tidur awal especially Abang Ilham yang nak sekolah. Dalam jam 10pm dah masuk bilik tutup lampu. The Ilhams ni kalau Ummi…

    Read more
  • Tersuka Wonda Coffee

    09/09/2017

    Sebelum ni duk tengok je kekawan post di facebook pasal Wonda Coffee ni. Dalam hati berkata “sedap sangat ke ek?”. Tapi tak pernah pun rasa nak cuba. Minggu lepas sebelum balik dari kampung Babah singgah 7-Eleven, salah satu item yang dibelinya air Wonda Coffee tapi Ummi lupa flavour apa. Buat-buatlah mengecek nak rasa barang seteguk…

    Read more
  • Monday’s Lunch 210817

    21/08/2017

    Oleh kerana terbangun lambat, maka Ummi pun berfikir-fikir apa nak makan untuk lunch hinggalah fikiran Ummi singgah ke Subway. Nak cari makan sihat katanya cehhhh. Whatsapp Babah, ajak pergi Subway lunch hour. Babah pun setuju. Yessss! Maka lunch kami berdua set Rosted Beef yummmmehh. Siap tapaukan set Everyday Value Meal BBQ Chicken lagi kekawan kat…

    Read more
  • Yesss! Bebas Hutang PTPTN

    18/08/2017

    Alhamdulillah dah dapat surat kelulusan permohonan pengeluaran dari KWSP. Fuhhh lega yang amat. Maka selesailah hutang piutang Ummi dengan PTPTN. Nasiblah ada potongan KWSP bulanan kalau tak masih gigih membayar hutang PTPTN. Dah namanya meminjam wajiblah bayarkan. Nak merungut pun tak guna haha. Korang yang cukup syarat nak membayar hutang pinjaman PTPTN dengan duit KWSP…

    Read more
1 2 3 138
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: