herneenazir[dot]com

entry perapan selama lebih kurang 6 bulan. kuang3. dengan harapan bonus membiak gamaknya. ekeke. jangan nak berangan kak oi. tak usaha tak membiak.

inilah pengalaman pertama kami ke Shaklee National Conference 2013/2014 yang tak pernah pun saya bayangkan akan berada di sana. hehehe. maklumlah sebelum ni jual Shaklee memain jek. bila betul2 fokus, inilah hasil pertama.

IMG_20140608_110557

kami datang untuk sesi hari kedua.

kami ke sana berempat, tapi mommy ngah dan ilham kami tumpangkan kat rumah bff saya, Kak Tam. nak bawak ilham boleh je, cuma tak nak dia menunggu lama kesian. jadi mommy ngah jaga dia kat rumah.

IMG_20140608_181827

ummi dan babah berpagi-pagian dan berdua-duan di sini. hehehe. jangan nak over ye. hehehe. inilah PA saya, ke hulu ke hilir ambil barang kat Shaklee JB Branch. kena kerah time cuti, tak pun time baru balik kerja malam. thanks babah. penguat semangat untuk berjaya.
nasib baik tak sesat Smile with tongue outmommy salwa, dhea, nazwa semua dah sampai. kami je yang terkedek2.

10471190_869255023102761_3283740002594116095_n

aktiviti awal2 start program. eh kan main lagi ummi ilham berjoget. ekeke.

10402874_869254949769435_800617861833548463_n

ecehhhhh.. mommy salwa pun tunjuk bakat.

1606992_869255279769402_8881916461750116547_n10408814_869255199769410_5452386643531168687_n

masa yang ditunggu2, speech dari CEO Shaklee Corporation, Mr. Roger Barnett.

sesi penyampaian award. walaupun dapat satu je, tapi sangat2 teruja hokkay.

10390450_869255303102733_2381884447016052998_n

 

alhamdulillah berkat usaha bersama2 anak cucu Shaklee. dapat award “Business Growth”. nasib baik dedi MKB ada tolong snapkan gambar Smile


10407574_869254989769431_7564882451132042127_n

atok dan nenek Shaklee kami yang hebat. kami pun nak berjaya macam mereka.


10494842_869255173102746_5322106866033221482_n

bersama mommy salwa, nanny hadha, adik beradik Shaklee saya, dhea dan nazwa. masa ni dhea memboyot, sekarang baby dhea dah membesar bagai johan.

yang dinanti juga. performance by Faizal Tahir. nyanyi banyak lagu. tapi yang paling memberi semangat untuk berjaya dalam Shaklee haruslah lagu “Gemuruh”.

IMG-20140608-WA0054

10371501_869255393102724_5609005886158182265_n
masa ni nyanyi lagu “All of Me” wowwww weeeeee.. favourite song ummi dan babah ni. suka sangat2.

10441522_869255353102728_1559768840257299256_n
best gilalah suara FT. hehehe.

10487388_869255403102723_1567037784899116339_n
tak dapat snap sebelah FT, dapat nampak bayang pun jadilah. babah pun layan. hahaha.

lepas habis program petang tu sebenarnya ada dinner sebelah malam. mula asalnya kami tak nak pergi pun. sekali fikir2 eh pergi jek lah. tapi diam2 jek tau. kitorang pakai baju siang tu, tak mandi kahkahkah.

sementara menunggu malam, sempat berjanji nak jumpa bff ummi ni siapa lagi kalau bukan cik ta. sempat COD vita-lea hokkay. shaklee bisnes yang mudah, anywhere anytime Winking smile

IMG_20140608_223701

wefie bersama cik ta yang baru habis kelas. hehehe.

IMG-20140608-WA0068

lagi sekali, melepas rindu. hehehe.

lepas maghrib, kami siap2 standby nak attend dinner.

IMG_20140608_210646

Shaklee 2013/ 2014 “Glitter Nite” Gala Dinner.

walaupun sebenarnya kami tak berapa nak glitter. hapak ado la kehkehkeh.

20140608_202652

dapat semeja dan berkenalan dengan kawan baru dari Kelantan. kak yatie dan husband. peramah orangnya, susur galur Master Hafsah Mardhiah. anak beranak group Jutawan juga. kami share nama anak yang sama “ilham” Winking smile

tak tunggu sampai habis dinner pun. sebab dah lama sangat rasanya meninggalkan ilham. lagi pun jauh malam sangat kang sesat barat nak balik rumah kak tam.

sebelum balik sempat snap2 kat luar.

20140608_22465720140608_22454820140608_22460420140608_224810

tak dapat bergambar dengan orang sebenar, dapat bergambar dengan gambar dia pun jadilah. hehehe.

siap bergambar moh la kita balik. badan dah melengas.

sepanjang ummi dan babah menghadiri program Shaklee, inilah aktiviti budak2 kecil ni. swimming dengan amani, jalan2 KLIA 2 dan makan2.

suka tengok gambar ilham dengan amani ni.

 

IMG-20140608-WA0016
percubaan iham nak buat peace.
dalam hati amani.

“ek eleh mamat ni, beriya no nak buat peace”

IMG-20140608-WA0014
lepas tu terus amani buat muka “whatever” kat ilham kan. mata ke atas, tangan jek tak kat bahu. hehehe. macam boring jek mukanya tu. hehehe

lepas tu diorang jalan2 ke KLIA 2.

IMG-20140608-WA0024

IMG-20140608-WA0025

mommy ngah kata ilham bergasak tidur jek. sampai pinjam stroller amani. haisyhhhh penat sangat swimming kot. hehehe. macam2 ye jek kan.

IMG-20140608-WA0028
orang syok makan awak syok tidur, sampai ternganga mulut.

IMG-20140608-WA0029
si comel amani.

IMG-20140608-WA0030
bujang ummi baru bangun tidur.

IMG-20140608-WA0032
baru terasa lapar agaknya. kesian la hai kena tinggal. next year insya Allah kita naik stage 4 beranak tau. doakan ummi dan babah Winking smile

IMG-20140608-WA0027
thanks kak tam dan andak serta mak mon dan pak zali bagi kami tumpang dua malam kat rumah awak. tolong tengok2kan ilham dan mommy ngah, bawa jalan2 makan2 lagi. masa ni kak tam baru pregnant berapa bulan entah tak ingat. sekarang baby dah keluar dah hehehe. insya Allah panjang umur kami ke sana lagi ye.

mudah2an saki baki beberapa bulan sebelum habis cycle 2014/2015 ni ada sesuatu rezeki baru menanti. saya nak berjaya macam upline2 saya. insya Allah.

p/s gambar2 yang molek tu macam biasa dari kamera babah, yang gego semacam tu kamera ummi lah. saki baki kamera mommy ngah. hehehe.

cerita sabtu lagi.

walaupun terkejar2 dari Kukup, semangat nak datang ke Shaklee Motivation & Recognition Rally tetap membara. niat asal memang nak pergi berdua beranak dengan ilham. tapi datang hangin dia tak nak ikut pulak, nak dengan ayah, kejap nak dengan nenek, kejap nak dengan mamacu. sudahnya mama cu yang handle dia.

pukul 3 lebih gerak dari Kukup, hujan dah start lebat. tawakkal jek. jalan jem pulak area pekan nenas. oh dugaan. kalau ikut kata hati, boleh jek nak terus balik rumah. tapi semangat yang ada ni nak juga pergi walaupun masa tu minta update dari mami salwa, dan dia bagitau turn saya naik stage dah terlepas pun. saya cekalkan juga hati ke sana dengan meredah hujan lebat.

alhamdulillah sampai.

ye sampai tapi majlis dah selamat habis. datang ambil sijil jek.

sila tutup muka Hot smile

 

20141213_171837

tak dapat saya naik stage tu  Smile with tongue outmaybe nak bagi adil, sebab penguat semangat saya hero dua orang tu tak dapat bersama. hehehe. ayat sedapkan hati sendiri. ohhh terlupa ummi bukan keseorangan hokkay. adik baby ada teman.

20141213_164728

bukti majlis dah tamat. orang semua tengah syok makan. rasa frust juga sebenarnya. tapi bila memikirkan nak jumpa mami shaklee saya,mami salwa dan adik shaklee saya, nazwa hilanglah rasa frust tu. Allah is the best planner kan.

sebelum isi perut moh kita berposing dulu.

20141213_164522

wakil Green Nutrient Team (GNT), yang tengah tu supermommy GNT.

20141213_164549

jadilah bergambar dengan sijil di bawah stage. ekeke.

20141213_164631

 tak puas hati, siap pinjam bunga mami salwa.

20141213_164613

belanja gambar nazwa satu! ibu beranak dua yang menten macam budak sekolah. hehehe.

20141213_165544

dengan ini saya merasmikan “sesi makan” shaklee motivation & recognition rally kali ini. kahkahkah. malu pulak rasa weh. datang makan jek. well, menu grand paragon hotel semestinya sedap2 belakakan. sorry doctor i termakan.

sepatutnya kali ni ada dua anak shaklee saya sama2 naik stage. tapi nor tengah tunggu masa nak bersalin dan kak linda pulak ada attend wedding kat batu pahat kalau tak silapnya. tak apa next year kita naik sama2 ok.

lepas makan2 borak2 dengan mami salwa dan nazwa, saya pun bergegas balik. kesian anak ummi kena tinggal dengan mama cu. thnaks lah mama cu dan nenek tolong jagakan ilham ye.

next year ummi target kita naik stage berempat dengan adik baby. siap pakej naik stage untuk National Conference Shaklee 2014/2015 lagi. insya Allah Flirt female

12. 12. 2014

saja ikut mama cu dan nenek ke JPO.
kami dua beranak bukan nak beli apa pun.
jalan2 cuci mata jek.

 

20141210_162005

abang ilham ni kan, sekarang kamching gila dengan nenek.
ummi ni dia tak pandang dah. anak bertuah.
tak nak pimpin tangan dengan ummi.
tapi tetiba je badan rasa dedor semula.
pandai dia meleset cari ummi semula.

 

20141210_162325

tunggu mama cu pilih jam.
baik kita duduk merehatkan diri.
letih ummi nak meronda tapi ada hati nak berjalan. ekeke.
tu budak ngengada tetiba nempel kat ummi.

lepas dah jumpa barang idaman mama cu.
kita ke Absolute Thai isi perut.

ummi pakai shawl terbaru Cala Qisya.
Salma Instant Shawl (Size: XL)
sangat best kainnya, tebal dan sejuk.
ni yang rasa nak tambah koleksi lagi ni Smile with tongue out

 

20141210_164733

20141210_164740

tengok budak lapar tu.
abaikanlah kekembangan ummi ilham itu.

 

20141210_164852

wee buat hal sendiri.
ibu dia dengan mama cu tengah fefeeling cun kat situ.hahaha.

makanan sampai.
sila akan dengan berhemah.

 

20141210_165020

kerabu mangga.
ilham suka gila kat sarang telur rangup tu.
dia cakap nak “goreng” hahaha.

 

20141210_165205

tomyam slurrrrrrrppp.

20141210_165120

siakap stim lemon.
gambar asparagus goreng belacan dan puding mangga yilek.
tak sempat snap Winking smile

lepas makan2 terus jek balik rumah.
keletihan walau sekejapan berjalan.
sebenarnya ditambah penat pagi kat HSA.
pukul 7 lebih baru bersilat kat dapur untuk dinner.
kang hijau muka babah balik kerja penat2 tak ada makanan.hehehe.
menu simple.

asam pedas sardin.
ayamas goreng.
settled dinner Plate

okbai!

selasa punya aktiviti.
mencucuk jari jemari yang tak berapa halus mulus ni sendiri.
7 kali ye untuk hari ni.
malas la nak suruh nurse buatkan.
jenuh kang nak keluar masuk office.
first time kena kerah buat BSP banyak gini.
mak pasghah!! Crying face

 

follow jadual ni.

Masa Pengambilan BSP (7 kali)

 

Pre-breakfast 8.00am
Post breakfast 10.00am
Pre-lunch 12.30pm
Post lunch 3.30pm
Pre-dinner 5.30pm
Post dinner 8.30pm
Bedtime 10.00pm

 

20141209_080050

Pre-breakfast – 8.00am – 5.4 mmol/L

**sampai tak sempat lap darah Smile with tongue out

 

20141209_103110

Post breakfast – 10.00am – 5.6 mmol/L

 

20141209_123309

Pre-lunch – 12.30pm – 4.6 mmol/L

 

20141209_153209

Post lunch – 3.30pm – 5.9 mmol/L

 

20141209_173134

Pre-dinner – 5.30pm – 4.6 mmol/L

 

20141209_202851

Post dinner – 8.30pm – 5.5 mmol/L

 

masa ni sempat juga buat BSP kat babah ilham.
belum picit babah dah terangkat2 seriau. ekeke.
i dulu belajar medic separuh jalan la. 
cucuk2 ni small matter Nyah-Nyah
BSP babah 4.4 mmol/L jek normal.

 

20141209_215724

Bedtime – 10.00pm – 5.0 mmol/L

 

20141210_074019

fuhhh lega dah settled 7 kali.
silalah completeka form yang diberi tu ye.
ikutkan bacaan tu macam ok jek lagi kan.
tunggu jek lah apa komen doktor.

bila control makan ni memang lapar dia Allah je yang tahu.
nasib baik baby bagi kerjasama kan.
tq adik baby.

semalam, mama cu mangsa jadi driver ummi ke HSA.
babah baru first day kerja morning shift.
yang lepas dia dah temankan.
kali ni ummi sendiri je, kesian dia la asyik nak apply time off je.

sampai lewat sikit dekat2 pukul 9, register dan bayar RM5 kat kaunter.
urine test, timbang, check tekanan darah.
settled tunggu tak berapa lama juga la.
nama dah kena panggil masuk bilik nombor 4.

hari ni dapat doktor perempuan yang comel.
macam pernah jumpa sebelum ni tapi tak ingat kat mana.
penerangan memang jelas.

 

20141211_101804

 

doktor kata, BSP pagi saya tu 5.4 tinggi. gulp!!
next week sebelum jumpa doktor KKGP, macam biasalah BSP 4 kali.
nak tengok result pagi masih tinggi ke tak.
normal sepatutnya 4-5 mmol/L.
dugaan betul, sabar je lah.

doktor siap cakap, kalau tinggi kena tahan wad untuk insulin.
gulp!!!! sekali lagi. terus terbayang muka manja ilham syahmi.
yang sebenarnya mak dia yang takut jarum Smile with tongue out
doktor suruh pergi bilik scan.

 

20141211_101742

 

kali ni scannya estimated fetus weight 1.72kg pula.
lebih kurang jek lah kan.
yang bestnya, tetiba EDD sama pula dengan birthday babah.
9 Febuari 2015.
kan best kalau betul2 hehehe.
boleh celebrate sama2 babah.
lepas scan masuk balik bilik doktor.

 

20141211_101812

 

terus dapat appointment date untuk next SCOG.
14 Januari 2015 pukul 8.30am katanya.
doktor ni tanya nak bersalin mana?
saya jawab nak bersalin kat Khor & Loh.
kata dia kalau gitu awak maintain jek check up sana.
sebab macam banyak sangat komitmen nak ke KKGP, HSA, Khor.
saya ni ok jek. layankan jek.
tapi doktor dah tetapkan tarikh appointment.
saya pun datang jek lah Winking smile

lagi pesan doktor.
kalau GDM masih ada, kemungkinan besar awak bersalin awal.
maknanya kena induce awallah.

gulp..gulp..gulp lagi.
tetiba teringat kena induce masa lahirkan syakir.
ya Allah permudahkanlah urusan hambaMu ini.

oklah, kita berjumpa doktor KKGP next wednesday.
sebelum tu, jangan lupa BSP hari selasa.
hoyeahhhhhhhh!

jom hari ni kita share pasal “Carta Pergerakan Bayi” pula.
masuk minggu ke 28 (7 bulan), nurse dah suruh buat kiraan pergerakan baby.
mula2 dulu masa ilham blur2 lagi.
nurse kata kira baby gerak dalam 10 kali dan tick pada ruang tu.
bermula jam 9am tu setiap kali gerak tu saya kira dan tick lah kan.
rupanya silap hehehe.

20141127_083242

CARTA PERGERAKAN BAYI

Bermula dari pukul 9.00 pagi kira pergerakan bayi anda sehingga 10 kali pergerakan. Sekiranya anda tidak merasa 10 kali pergerakan hingga 8.00 malam (dalam masa 12 jam) sila pergi hospital DENGAN SEGERA.

 

rupa2nya 10 kali pergerakan tu bukannya pergerakan yang bertalu2. hehe.
apeeedaaaaaaaa ummi ni. 
excited benor nak rasa anak main bola dalam perut. hehe.
bila dah cukup 10 kali.
sila catat jam terakhir pergerakan tu.

pregnancy sekarang ni saya lebih berhati2.
kena sangat2 alert.
kalau rasa baby diam jek cepat2 saya kacau perut. hehe.
siap ada sorang assistant tolong remind ummi.
tiap2 malam bertanya.

“ommi.. baby ada gerak ke?”

“ada doktor ilham syahmi”

dia kata dia nak jadi macam doktor omi.
check baby. hehehe

ok ibu2.
jangan lupa kira gerakan baby anda ye.
babai!

04. 12. 2014

20141203_144444

 

hahaha.. saja nak tayangkan.
semalam punya #OOTD katanya kan.hehehe.
berstripe black and white mak yong.
sebenarnya skirt ni la yang nak pakai masa pergi Annual Dinner PTP tapi tak jadi.
pakailah pergi kerja dengan kasut hitam stripe.
masa nak pergi cafe sekali baru terperasan.
dengan purse sekali stripe. 
dah macam kuda belang naik lift.
ekeke.

ok itu saja merepek pagi ni.
babai.

semalam punya cerita.
buat 1st check up kat Khor & Loh.
sebelum2 ni awal2 dah check up sini.
oleh kerana kekurangan masa nak menunggu turn.
jadi kami buat hujung2 pregnancy, angan2nya nak bersalin kat sini lagi.

call dari rumah dalam pukul 2pm.
nombor giliran memang dah habis la kan kalau dah time2 gini.

jadinya kami ke sana ambil nombor dulu untuk jumpa doktor sebelah malam.
dalam masa menunggu tu kami bertiga beranak merayau2 la kat AEON Mall, Bukit Indah.
bukan merayau2 kosong.
merayau2 sambil settledkan beli kelengkapan adik baby.
alhamdulillah, persiapan sederhana kami dah siap.
lega rasa hati. sebab takut kalau2 makin berat nanti ummi tak larat.
ikut babah, dia ok jek shoppingkan barang2 baby.
dengan syarat ummi bagi list lah kan.
tapi hati mak ni tak puas kalau bukan sendiri yang membeli hehehe.

sampai ke Khor & Loh semula dalam pukul 7 lebih.
turn katanya dalam pukul 8 lebih.
macam biasalah kat sini memang ramai patient.
jadi bertabahlah menanti giliran.

 

20141201_093121

untuk panduan yang baru nak mendapatkan rawatan di sini.
ada dua doktor, Dr. Ong dan Dr. Khor.

 

20141201_093131

 

Alamat dan Nombor untuk dihubungi:

Pusat Pakar Sakit Puan Dan Perbidanan Khor & Loh

 

 

Alamat: No. 145 & 147, Jalan Bestari 1/5, Taman Nusa Bestari, 81300 Skudai, Johor.


Klinik: 07-556 3567


Emergency & Delivery Room (24 hours): 07-557 4568

 

 

20141201_093303

 

Consultation Hours:

Open Daily: 9.00am – 5.00pm ====== 7.30 – 9.00pm
Every Tuesday: 9.00am – 3.00pm ====== 7.30 – 9.00pm
Every Wednesday: 9.00am – 3.00pm
Every Friday: 9.00am – 12.00pm
** Including certain Public Holidays

 

20141130_211010

haaaaaa.. kami yang kematu menunggu turn.hehehe.

 

20141130_211137

 

ada awek sebaya nak ngorat abang ilham.
tapi dia jual mahal.
ummi cakap kat dia.

“ilham, pergilah main dengan kawan tu”

“tak nak lah, isham malu la mi”
tak sangka pemalu anak bujang ummi ni Winking smile

 

20141130_211214

 

tengok tu nak melekap kat ummi jek.
makin manja sejak nak jadi abang.

asyik buat2 gaya baby sambil merangkak adoiii..

 

bila sampai turn kami nombor 123 bergegas la masuk bilik doktor.
dapat Dr. Ong. 
doktor ingat lagi saya yang induced baby meninggal dalam perut last year.
Dr. Ong offer ilham vitamin C.
anak bertuah ni boleh pula menjawab.

“ehhh.. tak apalah kat rumah ada”

gelak jek Dr. Ong dengar dia jawab macam tu.

“kalau gitu, u belanja saya lah.. boleh?” kata Dr. Ong.

nampak tak marketing power Duta kecil Shaklee saya tu.
dia tetap setia dengan “Shaklee Chewable Vita-C Plus”
setiap kali mana2 doktor offer vitamin diorang mesti dia tak nak. hehehe.
tapi lepas tu ummi dan babah pesan.

“ilham, kalau orang bagi ilham ambil je tau.. tu tanda hormat kita pada orang”

dia jawab.

“baik ommi”

 

20141201_093222

 

Dr. Ong scan adik baby. 
abang ilham excited nak tengok.
doktor belum scan dia dah cakap.

“mana? tak ada pun?”

adoiii ilham. macam dia doktor.
bila doktor tunjuk adik baby, tetiba dia bersuara

“emmm.. comelnya”

ecehhhhh macamlah nampak jelas sangat kan. doktor kata.

“ye la comel macam awak”

senyum meleret.

 

alhamdulillah, baby ok kata Dr. Ong.
pembesaran normal. berat masih sama lebih kurang 1.495 kg.
doktor nasihatkan saya ikut je diet control tu.
bila saya cakap nak bersalin kat sini dia bagi list ni.

 

20141201_093403

 

Senarai keperluan ibu dan bayi bagi yang ingin bersalin di Pusat Pakar Sakit Puan Dan Perbidanan Khor & Loh

Ibu
Thumbs up 
T-shirt  – 3 helai

Thumbs up Sarong aka kain batik – 3 helai
Thumbs up Stokin – 2 pasang
Thumbs up Panties – 5 helai
Thumbs up Maternity napkin (big & long size) – 1 bungkus
Thumbs up Berus gigi – 1 pc
Thumbs up Ubat gigi – tiub

Baby
Thumbs up Pakaian bayi – 2 set
Thumbs up Mitten & booties – 2 set
Thumbs up Pampers – 1 paket (30 pcs)
Thumbs up Wet tissue – 1 paket

 

Remarks:
Semasa mendaftar masuk wad, sila jangan bawa barangan berharga. (e.g: wang, barang kemas)

 

rasanya kalau ikut list ummi ilham. 
lebih dari apa yang disuruh bawa tu. hehehe.
kalau boleh nak bekal satu robok.

nanti saya share “Checklist Keperluan Ibu & Bayi” ye.
stay tuned!

so next appointment will be on 28  December 2014.
semoga segala urusan dipermudahkan. amin.

cerita weekend lepas.

PTP Annual Dinner 2014 yang bertemakan “Retro Night”.

jenuh juga sebenarnya nak memikirkan apa pakaian sesuai untuk mak buyong.

kesian ilham kena tinggal dengan mama cu.

sorry ye sayang, anak tak boleh bawa.

kalau boleh bawa sah2 ummi angkut ilham.

 

ok jom tengok gambar.

gambar yang cun tu dah tentulah dari DSLR babah.

kalau yang kelabu asap sikit ada 2 3 tu sah2 dari handphone ummi.

 

10805586_704134992998621_7597550527128877882_n

credit pic: PTP

10363778_710479389030848_1484686447128458226_n

 

blink2 mata tengok Grand Lucky Draw kan.

dalam hati mudah2an ada rezeki adik baby untuk dapat top 10 grand prizes Smile with tongue out

 

nak tengok ummi dan babah ilham pakai baju apa?

nahhhhhh..

 

1491270_963930680301861_7167553345246540195_o

 

babah, dengan gaya retro casual.

dia punya idea sendiri tu, memang tak sangka juga.

dia nak pakai bow segala.

kalau ikutkan bertuah la dia nak beriya ikut tema Just kidding

ummi pulak pakai jek lah dress polkadot ni.

rasanya ni memang sesuailah dengan perut yang terkedepan tu hehehe.

sebenarnya ni baju pilihan ke 3.

first, dress stripes black and white juga beli kat ashanim dress lab.

lepas ku belek dan ku tenung, macam tak tergamak pulak nak pakai.

second, blouse hitam dan skirt kembang stripes black and white.

beli kat area2 ashanim juga lupa pulak nama kedai, blouse beli kat cala qisya.

third, ni masa malam sabtu ronda2 AEON bukit indah cari kemeja babah, tiba2 mata terpandang.

tapi buat tak tahu jek sebab malas dah ada dua pilihan kat rumah.

sekali tok ayah ilham nak belanja dress ni. hehehe.

buat jual mahal pun dia nak belikan juga.

mak redho jek lah tadah tangan Nyah-Nyah

itu rezeki namanya.

eh panjang pulak cerita baju ummi. ekeke.

 

1510711_10204781683609578_1943206365942981042_n

 

nah lagi satu belanja gambar fefeeling baru kahwin.

eh, lupa dalam perut ada adik baby Hot smile

kitorang sampai dalam pukul 6.45pm gitu.

masa tu dah ramai dah staff lain.

jenuh jugalah menunggu pintu buka nak masuk ballroom.

macam nak duduk bersila jek kat situ. ekeke.

 

10502411_963926726968923_994150702864759455_n

 

sementara tu dengar le hiburan dari group buskers ni.

buscaria kot tak silap nama group diorang ni.

 

1653648_963930690301860_7374854490569068383_n

 

hah. bila geng dah sampai.

kita bergambar dulu kat luar.

 

10384109_963930896968506_5543596714010693957_n

 

babah ilham with acu nuar.

adik bongsu babah, alhamdulillah dah nak masuk setahun jadi staff PTP.

 

9481_963930990301830_5755734226727217467_n

 

ummi ilham and the gang. (wan zul, kak leen and nazam)

geng makan, geng gaduh. hahaha.

 

10609510_963932076968388_9106670657025861721_n

 

hambik. berkumpul satu department.

ni je lah yang sempat dikumpul dari Marine Services Department.

 

10614278_963930983635164_7277197157366618542_n

 

babah ilham with ankel nazam and ankel wan.

sebelum ummi snap, siap warning dulu dorang bertiga ni.

perut tu cover sikit. tarik nafas Smile with tongue out

wan tu tak pastilah tengok awek mana lalu ekeke.

 

10690317_963930730301856_7739687904424911920_n

 

ummi ilham with kak leen, secretary Marine, calon Best Dress.

 

988964_963926586968937_609746361934652317_n

 

tengah2 orang ramai tu memang ada booth untuk instant photo.

ajak babah bergambar.

sekali boleh pulak menyelit kat gambar diorang ni. hehehe.

 

20141123_191945

 

mak yong main laga2 perut.

baju sepasang, warna je lain. sekedai gamaknya. kehkehkeh.

ada lagi dua orang sebiji sebijon dengan ummi ilham.

kahkahkah. terus tunjuk babah sambil gelak.

 

10704196_963932030301726_396123672030457953_n

 

ni babah adn the gang pulak.

kawan2 satu department.

 

10731103_963926660302263_7128277405188160934_n

10410860_963926716968924_3157779251925703170_n

 

gambar2 ni semua babah le yang snap  sebelum makan.

makan sedap tapi kuota tak cukup Smile with tongue out

 

10353710_963926620302267_2911314714036704894_n

 

gambar brooch ummi pun dia snap kan. cess.

 

20141123_212537

20141123_212551

 

kami duduk semeja dengan officemate ummi.

siapa retis yang datang?

pengacara Adibah Noor, tak ada pulak gambar babah snap.

 

10801558_963935383634724_6511838905062774342_n

 

ada Stacy dengan lagu2nya yang rancak dan slow.

eh tak retro pun Alien

dan yang dinanti2kan oleh mereka2 peminat rock.

 

1468574_963935746968021_2388315841323490479_n

 

Amy Search.

pheeeeewwiiiittttttt.

 

1554425_963935630301366_4749409530871208095_n

1456688_963935273634735_3930172536676906257_n

10347402_963935070301422_1821782877921162364_n

 

babah je la yang rajin ke depan.

ummi? tak kuasalah reramai orang tu.

lagi pun adik kesian adik baby bunyi bising tak selesa duduk dalam.

asyik la mengeras jek. cuak juga sebenarnya tapi buat2 cool Winking smile

 

next artis, Nita Hamzah dan Fabulous Cat.

tak ada satu gambar pun sebab tak best.

babah tak snap. ummi langsung tak layan kui3.

 

tunggu punya tunggu Grand Prize Lucky Draw.

tapi tak ada rezeki adik baby mahupun abang ilham.

malas nak tengok kat senarai nama 600 lucky draw lain.

orang ramai sangat, tunggu je lah committee bagi email nanti.

kalau ada rezeki alhamdulillah.

so far setiap tahun tak mengecewakan hehehe.

 

20141125_161412

 

door gift this year.

power bank, ummi purple babah orange.

 

10394622_963935776968018_8417955980507565715_n

 

sebelum balik sempat bergambar dengan aweks cun ni.

sorang dah jadi isteri orang, sorang lagi bakal2 perantin hujung bulan ni.

eh tetiba nak mengimbau kenangan PTP Annual Dinner 2013 yang tak tertaip entrynya kat blog Smile with tongue out

 

1002216_10202706784538398_823563308_n

#throwback

PTP Annual Dinner 2013 | Oscar Red Carpet Night

 

fefeeling retis gitu kan.

okbai!

Thinking smile

untuk rujukan saya.

dan juga panduan ibu2 mengandung di luar sana.

jom kita amalkan doa ini.

“DOA MUDAHKAN BERSALIN”

kita berusaha, berikhtiar dan berdoa.

selebihnya kita serahkan pada Allah.

 

doa mudah bersalin

Doa Mudahkan Bersalin

 

doa bersalin mudah

Doa Supaya Mudah Bersalin Secara Normal

 

hari2 saya berdoa.

semoga Allah permudahkan urusan saya lagi2 bila dah masuk ke trimester ke 3 ni.

hati berdebar2 hanya Allah je yang tahu.

semalam genap 7 bulan 1 minggu 1 hari kandungan.

kenangan hari2 terakhir mengandungkan arwah syakir setahun yang lepas pun menjelma.

kawan2. doakan saya dan baby ye.

doakan saya selamat melahirkan baby tanpa sebarang komplikasi.

semoga kali ni Allah bagi peluang saya meneruskan perjuangan susu ibu.

saja nak share “kuasa blog”

bukan saya nak kata blog saya best.

jauh sekali kak oii.

saya berblog ikut suka suki saya je.

tapi alhamdulillah dari suka suki, tak sangka ada juga memberi manfaat pada orang lain.

walaupun kadang3 mood nak berblog tu kelaut dalammmmmmm.. hahaha.

tapi tetap nak share.

nasib baik babah ilham memahami.

thanks babah Red heart

 

ni senarai blog2 saya yang mungkin kadang2 nampak hidup meriah.

kadang2 macam hidup segan mati tak mau Smile with tongue out

 

hndotcom

http://herneenazir.com

main personal blog

 

hnblogspot

http://herneenazir.blogspot.com

blog back up dari personal blog.. in case apa2 terjadi kepada blog wordpress saya tu Winking smile

 

MY OTHER BLOGS (heiii berapa banyak blog daa Smile with tongue out)

blog kesihatan – http://ilhamvitamin.com

blog farmasi comel – http://herneenazirvitashop.blogspot.com

blog anak2 syurga saya – http://herneenazirjunior.blogspot.com

blog geng2 Alumni BCA UiTM Melaka  Batch 2001-2004 – http://bcauitmmalacca.blogspot.com/

Blog List Feveret Hernee Nazir – http://herneenazirdistrict.blogspot.com/

 

Apa yang ada pada blog saya ni?

sharing ikhlas dari saya tentang..

 

Kisah blog saya minggu ini..

isnin.. ada orang PM tanya macamana cara2 nak kekal cergas dan cara nak menjaga Hb sepanjang sepanjang hamil. Saya cadangkan beliau dengan “Set Hamil Shaklee” Alhamdulillah, testimoninya memang pada diri saya sendiri.

selasa.. dapat whatsapp dari seorang ibu menyusu dari seri kembangan, minta bantuan dalam penyusuan susu ibu.. susu merundum katanya.. alhamdulillah saya dah pun share apa yang patut dibuat.. harap2 dipermudahkan perjuangan penyusuan ibu tersebut. good luck puan! jangan lupa buat apa yang saya syorkan tu ye.

rabu.. dapat pm dari seorang kakitangan KEMAS Seremban, nak jemput saya buat demo bento untuk guru2 KEMAS nun jauh kat seremban.. so far saya hanya mampu bagi idea secara maya dan bagi buku2 yang boleh jadi rujukan.. termasuklah mengajak beliau join Kelab Bekal / Bento Malaysia.. siap pesan lagi.. insyaAllah kalau tak ada aral melintang, nantikan kemunculan bento2 simple saya di Majalah Ibu dan Anak keluaran Januari 2015. hehehe.

khamis.. harapan saya, semoga ada yang berminat untuk mengahdiahkan buku “Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris” untuk dihadiahkan kepada naka tersayang.. pm/sms/whatsapp saya ye.. saya sedia membantu ;)

harap2 apa yang saya share di blog dapat memberi manfaat kepada ibu bapa di luar sana.

walaupun blog saya tu blog ala kadar jek kan. :p

semoga saya diberi kekuatan untuk terus berkongsi apa saja yang boleh memberi manfaat kepada orang lain.

insya Allah Winking smile

 

to all readers..

thanks for reading my blog ye.. saya sangat2 hargainya.. nahhhhh Red lipsRed lipsRed lips

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: