herneenazir[dot]com

6013483461_4ec0e8864c

this is my first breastfeeding picture!
masa ni saya pertama kali join 1 Minit Penyusuan Bayi Serentak
gambar pertama menyusukan ilham syahmi.
muka ummi pun ala2 serabut jek maklumlah pertama kali susukan anak.
gambar dalam pantang ni hehehehe.
hanya Allah yang tahu nikmatnya.
i’m blessed!

MBfPC

ok sambungan dari entry day 1 part 2. panjang betul story mory ummi ilham kan.
sila tabahkan hati membaca online diary saya ye.

20150708_195434

tepat jam 7.45pm kami berkumpul di lobby hotel. transport pun dah menanti. maka bergegas la kami ke Muslim Restaurant.

20150708_195646

20150708_195707

lokasinya tak jauh sangat pun dari hotel kami menginap.

20150708_200257

capt. nazer, mukesh dan mr. ken.

20150708_200302

nazam dan kembarnya. hahahaha. sama sebijik sebijon.  mati la kalau dia baca. hahaha.

20150708_200319

tak ada idea nak memilih menu. jadi kita bergambar jek lah dulu hehe.
menurut kata mr. ken, restoran ni menyediakan menu2 tradisi Xianjiang.
waitress belakang tu bukan main garang lagi. cakap jerit2 hahaha.

20150708_200521

20150708_200853

20150708_200900

sementara menanti makanan yang di order oleh mr. ken sampai, saya jengah2 keluar.
snap2 lah apa2 yang patut hehehe. tengok deko2 dalam restoran.

taraaaaaa..
makanan dah sampai.

20150708_202709

ayam masak apa pun tak tahu lah.
ikut style diorang kan. ada rasa2 macam kari.
sedap jugalah.

20150708_202811

mix vegie.. i loikeee..

20150708_203419

dumpling..

20150708_204120

grilled lamb.. sedap gila weh. nasiblah perut dah senak.
kalau tak licin ku bedal.

20150708_204647

ni potato salad, makanan tradisi penduduk Xianjiang.
rasa dia.. hmmmm.. tak berapa nak layan sangatlah haha.

20150708_212051

dah siap makan, moh kita pulang ke hotel.
recharge energy.. esok ada misi yang penting.

20150708_213251

balik kami naik teksi comel ni.
kata mr. ken sama sebijik london taxi.

20150708_213303

nahhh sekali lagi hakak payung gambar taxi comel.
tambang teksi pergi balik mr. ken lah yang bayar termasuk kos makan hehe.

20150708_213317

20150708_213435

20150708_213440

tak ada kerja snap kawasan hotel pulak. hehehe.

20150708_213522

ehhh.. puan blog nak juga posing kan hehe.
lepas chit chat dengan mereka2, kami bertiga buat aktiviti sendiri.
aktiviti meronda sekitar kawasan luar hotel.

20150708_214259

20150708_214311

ni lah hotel kami menginap tu.
gambar di waktu malam.

20150708_214316

jom merayau.

20150708_214540

20150708_215047

20150708_215311

nak ke pantai, gelap gelita.
jadi kami ronda2 snap2 gambar kat area sini jek lah.
tak pe esok masih ada.

lepas agak2 terasa penat, kami pun baliklah bilik memasing.
penat dah, kang tak sedar bangun sahur kang.
balik bilik tak terus tidur pun duk berwhatsapp dengan babah ilham dengan adik beradik.
apa lagi nak tahu perkembangan hero2 ummi la kan.
kesian diorang tercari2 ummi mana tak balik.

20150709_034513

sahur pertama sebagai musafir di bulan ramadhan hehehe.
pukul 3.30am dah terbangun.. imsak kat sini awal jadi kena sahur awal dari biasa.
bedal jek lah maggi cup curry yang saya bekal dari rumah tu.
tak dilupakan Energizing Soy Protein (ESP) yang tak lupa dibawa.
mudah2an membekalkan tenaga untuk esok hari.

20150709_044413

bekalan penting sahabat baik ummi ilham, vitamin C, b-complex, dan vita-lea.

20150709_044428

lepas sahur moh le kita mengepam.
ye memang saya angkut semua pam ni.
tak berat mana pun lagi pun tak makan banyak space.

lepas subuh tersambung tidur pulak.
ikut janji dorang 8am kena standby kat lobby.
sekali bila terjaga tengok hari dah terang ya ampunnnnnn.
tengok jam baru jek pukul 7am tapi matahari dah mula naik.
nasib baik, ingatkan saya terlambat bangun hehe.

ok cerita hari kedua bersambung next entry ye.
fuhhhh.. jenuh banyak lagi nak cerita :p

jom baca!
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 1
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 2

sambung lagi cerita day 1 part 2.. sila jangan muak membaca.. kalau muak sila klik [X] hehehe. ada juga yang pm saya tanya ke mana saya pergi? umrah ke? niat tu memang ada tapi belum tercapai lagi. doakan ye.

alhamdulillah bertemu dengan mr. ken lo di airport. kami terus dibawa bertolak ke kowloon untuk menaiki feri ke ke Zhuhai.

hk to zhuhai

menurut mr. ken perjalanan menaiki feri lebih kurang sejam lebih.

20150708_143856

encik driver yang membawa kami ke Kowloon.

20150708_144154

sempat pulak snap teksi kat sana hehe.

20150708_145141

melintasi jambatan apa entah tak tahu. tapi memang banyak jambatan la kat sini. sambungan dari pulau ke pulau.

20150708_145320

kan dah kata, tu ha nun di sana jambatan lagi.

20150708_145630

container terminal area hong kong. nama memang konfem tak tahu :p

20150708_145838

nak ke kowloon ni ada la dalam 15 – 20 minit kot. dapatlah cuci mata tengok bangunan pencakar langit. lalu juga jalan nak ke Hong Kong Disneyland. tapi telan air liur je tak dapat singgah ngeh3. next time, maybe 😉

20150708_150937

kami dah sampai di Hong Kong China Ferry Terminal, Kowloon. menanti mr. ken membeli tiket feri ke zhuhai. sambil tu kami berborak2 jek la.

20150708_152914

selamat dah masuk feri. ini beberapa minit sebelum perjalanan hehehe. mesti dah dapat agak apa yang terjadi selepas berminit2 dalam feri hehehe.

20150708_153116

bangunan Hong Kong China Ferry Terminal. bangunan berwarna bronze ke gold gitu lah. selepas melintasi laut china selama lebih kurang satu jam 15 minit, kami sampai di bumi Zhuhai. kami terus menuju ke Gongbei Immigration Building, Zhuhai untuk membuat China Visa On Arrival (VOA). oleh kerana kami hanya akan berada di sana selama lebih kurang 3 hari (72 jam) maka diorang suggestkan untuk apply VOA sahaja.

20150708_153927

form ni kena isi juga masa nak melepasi immigration checkpoint di Hong Kong.

sampai2 immigration office, kami diminta untuk mengisi form di bawah.

20150708_165401

Silalah isi borang Zhuhai Special Economic Zone Visa Application Card. selepas mengisi borang, kami sorang demi sorang dipanggil ke kaunter untuk di ambil gambar. bayaran seorang pegawai imigresennya sangat sombong dan garang hokkay. dari start sampai pegawai2 nya sombong2 belaka. main campak2 je passport kita. cisss. mentang2 kami visitor. dah le berbual macam ayam dengan itik hehehe. ok melalut.

20150708_165406

notice for visa.. Visa ni valid untuk 3 hari di Zhuhai Special Economic Zone sahaja . ini sangat2 penting tapi kami boleh terabaikan notis ni. ok cerita tu nanti dalam episod lain ye.

sedikit info tentang VOA di Zhuhai
(credit to: http://www.travelchinaguide.com/embassy/visa/service.htm)

Zhuhai
Three-day VOA are provided at Gongbei Port if you only visit Zhuhai. Upon arriving at the Gongbei immigration building, you can find the office by passing all the duty free shops; it is behind a green door on the right hand side of the immigration building. You shall fill in an application form, pay the fee and have your photo taken on spot. The processing takes about 10 minutes. It costs 168 RMB for applicants of most countries, but UK nationals have to pay 469 RMB. Hong Kong dollars are not accepted. Only RMB is accepted for payment. Currency can be changed at the China Tourist Services Office back downstairs in the immigration hall. Once the visa has been issued, proceed to the immigration hall to complete the immigration process.

20150708_153910

lepas settled buat VOA, kami menuju ke immigration hall untuk proses seterusnya. haaa kat sini polis yang jaga dan authority pertama yang peramah dan suka senyum. husnuzon lah hernee.. mereka penat berkerja mungkin hehehe.

20150708_172313

lepas settled semua kami bergerak menuju ke Harbour View Hotel. mr. ken jalan sangat laju. semput makcik nak kejar. sebab makcik jalan lenggang kangkung. luggage makcik encik driver dah bawakan tu ha hehehe.

20150708_172457

transport dah menanti untuk ke hotel.

20150708_172921

dalam perjalanan tu baru saya perasan yang China ni left-driving country hehehe.

zhuhai map

ok inilah kawasan yang kami pergi tu. tapi bukan keseluruhan Zhuhai la. kalau seluruh Zhuhai tu namanya holiday in Zhuhai hehehe. sedikit info mengenai Zhuhai. time zone sama je macam kat malaysia. menurut mr. ken, china standardize time zone for the whole country (UTC/GMT +8 hours). zhuhai ni terletak di pantai selatan china atau di muara sungai mutiara katanya. baca2.. baru saya tahu yang zhuhai ni mendapat jolokan nama “kota romantis” atau “kota bunga” kerana banyak kawasan2 romantika d amour ecehhhh..

nahhh baca sikit info pasal Zhuhai. (credit info: wikipedia)

Zhuhai is a modern, sprawling city in China’s southern Guangdong province, on the border with Macau. Transformed into one of China’s first Special Economic Zones in 1980, today the city is known for golf resorts, theme parks and offshore islands in the Pearl River Delta. Pedestrianized Lianhua Road and the malls of Jingshan Road are popular shopping areas selling duty-free goods.

Area: 638 mi² (1,653 km²
Weather: 90°F (32°C), Wind E at 6 mph (10 km/h), 75% Humidity
Time zone: Standard time zone UTC/GMT +8 hours
Hotels: 3-star averaging $80, 5-star averaging $230. View hotels
Province: Guangdong Province
Population: 833,908 (2000) UNdata
University: United International College

20150708_173135

sesampainya di Harbour View Hotel haruslah check in segera sebab kami dah kepenatan. pungpang2 lebih kurang 12 jam jugalah masa yang diambil nak tiba di Zhuhai. hotel arrangement dah siap2 dibuat oleh pihak Svitzer.

20150708_173232

sila jangan muntah hijau sebab anda akan menyaksikan banyak lagi gambar2 selfie ummi ilham :) ok lets check in.

20150708_173957

20150708_174128

20150708_174025

20150708_174041

20150708_174013

20150708_174142

bilik kami menghadap ke laut. sea view gitu kan. wahhh ramai sungguh yang bercanda di pasiran pantai Zhuhai. exact name tak tahu nama pantai apa hehehe. sekarang china masih dalam musim panas. kita yang duk kat malaysia ni dah lali dengan panas memang mengelak le nak berjemur kat pantai panas2 berdenting. tapi diorang masa ni lah yang diorang suka berpanas. panasnya boleh mencecah 35°C. perghhhh.

20150708_174148

nun kat tingkat berapa entah ada swimming pool.. tengok2 je tak skodeng pun.. :p

20150708_174841

kat belah kanan ada heliport..

tanpa membuang masa saya teruskan aktiviti rutin mengepam. hmmmm.. sambil pam sedih hati teringat buah hati ummi kat rumah. kenyang ke tidak adik syamil kat sana.

20150708_183156

last pam subuh sebelum bertolak hinggalah petang sampai ke zhuhai. fuhhh. alhamdulillah dalam bilik ada fridge. dapatlah simpan 12oz. lepas siap2 mengepam, lepas maghrib siap2 pula nak keluar berbuka puasa.

20150708_191748

untuk mengalas perut sebelum keluar berbuka makan berat2, saya alaslah perut dengan sebungkus kinder bueno dan kurma. waktu berbuka 7.14pm. syahdu.. teringat babah ilham yang berbuka sorang2.. alahai kesian.

ok bersambung lagi next entry.. gambar banyak sangat kalau sumbat satu entry mahu jem blog hehe :)

nahhh boleh baca entry sebelumnya..
Journey To Hong Kong & Zhuhai | Day 1 – Part 1

hohohohoho.. back to work!
kembali ke dunia realiti..
silalah berkerja bersungguh2 ye ummi ilham..
lupakan seketika kuih raya di rumah sendiri dan di rumah orang..
lupakan seketika program raya2 rumah ke rumah sambil kutip duit raya..
ehhh??? :p

yang penting, sayang betul nak tinggalkan lemak manis ummi kat rumah tu..
tadi pun hantar rumah opah, bila opah nak ambil dia dia berpaling ke lain..
hamboiii dik baru cuti seminggu tak jumpa opah awak dah sombong eh..
abang macam buat2 redho jek la tu.. masih tidur tadi..
sila redho ye anak2.. ummi dah start kerja.. tunggu petang kita jumpa semula ye..

shaklee independent distributor gelang patah

sila jangan muntah ijo tengok ummi ilham selfie..
entry raya bakal menyusul.. tapi macam biasa tak tahu bila..

”selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir dan batin”
buat semua pembaca herneenazir.com

babai!

alhamdulillah, plan punya plan akhirnya 8 julai 2015 kami bertiga (saya, nazam dan capt. nazer) berangkat ke hong kong dan zhuhai, china. ohhh ini bukanlah holiday ye kawan2. kami ke sana ada tugasan. kalau holiday of course i will bring my beloved family :) kami ke sana untuk tujuan site inspection for tug boat selama 3 hari 2 malam. nampak macam sekejap je kan, tapi hati ummi ilham ni, Allah je yang tahu. memang berat hati nak pergi, tapi memikirkan peluang dan pengalaman dan atas keizinan babah ilham, maka saya teruskan juga. flight kami dari changi airport, singapore. jadi subuh sepi’eee kami dah terpacak kat PTP menunggu driver hantar ke airport.

IMG-20150702-WA0015
ini jadual kira2 stok susu untuk ilham syamil. total stok yang ummi sediakan lebih kurang 74 oz. oleh kerana business trip ni tak dijangka, maka stok frozen ebm syamil bulan 3 4 semua ummi dah settledkan hari tu. jadi masa sebelum ke sana ummi berhempas pulas pam stok. target nak standby lebih kurang 136oz tapi tak berjaya. siang syamil minum 18oz macam biasa kat rumah opah. malam plannya ngempeng dengan nenek. tapi syamil refuse. tu yang stok agak laju je jalan. nasib baik ummi adeeb ada. awal2 memang dah bagitau andai kata susu tak cukup, kami minta izin syamil jadi anak susuan ummi adeeb. ummi tawakkal jek lah mudah2an susu tu cukup untuk syamil. lagi2 la nak meninggalkan babah dan hero2 kecil tu, tawakkal je la. nasib baik mami ngah, mama cu, nenek sudi jagakan ilham dan syamil. pam memang tak dilupakan untuk dibawa ke sana. barang paling penting tu :)

jam 5.30am kami bertolak ke changi airport. sampai sana lebih kurang pukul 8am. terus check in.

20150708_075536

muka ni tak pastilah excited ke.. sedih ke.. apa ke.. yang pasti malam tadi dah siap berjurai2 air mata bila tenung anak2 tidur. bertabahlah wahai hati.

20150708_083327

lepas check in, kami ronda2 airport. flight kami ke hong kong dengan cathay pacific. departure time 9.55am so kena standby 20 minutes before departure. sementara menunggu tu kami cari aktiviti berguna hahaha.

20150708_080754

20150708_080933

main game sort the bag hahaha. macam kanak2 ribena.

20150708_081010

1908147_10206515188826125_5001370829194499070_n

first time main, tak berapa handal. score is 0 hahaha.

11705283_10206515201666446_6300642360746131165_n

second time main, ohh sudah handal. score 505.

20150708_081220

maka terpampanglah di hall of fame hehehe.

11665701_10206515209026630_3368730493922340527_n

lepas tu duk snap2 gambar pulak. tengah posing sekali capt nazer menyelit. join la sekali capt. macam mandi air liur singa daaaa.

20150708_082009

terpampang lagi di hall of fame. hahaha.

IMG-20150707-WA0015

bekalan ke sana, saya cuma bawak HKD1040.  rate masa tu RM49.50 sama dengan HKD100. so saya tukar RM504.80. tak tukar pun chinese yuan.

20150708_084653

ni tengah menanti nombor seat kami dipanggil. sempatlah top up bateri handphone.

20150708_084820

nak juga posing dengan flight ticket kan haha.

20150708_090438

jengah2 keluar. inilah air plane nya. dup dap dup dap jantung. almaklumlah seumur hidup 34 tahun tak pernah naik air plane. hahahaha. kesiankan.

20150708_094009

siap2 chup nak duduk tepi tingkap tanpa mengira seat number hahaha. hati ni Allah je yang tahu. kecil besar rasa. dalam hati tak henti berdoa semoga perjalanan kami selamat pergi dan balik.

20150708_094241

20150708_094330

flight route.

20150708_094503

jengah sikit keluar.

20150708_100019

flight safety briefing.

20150708_100947

dah muka bergerak ke landasan. hati pun semakin berdebar.

20150708_101308

on your mark.. get set go!!!

20150708_103452

20150708_103620

20150708_104058

20150708_103550

what more can i say.. subhanallah.. indah ciptaanMu ya Allah. dalam pada takut tu, sempat juga menjengah keluar. macam2 fikir. teringat MH370 hahaha. mati itu pasti. kat mana2 pun kalau dah sampai masanya Allah nak cabut nyawa ni, kita akan pergi juga. ni ayat sedapkan hati sendiri. tak apalah sekurang2nya sempat juga ingatkan kematian kan.

20150708_110412

kalau tak puasa mungkin dah kena ngap dah kau kacang. tapi kami berpuasa so simpan dalam beg je lah. foods pun kami tak ambil.

20150708_111115

untuk menghilangkan rasa cuak tu, mari kita dengar lagu mamacita hahaha. tetiba ummi ilham layan k-pop.

20150708_111710

lepas layan k-pop, kita layan cinderella pulak. awal2 celik la mata layan cinderella. part tengah2 cinderella keman saya kemana hahaha. tahu2 terjaga dah nak habis dah ngeh3.

20150708_123431

20150708_131841

sejuk mata memandang. subhanallah.

20150708_131928

35,000 feet.. bismillahi tawakkaltu alallah :) jauh dah perjalanan kami tak lama lagi sampai la tu.

20150708_133317

20150708_134221

dah nampak bayang2 hong kong.

20150708_134857

dah nampak bayang2 air port.

20150708_134907

alhamdulillah touch down hong kong international airport, che lap kok island at 1.50pm.

20150708_140646

dah sampai pun. serabut gila. dalam air plane tu kami je bertiga melayu lain semua chinese.

20150708_140718

muka ada senyummmmmmm 😉

20150708_140744

sempat lagi snap tu kan.

20150708_140759

20150708_140828

welcome to hong kong! 😉

menanti mr. ken lo menjemput kami dari airport untuk ke zhuhai. alhamdulillah tak ada masalah semasa di immigration checkpoints. collect baggage saya dan nazam then keluar dah nampak bayang2 mr.ken lo walaupun belum kenal lagi masa tu hehe.

ok sambung next entry ye 😉

orang nak mendoodle awak nak mendoodle juga kan. hehehe.

20150604_154627
ni hasil keras tangan ummi ilham.

one more..

doodles ilhams
alah conteng2 jek pun. bukan terer sangat. main cakar2 jek. tapi memang dari zaman sekolah saya suka sangat buat2 kad2 comel bagi kakak angkat lah bagi kawan lah hehehe. oklah malas nak merepek lagi. entry untuk 3 hari ni saya dah siap2 schedule :)

08. 07. 2015

cerita jumaat lepas. baru berapa jam di laut rasa macam merangkak di fadang fasir hausnya. fuhhhhh. alhamdulillah masih tabah dan menggigihkan diri hingga ke detik terakhir waktu berbuka puasa. tak dapat saya bayangkan orang2 yang mencari rezeki dalam keadaan panas terik. ya Allah dugaan masing2kan. saya baru berapa jam dah layu jek hahaha.

oklah, lets the pictures do the talking! 😉
pictures credit to go pro hero 4 encik nazam.. mak tumpang posing jek.

GOPR3431

GOPR3433

baru sampai atas tug boat, muka ada senyum 😉

GOPR3437

baru nak selfie dah ada orang skodeng!

GOPR3496

nak juga bergambar background raffles light house. nampak setoet pun jadilah hahaha.

GOPR3509

GOPR3544

menunggu masa nak melompat dari satu tug boat ke tug boat lain hehehe.

GOPR3444

selepas melawat engine room..

GOPR3464

muka toya kuasa 3! hahaha

GOPR3495

merenung masa depan kak.. hahaha

GOPR3481

GOPR3482

GOPR3497

sudahnya baik mak duduk kat tepi tu ha. penat pula rasa. hehehe.

GOPR3534

on the way nak naik ke darat. mula2 mata boleh buka lagi. beberapa minit kemudian..

GOPR3535

tewas akhirnya hahaha. kurang asam mamat ni kan snap gambar orang tidur ciskek betul. inilah alasan kukuh ummi cuti masak jumaat lepas. penatlah sangat konon2nya. okbai! :p

26. 06. 2015

ye berangan dengan Go Pro Hero 4 Silver.
amekawwww nama penuh lagi.
tapi bukanlah saya yang punya.
macam biasa mat gadget yang punya.
saya tumpang guna jek hahaha.
mana la mampu nak beli.

jom menjakun di office.

201506252057204

no camera pleaseeeeee..

201506252057223

sibuklah orang belakang ni..

201506252057201

201506252057202

20150625205720

photo bombed by tuan Go Pro Hero 4.
itu saja entry mak berangan.
babai.

11204888_10205803010007280_2757295771171337378_n

first time tengok poster comel ni memang dah excited nak join.
tapi bila tengok time tu rasa hmmmm.. mesti tak dapat pergi.
hero2 kecil ni mesti syok tidur lagi.
dan bila sampai paginyaaaaa..

20150516_073612

si abang, dah gaya superman nak terbang..

20150516_073630

si adik.. gaya terkepak gini..
oh pasrah sekejap ummi.
nak dikejut tak sampai hati.
relax2 breath in breath out ekekeke.
pujuk2 abang cakap dengan dia yang tengah nyenyak tidur.
akhirnya berjaya pujuk bangun bila cakap ajak jalan.
tapi dia merengek.

”saya ngantuk la ummi”

“tak apa nanti abang sambung tidur dalam kereta ye”

dalam kereta dua2 sambung tidur.

kesian anak2 ummi.. terpaksa layan ummi nak royan dengan geng STB.

20150516_111934

adik memang tak banyak cerita, janji perut kenyang.

20150516_111941

abang, konfem sambung tidur.
muka dah habis toye.
sebelum tidur dia layan puzzle dulu sambil nyanyi.
nyanyi lagu dato’ ct n cakra khan uolls.. seluruh cinta.
kebetulan ada kat radio, siap suruh ummi repeat adoiii.
sekali lepas tu senyap jek, tengok dah terbongkang.
kami sampai lewat, orang dah ada yang balik huhu.
sampai2 dorang kata dah siap potong kek.
erkkkkk..

IMG-20150516-WA0032

rupa2nya salwa siap belikan kek.
alahaiiiiiiiiiii terharu mak gini.
siap nyanyi lagi.
tapi sayangnya birthday girl belum sampai.
diorang terpaksa potong kek dulu sebab kek dah nak mencair.

10995655_1095287773821295_3505354106469545384_n

thanks kawan2 yang kenal dan yang baru kenal.
thanks so much!
sempat jugalah ummi royan SSC yang ada.
jadilah buat lepas kempunan :p

20150516_114903

SSC ergobaby.. haisyhhh best lah.

20150516_115413

next.. SSC snuggbaby.. adik syamil agak tenggelam kan.
senak ummi tengok harga snuggbaby online hahaha.

20150516_115847

last but not least.
WCSSC lenny lamb.. wow! sangat best! harga lagi best!
dapat merasa orang punya jadilah, nak beli tak tahu bila. hehehe.
thanks adik, redho melayan ummi royan SSC.
abang pulak asyik nak ajak balik.

11147061_10206076815067055_8496390984669203565_n

hajat hati nak mintak otai2 troubleshoot saya guna travelling wrap jumpsac november rainbow ni.
tapi apakan daya dorang semua dah nak balik.
datang lambat lagi padan muka hehe.
balik rumah testing sesorang depan cerminlah gamaknya.

20150516_115938

apalah yang dibualkan tu dengan auntie salwa.

20150516_115944

thanks wa for the cake.
susah2 jek, terharu akak.
semoga ukhuwah kita berkekalan hingga akhir hayat.
balik rumah 3 beranak kepenatan terbongkang tidur.

malam sebelum pergi kenduri rumah nek de, ummi sempat royan depan cermin.
dibantu oleh adik syamil pelakon utama hahaha.

20150516_185920

sampai sudah, adik tertidur kepenatan kena buli dengan ummi.
gambar berwrap november rain next post lah.
sebab ada silap dan kurang kemas lagi cara lilitannya.

ok anak2.
nanti kita join gathering lagi hokkay.
ummi loves both of u!

alhamdulillah diizinkan Allah untuk bernafas lagi.
thanks Allah atas nikmat hidup yang sementara ni.
thanks babah, ilham syahmi dan ilham syamil, pelengkap hidup ummi.
tak dilupakan ilham syakir yang sedang berbahagia disisi Sang Pencipta.

hari jumaat babah ajak makan luar celebrate birthday ummi in advance katanya.
pucuk dicita ulam mendatang. balik kerja tak payah masak ngeh3.
sebab siang sabtu babah kerja, nanti balik takut tak sempat nak keluar makan.
babah tanya nak makan apa?
hmmmmm.. pilihan paling senang lagi mudah, bersteamboat di Johhny’s la kita.
lagi pun ilham suka sangat pergi “johnny2 yes papa” kata dia.
lepas maghrib berdezup 4 beranak.

20150515_205747

babah dan ilham yang khusyuk nak makan.

20150515_205759

ummi dan adik syamil dalam dakapan. thanks adik bagi kerjasam ummi nak makan.

20150515_230927


“ummi saya dengan babah belikan ummi kek”

”belikan kek apa?”

”itu haaaa”

dalam hati dah agak konfem chocolate indulgence.
bila bukak memang betul.

”alaaaaa.. ummi nak durian cheese cake” :p

ok birthday girl demand.. sila jangan layan.

lepas makan2 kami ke daiso.
tempat mesti pergi. hehehe.
ummi cari aksesori bento, babah layan ilham cari puzzle.
sebelum balik singgah al-ikhsan itu pun sebab budak kecil ni cakap.

”babah.. jom kita pergi sini”

ewahhh pandai demand sekarang.

20150515_231314

sudahnya dia, yang bukan birthday boy dapat sandal.
cisssss.. ini sudah lebih. hehe.
janji bahagia la nak.

malam esoknya 16/5.
kenduri tahlil dan doa selamat di rumah mokde.
dorang belikan kek sekali untuk saya.
thanks semua.. sayang semua.

IMG-20150518-WA0034

ini kek untuk kak long kawasan desa paya mengkuang hahaha.

IMG-20150518-WA0031

ini rupa kak long kawasan itu.
adoiiii pipi dah mok2.

suka gambar kat bawah ni.
i’m blessed! 😉

IMG-20150518-WA0029

our small and alhamdulillah happy family.

IMG-20150518-WA0030

abang ilham tu memainkan.
jelir2 lidah pulak dia.
ummi babah beriya tengok kamera.

last birthday celebration.
malam tadi, tok ayah belanja makan kat restoran terapung, pendas.
makanan tak sempat snap sebab lapar sangat.

IMG-20150518-WA0001

alhamdulillah terlebih2 kenyang.
thanks tok ayah, nenek.
mama cu sesorang papa cu jaga kedai.
mami ngah dan dedi ngah dah balik BP.
acu nuar join sekali.

ok siapa2 lagi nak belanja birthday girl, sila book time ye.
offer valid sampai end of may. hahaha.

alhamdulillah..
semoga Allah merahmati keluarga kesayangan saya.
rindu mak yang melahirkan, semoga mak tenang di sana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: