Masak-Masak, Recipes

Roti Jala Hipster Cik Ton

Projek Cik Ton aka Mak Long The Ilhams masa cuti raya di kampung. Ummi tolong-tolong bancuh adunan, tolong-tolong lipat roti jala je hehe. Nama ni Ummi yang pepandai bagi “Roti Jala Hipster” sebab kemain colourful lagi kan hahaha. Bancuhan pertama, warna original roti jala, warna kuning. Sekali bancuhan kedua terus masuk warna pink hahaha. Almaklumlah… Read More Roti Jala Hipster Cik Ton

All About Adik², Makan², Masak-Masak

Menjamu Selera “Asam Pedas Ikan Sembilang” Mommy Ngah Yang Sedap

sebelum balik ke Gelang Patah, mommy ngah jamu kami dengan asam pedas ikan sembilang air tangan dia. macam biasalah asam pedas mommy ngah ilham memang mantop. bukan nak puji melambung adik sendiri, tapi memang hakikatnya pada tekak saya asam pedas dia sama sebiji sebijon rasa asam pedas arwah mak. asam pedas ummi ilham sedap juga,… Read More Menjamu Selera “Asam Pedas Ikan Sembilang” Mommy Ngah Yang Sedap

Dari Dapur Hernee Nazir, Masak-Masak, Recipes, Weekend

DDHN | Homemade Donut Meal Shakes Gebu, Lembut & Sedap

projek hari sabtu, dari pagi bawa ke petang. fuhhhh. lenguh pinggang mak yong. anak punya pasal ku gagahkan jua    pagi lepas breakfast suruh babah ilham siap2 beli bahan. bahan nak masak untuk lunch. bahan nak buat “kuih ibu” aka donut. dan juga bahan2 nak buat “homemade playdough” untuk ilham. lepas pergi kedai babah pergi… Read More DDHN | Homemade Donut Meal Shakes Gebu, Lembut & Sedap

Bento, Bento Ilham Syahmi, Bento Kasih Sayang, Contest, Dari Dapur Hernee Nazir, Kelab Bekal/ Bento Malaysia, Masak-Masak

#bentoilhamsyahmi | Spaghetti Meatball Bolognese Untuk Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu”

ingat tak, dalam bulan Mei yang lepas, ummi ilham ada join Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu” – Kelab Cinta Ketuhar Buttercup haaaa..lama kan peram entry ni. dengan harapan dapat jadi jeruk mangga asam boi hahaha. sekarang baru nak cerita. kisahnya ummi pun nak le berpasta. saja2 join. sebab saya tahu ramai lagi ibu2 berbakat yang… Read More #bentoilhamsyahmi | Spaghetti Meatball Bolognese Untuk Contest “Bekal Kasih Sayang Ibu”