Makan²

Lunch Di Sushi King Bersama Babah & Syamil

Cerita lepas dari Syamil discharge wad hari tu. Kami ke AEON Bukit Indah sekejap Babah nak cari kasut. Lepas dapat kasut Babah, singgah kejap ke Sushi King. Aban Ilham sekolah masa ni, kalau dia tahu konfem frust hehe. Buat pertama kali ajak Babah makan di Sushi King hehehe. Redho je pakcik ni dengan permintaan Ummi ni ekeke. Syamil pun layan…

Read More

Makan²

Maka Berjogetlah Si Lemak Sambil Bertepuk Tangan.. Syabas Ummi!

“Akak punya blog macam restoran” kata seorang blogger tu.. you know who you are hehehe. Nah akak buka restoran lagi. Tapi koleksi makanan sepanjang honeymoon dengan Syamil di hospital haha. Boringkan tak ada kerja kita snap lah gambar makanan. Menu makanan di Cafe Columbia ni memang sedap. Tapi tak lah semua menu Cafe yang akak makan ni kopak hoi. Yang ada…

Read More

Makan²

Friday’s Lunch – Makan Domino’s Pizza Je

Walaupun hari ni tak dapat makan dengan Geng Jumaat, tapi Ummi tetap nak post juga rutin entri Friday’s Lunch hehe. Sorry Geng Jumaat. Insha Allah next week kita bersiaran. Minggu ni Ummi lunch dengan Adik Syamil dan Babah je. Abang Ilham tengah berbahagia dengan Mommy Ngah di Thomas Town. Tengahari Babah tapaukan Ummi Domino’s Pizza je dengan chicken wings. Dari…

Read More

Foods Review, Makan², Weekend

Foods Review | Takoyaki Sedap By Hakinaqi Takoyaki

blog herneenazir.com memang tak lepas dari cerita makan.. makan.. dan makan.kali ni saya nak cerita pasal takoyaki sedap beli dari officemate department sebelah encik hakim.sebelum ni saya dah test beli yang dah siap masak. dah selamatlah dalam perut.tetiba rasa bersalah sebab tak beli bawa balik ke rumah.jadi teruslah saya order takoyaki frozen dari Hakinaqi Takoyaki ni.beli 3 set terus crab…

Read More

Anniversary, Family's Activity, Foods Review, Makan²

7th Anniversary Dinner Treat 18 Oct ‘15 @ The Substitutes Kithchen, Dataran Larkin

oh lamanya tak bersiaran dari blog chokia ni. puan belog busy yang amat. start dari awal bulan busy dengan training volleyball dan netball. balik rumah dah penat, nak on PC pun tak larat. ngempengkan syamil dengan ummi sekali jalan hehehe. eh dah melalut cerita lain pula. kan nak cerita pasal dinner treat sempena wedding anniversary kami hehe. macam biasa, bila…

Read More