Dah Check Temuduga KPLI??? Kalau Belum Meh Sini :)

Tadi Gee email.. Salam.. Kak Long dah check KPLI? Gee tak dapat.. xde rezeki lagi.. Terus saya berdezup buka website MOE ikut link yang Gee bagi.. Taraaaaaaaaaaaa.. Dah agak dah..hehehe~ Tak apalah, sekurang2nya kita dah berusaha Gee. Rezeki tu semua Allah punya kerja. Kalau dah memang bukan rezeki kita nak buat macamana kan. Mungkin memang […]

Saya Merajuk Dengan KPLI.. :(

Semalam agak sedih bila semak panggilan M-Test KPLI-SR. Dengan semangat waja saya key in nombor kad pengenalan.. ************ dan hasilnya.. Harap maaf, nama anda tiada dalam senarai panggilan ujian MTeST. Terima kasih kerana memohon. Tak puas hati, cuba masukkan lagi.. masih keluar tulisan yang sama. Ohhh~ mungkin talian tengah sibuk semua orang tengah menyemak. Sejam […]

Permohonan KPLI-SR Ambilan Jun 2010

Pengumuman untuk sesiapa yang sama seperti saya yang masih tak jemu mengejar cita2 untuk menjadi guru, Permohonan KPLI-SR telah dibuka. Permohonan hanya boleh dibuat secara atas talian (online) di website KPM http://www.moe.gov.my mulai 08 Febuari 2010. Permohonan online dibuat menggunakan Nombor Pengenalan Individu (PIN) yang boleh dibeli di Bank Simpanan Nasional (BSN) di seluruh negara […]

Gagal Lagi.. Bukan Rezeki Saya

bila baca entry mama adam haikal terus teringat rayuan KLPI saya yang lepas. saya pun cuba check kot2 dapat panggilan temuduga. malangnya, masih belum ada rezeki. ni yang keluarkan peribahasa lagi ni hehehe~ tak dapat nak jadi macam teacher zara tu 😉 tak pe la next time cuba lagi. tak mo sedih2. rezeki tu semuanya […]

Meratap Hiba :-(

Pagi ni dengan semangat waja sampai saja ofis saya terus buka laman web MOE.. dengan harapan ada senyuman menanti.. tapi apa kan daya.. bukan rezeki saya lagi untuk tahun ini.. saya masih gagal untuk rayuan panggilan temuduga KPLI.. mungkin banyak kekurangan saya.. bukan mudah untuk penkadi seorang pendidik.. itu saya akui.. mungkin Allah sudah mengaturkan […]

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!