Jalan²

Ambil Angin di Pantai Tunamaya Beach & Spa Resort, Desaru Coast

Assalamualaikum.. Cerita berminggu-minggu yang sudah. Masa Ummi dapat jemputan food review di Promosi Ulangtahun Pertama Nelayan Seafood by The Coast, Tunamaya Beach & Spa Resort. Lepas mengisi perut dengan sajian enak Nelayan Seafood by The Coast kami pun mengambil angin laut di pesisiran pantai Tunamaya. Satu nikmat rasanya bila dapat duduk tepi pantai sambil ditiup angin. Ummi rasa cantik gila…

Read More

840 total views, 1 views today

Jalan²

Ronda-ronda Sunway Citrine Hub, Iskandar Puteri

Hari ni rehat dua jam, kami meronda ke Sunway Citrine Hub, Sunway Iskandar. Sebenarnya gambar atas ni Noni snap masa hari opening dua minggu lepas. Kami mampu pusing depan building ni je, sebab membayangkan orang ramai terus cancel. Hari ni bila Kak Leen sebut je, terus plan ke sini. Masih banyak lagi lot-lot kedai yang kosong. Ummi aim nak jengah…

Read More

Jalan²

Jalan-jalan Ke Sungai Lurus, Senggarang, Batu Pahat

Cerita balik kampung lagi. Lepas kami ke Pasar Pagi Senggarang, kami ambil kesempatan ke Sungai Lurus. Nak juga menyaksikan lokasi yang jadi viral di facebook selepas Sungai Lurus dah bertukar wajah ni. Padahal sebelum ni biasa je ke sini, selang beberapa kampung je dari kampung Babah. Sungai Lurus ni terkenal dengan Kerang Goreng yang sedap tu. Ehhhh.. ngeces pula bila…

Read More

Family In Law, Jalan²

Jalan-jalan Pasar Pagi Senggarang

Cerita cuti raya haji yang tah habis-habis. Pagi Sabtu macam biasa ada Pasar Pagi Senggarang. Memang tak sah kalau tak menjengah kejap, walau hanya beli makanan hahaha. Tapi kali ni punya jengah memang ada misi tersembunyi hahaha. Penuh dah orang shopping hehehe. Kami pagi tempat yang agak kurang sesak. Almaklumlah lady driver sorang ni bukan handal sangat hahaha. Anak-anak tak…

Read More

Family In Law, Family's Activity, Jalan², Weekend

Jalan-Jalan Di Pantai Minyak Beku, Batu Pahat

hari merdeka, kami balik ke batu pahat sebab ada majlis kerja kahwin anak sepupu babah ilham. babah kata kita bertolak awal dalam jam 10am. sudahnya, menunggu sarapan siap masak pukul 11 lebih juga baru gerak.awal2 semua segar mata dalam perjalanan nak balik kampung. geram pulak tengok bila buat muka gini.. baru sampai pekan nenas, sorang2 tumbang kecuali babah.adik syamil tidur,…

Read More