Jalan-Jalan Di Pantai Minyak Beku, Batu Pahat

hari merdeka, kami balik ke batu pahat sebab ada majlis kerja kahwin anak sepupu babah ilham. babah kata kita bertolak awal dalam jam 10am. sudahnya, menunggu sarapan siap masak pukul 11 lebih juga baru gerak.awal2 semua segar mata dalam perjalanan nak balik kampung. geram pulak tengok bila buat muka gini.. baru sampai pekan nenas, sorang2 […]

Memenuhi Hajat Tekak Lagi ;)

sian tekak ni kan. dia request sebelum berpantang nak makan steamboat johnny’s. jadi sebagai tuan yang menghargai khidmat tekak ni, tak sampai hati nak kecewakan si tekak. :p maka petang semalam whatsapp babah ilham. balik kerja ajak ke AEON Bukit Indah nak makan steamboat johnny’s. ekeke. babah setuju, lepas ambil ilham, ambil ummi then berdezup […]

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 17 – Travel

cabaran blogging day 17 – Travel     cerita pasal travel, memang cita2 kami nak bawa ilham dan bakal adik2nya travel around the world.. ecehhhh.. so far belum la sampai jauh mana pun.. nak cuba settlekan yang dalam malaysia ni dulu.. kena cukupkan dulu duit tabung ayam.. kami plan memang setiap tahun 2 atau 3 negeri […]