• Family's Activity,  Ilham Learning Phase,  Ilham's Bonding Time

    Hari Melawat Kawan2 Di Zoo Johor ;p

    seperti yang dijanjikan ahad nak bawa hero2 kecil kami melawat kawan2 di zoo johor.lepas zohor, makan2 siap2 terus keluar. nekad walaupun cuaca macam nak hujan.dalam perjalanan tu dah mula hujan rintik2.babah cakap kat ilham “macamana ni am hari dah hujan”dia kata “tak apa bah.. kita tunggu je dalam kereta”hahahahaha.. animals punya pasal sanggup tu. ada je jawapan dia kan.alhamdulillah sampai2 hujan tak lah lebat pun gerimis halus2 je.tiga2 hero haruslah pakai topi nanti tak pasal2 demam kena hujan.ada bahagian depan zoo yang diubahsuai jadi tak boleh guna laluan utama. so kena start lawatan sambil belajar ke kawasan itik gembo2 dulu.sebenarnya kannnn kannn.. ilham kata kali ni dia pergi zoo nak…

  • Family's Activity,  Ilham's Bonding Time,  Weekend

    Santai Petang Sabtu ;)

    hari sabtu tak ada aktiviti walaupun abang ilham merengek nak ke zoo.oleh kerana babah masih kerja lagi malam tu jadi agak singkat masa kalau nak berjalan.so petang tu kita bersiar2 kat tepi laut pendas je la ye anak2.kita pergi tengok zoo free je hehehehe.sambil2 tu ummi babah boleh ngonyel2.sate kambing dan sotong goreng tepung restoran terapung pendas.syamil tengah excited nampak fish (ikan tembakul) dan nampak kucing main tepi2 tu.kira ok lah tu kan ada la rupa zoo juga hahahaha. suka betul dia dapat bebas berlari ke sana sini.macam tak pernah jumpa tanah hahaha. handal sangatlah tu nak terjah tepi selut. abang dia lagi lah.batu2 tu semua nak di alih siap…

  • Family's Activity,  Ilham's Bonding Time,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  My Hero Kechik - Ilham Syamil,  Weekend

    Mandi Manda @ Legoland Water Park

    cerita tertangguh tertunggak lagi. cerita bermandi manda di legoland water park. ummi tunaikan permintaan abang ilham yang nak mandi manda di legoland. dah lama sangat tak jejak kaki ke sana sejak annual pass expired. kesian abang ilham. jadi jomlah kita mandi manda. babah tak join sebab ada tournament badminton PTP. kami ke sana dengan nenek, mak wee, mami ngah dan family aqil. cantik! i loikeeee lets go pocoyo! eh pocoyo dah jalan depan pulak.   sebelum masuk kita posing dulu yeay! walaupun anak bujang sorang tu tak nak bergambar. kena paksa rela juga. kitorang memang tak pernah mandi manda kat legoland water park pun. dulu ronda2 theme park je. hehehe.…

  • Ilham's Bonding Time,  My Hero Kechik - Ilham Syahmi,  My Hero Kechik - Ilham Syamil

    “Opo To Tangai Lalang Puku Puku”

    pada adik syamil, abang ilham memang penghibur dia lah kan. abang ilham joget sikit pun dia gelak tak henti. satu hari tu, ummi dengar abang ilham nyanyi kat dia sambil pegang tangan adik syamil. lagunya berbunyi.. ”OPO TO TANGAI LALANG PUKU PUKU” erkkkkk..ummi pun berasa sangat pelik lalu bertanya. ”ilham nyanyi lagu apa tu?” ”alaaa lagu tu, opah nyanyi kat adik” bila ummi suruh ulang dia nyanyi lagi lirik yang sama.. ”OPO TO TANGAI LALANG PUKU PUKU” sambil tepuk2 tangan adik. ohhhhhhhhh.. baru ummi faham. rupa2nya abang ilham nak ajar adik nyanyi lagu.. ”pok amai2 belalang kupu2” dah macam wong jowo lagu awak abang ilham hahahaha. nasib baik tak “opo…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: