Ilham @ Playgroup GBOB Info Sharing Parenting Parenting Program Parenting Tips Rambling The Ilhams Learning Phase

Throwback | Ummi Ilham @ Seminar “Bagaimana Meningkatkan Kepintaran Anak Tanpa Tekanan” Bersama Teacher Watie, Genius Baby On Board

banyak betul kisah2 silam ummi ilham yang lupa untuk dikongsi kat blog ni kan. kali ni bengkel setahun lepas. eh salah 2 tahun lepas. Seminar “Bagaimana Meningkatkan Kepintaran Anak Tanpa Tekanan” bersama Teacher Watie, Genius Baby On Board. bengkel ni berlangsung pada 28 Januari 2013. amekawwwwwwwww. memang dah nak masuk 2 tahun perap. ilham pun …

Continue Reading
Family's Activity My Hero Kechik - Ilham Syahmi The Ilhams Learning Phase Weekend

Ilham Si Pengembala Ikan.. Kehkehkeh :p

dah macam pengembala biri2. ekekeke. pagi tadi bangun tidur ilham dah kena kerah bangun awal2. selalunya sampai ke tengahari kadang2 baru bangun. bila dengar nak pergi makan roti acu. berebutlah dia bangun. siap2 mandi dia kata dia nak pergi mancing. ehhh macam beriya la awak kan. sudahnya babah kata kita pergi beli ikan je. ilham …

Continue Reading
Ilham @ Playgroup GBOB My Hero Kechik - Ilham Syahmi The Ilhams Learning Phase

Throwback | Kenangan Last Playgroup @ Genius Baby On Board (GBOB), JB

ummi ilham memang suka perap cerita. ekeke. semalam syok cerita makan jek. hari ni nak cerita kisah2 yang dah lama terlepas cerita. hehe. ni last play group ilham join masa bulan 4 yang lepas. ye perap lamakan. 8 bulan gitu hehe. masak ranum dah. kuang3. sejak sarat pregnantkan arwah syakir, memang tenggelam timbul jek ilham …

Continue Reading
DIY Project My Hero Kechik - Ilham Syahmi Parenting Tips Quality Time With Ilham The Ilhams Learning Phase Weekend

DIY Project | Homemade Playdough Simple By Ummi Ilham

projek kedua hari sabtu. membuat “HOMEMADE PLAYDOUGH” untuk anak bujang. tak perlu masak dan tak perlu cream of tartar. (yang sebenarnya tak sempat nak mencari :p) lepas menguli donut, kita menguli DIY playdough pulak.     bahan2: Pewarna makanan (pesan babah belikan yang pewarna liquid, tapi tak ada, serbuk pun jadilah) 4 warna (kuning, merah, hijau, dan sepatutnya biru …

Continue Reading
Homeschooling My Hero Kechik - Ilham Syahmi The Ilhams Learning Phase

Jom Belajar | Membentuk Play Dough Bersama Abang Ilham

koleksi2 cerita lama. hehe. bila ummi ilham datang rajin menggodeh folder2 gambar kat pc. dan terjumpa gambar2 ni. aktiviti ummi dan ilham akt rumah lama. bermain play dough.  masa ni ilham masih 2 tahun lebih lagi. banyaknya ummi yang menggentel play dough ni. dia tukang request jek. nak itu nak ini, dalam masa yang sama …

Continue Reading
Blogging Challenge Ilham @ Playgroup GBOB My Hero Kechik - Ilham Syahmi Photo Challenge The Ilhams Learning Phase

16 Days Photo Challenge | Day 14 – Flashback

16 Days Photo Challenge | Day 14 – Flashback ini gambar ummi dan ilham yang kepenatan baru habis play group Genius Baby On Board (GBOB). penat benor gaya tidur tu kan. sampai tak sedar ummi snap gambar.     masa ni ilham baru 1 tahun 3 bulan. pipi pun gebu lagi kan. memang selalu buat …

Continue Reading