Ilham Learning Phase

Sesi Menyampul Buku Abang Ilham

Sebelum start sekolah, Sabtu petang bawa ke malam Ummi dah berjuang habis-habisan menyampul buku-buku Abang Ilham sampai tahap sampul pun habis hahaha. Tahun lepas buku PASTI tak la banyak macam buku darjah 1, haaaa sekarang buku teks sekolah kebangsaan dan sekolah agama memang lenguh pinggang duduk lama tambahan pula banyak iklan. Baru Ummi nak duduk fokus.. ada budak nak ngempeng.…

Read More

Ilham Learning Phase

Hari Terakhir Abang Ilham di PASTI Ar-Rahman 1

Hari ni hari terakhir Abang Ilham menuntut ilmu di PASTI Ar-Rahman 1. Maka berakhirlah aktiviti Ummi pusing kampung setiap pagi menghantar Abang Ilham ke sekolah dihujung kampung. Gambar ni Cikgu Akma share di group. Nampak tak tu Abang Ilham. Masing-masing bawa bekal balik rumah. Dalam beg tu ada t-shirt kelas 6 tahun, sijil PASTI, buku rekod pencapaian dan makanan (nasi…

Read More

Ilham Learning Phase, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Majlis Ihtifal PASTI Ke-23 Kawasan Gelang Patah

Cerita Majlis Ihtifal PASTI ke-23 Kawasan Gelang Patah pada 11 November 2017 yang lepas di Goodhope Hotel, Skudai. Alhamdulillah Abang Ilham dapat menamatkan sesi persekolahan di PASTI selama setahun. Majlis ni gabungan semua PASTI dalam kawasan Gelang Patah. Ummi, Babah dan Adik Syamil.. ikutkan hati Ummi nak duduk depan, sekali macam banyak dah penuh. Duduklah tengah-tengah nak tengok persembahan Abang…

Read More

Ilham Learning Phase

Abang Ilham & Eksperimen Membuat Ais

Bangun pagi Ahad, buka peti sejuk cari bahan nak masak untuk sarapan pagi. Sekali terus Ummi terpandang sesuatu. Apakah dia? Ni haaa Ummi ternampak ada seketul ais dalam chiller. Pelik pula mana datangnya ais ni. Tengok freezer ada cup smurf yang kosong dah terbalik. Hmmmm.. dah boleh agak dah ni mesti kerja si Ilham ni. Malam Ahad, Ummi awal-awal dah…

Read More

Ilham Learning Phase

Tarik Minat Anak-anak Memberus Gigi Dengan Darlie Jolly Junior & Rilakkuma

Salah satu cabaran untuk ibu dan ayah sepanjang hari adalah masalah anak yang kurang gemar memberus gigi. Tidak semua ibu dan ayah mengalami masalah ni. Tapi bagi Ummi dan Babah Ilhams, ada masa kami berhadapan dengan masalah anak tak nak memberus gigi. Alasan yang mereka berikan kerana ubat gigi ‘pedas’, berus gigi keras dan menyakitkan. Sekarang kami dah boleh tersenyum…

Read More