Projek Homemade Aiskrim Bersama The Ilhams

Assalamualaikum.. Cerita berminggu-minggu lepas. Ummi korang memang suka simpan cerita haha. Busy.. kepenatan mood pun kelaut nak menaip. Sampai rumah kadang rasa nak terbongkang terus. Akhir-akhir ni memang terbongkang pun ekekeke. Makan main beli je lah, kalau Babah tak penat dialah yang bertukar jadi Chef Babah. Thanks Babah! Ok jom lah straight to the point…Continue reading Projek Homemade Aiskrim Bersama The Ilhams

248 total views, no views today

“Ummi.. Hari Khamis 14 February.. Ilham Cuti Ke?”

Assalamualaikum.. Pagi-pagi Abang Ilham dah bagi punch line. Semenjak masuk darjah dua ni, memang Ummi gantungkan kalendar dalam bilik dia untuk dia belajar tengok tarikh dan sebagainya. Setiap hari dia akan tick menandakan hari-hari tu dah berlalu. Pagi ni, sebelum dia ke sekolah, sempat dia bertanya dengan Ummi. “Ummi.. Hari Khamis 14 Feb.. Ilham Cuti…Continue reading “Ummi.. Hari Khamis 14 February.. Ilham Cuti Ke?”

303 total views, 2 views today

Projek Kutip Sampah Sungai Pendas

Assalamualaikum.. Cerita 19 Januari.. Babah busy join ISI-UTM Urban MTB Jamboree 2019 – 19 Jan2019, Ummi macam biasa kebosanan kalau tak ada aktiviti bersama The Ilhams bila cuti kecuali memang penat yang amat. Pagi tu Ummi ajak diorang berdua sarapan di Warung Poyot. Lepas sarapan, macam biasalah aktiviti meronda sampai ke hujung kampung hehe. Bila tengok tak ramai orang, Ummi ajak la diorang turun ke tepi Sungai Pendas tu. Maka…Continue reading Projek Kutip Sampah Sungai Pendas

376 total views, no views today

Aktiviti Berkhemah Dalam Rumah

Assalamualaikum.. [AKTIVITI BERKHEMAH DALAM RUMAH] ️️️ Aktiviti The Ilham hari ini, berkhemah dalam rumah je. Diorang merengek ajak Babah jalan-jalan tapi Babah nak mengayuh. Jadilah nak oii berkhemah dalam rumah lagi syok. Dari korang duk berzikir ajak pergi berkhemah tepi pantai kan, memang tak larat la Ummi nak ke pantai tu walaupun hati Ummi menginja-nginja…Continue reading Aktiviti Berkhemah Dalam Rumah

355 total views, no views today