• Hero Yang Meraung :p

    05/04/2018

    Semalam cikgu inform yang hari ni murid tahun 1 akan diberikan suntikan imunisasi. Malam tadi Ummi dah siap-siap isi form. Sambil isi form tu sambil berbual dengan Ilham. Phsyco dia sikit supaya tak takut kena injection. Sebelum tu dia dah cakap dia takut sakit. Ummi cakap tak sakit pun, macam kena gigit semut je. Buat…

    Read more
  • Welcome To Our Family.. Rosli & Roslan :p

    31/03/2018

    Hai semua, Ummi nak perkenalkan pada korang ahli baru dalam rumah kami hehehe. Semalam Babah belikan The Ilhams seorang seekor ikan pelaga. Ummi dan Babah tanya diorang nak bagi nama apa. Mula-mula Abang Ilham nak bagi nama “Sapi” hahaha. Entah nama dari mana dia dapat. Tup-tup Syamil pun nak nama yang sama. Takkan nak bagi…

    Read more
  • Misi Mencari Bulan.. Nampak Di Langit Tak Muncul Di Teleskop :p

    29/03/2018

    Alkisahnya sebahagian rezeki blogging Ummi bulan lepas Ummi laburkan membeli teleskop berbajet murah untuk The Ilhams memandangkan diorang menunjuk minat mendalam pada bulan eceeehhh. Setelah mendapatkan khidmat nasihat daripada founder Johor Astronomy Club (JAC) Uncle Nazam, Ummi pun membeli UNCORE Astronomical Telescope HD Monocular Refractor Night Sight Telescope Silver berharga RM86.99. Murah-murah je. Pakej termasuk: 1…

    Read more
  • The Ilhams & Gerhana Bulan Penuh (31 Januari 2018)

    01/02/2018

    Cerita malam tadi. Pastinya korang pun macam kami kan ternanti-nanti detik gerhana bulan penuh. Ummi kat dapur pun masak sambil tengok live update dari Johor Astronomy Club (JAC) tau sebab dalam pukul 7 lebih tu hujan sikit. Dah cakap dengan Ilham, macam nak hujan macamana nak tengok gerhana bulan. Sekali dia jawab “Takpe Ummi, kita…

    Read more
  • Sesi Menyampul Buku Abang Ilham

    10/01/2018

    Sebelum start sekolah, Sabtu petang bawa ke malam Ummi dah berjuang habis-habisan menyampul buku-buku Abang Ilham sampai tahap sampul pun habis hahaha. Tahun lepas buku PASTI tak la banyak macam buku darjah 1, haaaa sekarang buku teks sekolah kebangsaan dan sekolah agama memang lenguh pinggang duduk lama tambahan pula banyak iklan. Baru Ummi nak duduk…

    Read more
1 2 3 4 13
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: