Homeschool Activities | Eksperimen Telur & Cuka

Homeschool Activities | Eksperimen Telur & Cuka. Assalamu’alaikum. Ini kisah homeschool activity sebelum Ummi bersalin. Kiranya memang minggu last sebelum Ummi terdampar di hospital hehehe. Dah lama sebenarnya Ummi nak ajak The Ilhams buat projek telur dan cuka ni tapi asyik tergendala je. Akhirnya Ummi tunaikan juga. Bahan-bahan untuk menjalankan aktiviti EksperimenTelur & Cuka. 1. […]

267 total views, no views today

Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah

Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah | Assalamu’alaikum. Semenjak berkecimpung dalam dunia pemanahan.. wahhhhh ayat Ummi ko hahaha memang bila ada masa terluang weekend or weekdays Babah akan ajak dua orang hero ni berlatih memanah. Lokasi memanah ni di sekitar kawasan office dan stor Tok Ayah hehe. Masa ni kawasan ni belum ditambak. […]

201 total views, no views today

Messy Play Sangat

Assalamu’alaikum.. Cerita terperap 3 bulan ekeke. Ummi ambila peluang kasi can abang-abang ni bermessy play selepas berlatih menanah bersama Cikgu Babah. Port latihan memanah tak lain tak bukan tanah lapang di office Tok Ayah. tapi sekarang Babah dah tukar port baru. Nanti cerita entri lain. Sekarang kita fokus kat messy play. View this post on […]

170 total views, no views today

Projek Homemade Aiskrim Bersama The Ilhams

Assalamualaikum.. Cerita berminggu-minggu lepas. Ummi korang memang suka simpan cerita haha. Busy.. kepenatan mood pun kelaut nak menaip. Sampai rumah kadang rasa nak terbongkang terus. Akhir-akhir ni memang terbongkang pun ekekeke. Makan main beli je lah, kalau Babah tak penat dialah yang bertukar jadi Chef Babah. Thanks Babah! Ok jom lah straight to the point […]

352 total views, no views today

“Ummi.. Hari Khamis 14 February.. Ilham Cuti Ke?”

Assalamualaikum.. Pagi-pagi Abang Ilham dah bagi punch line. Semenjak masuk darjah dua ni, memang Ummi gantungkan kalendar dalam bilik dia untuk dia belajar tengok tarikh dan sebagainya. Setiap hari dia akan tick menandakan hari-hari tu dah berlalu. Pagi ni, sebelum dia ke sekolah, sempat dia bertanya dengan Ummi. “Ummi.. Hari Khamis 14 Feb.. Ilham Cuti […]

366 total views, no views today

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!