Kuih Raya Dah Sampai.. Yeay!

Eh excited no la kan. Padahal baru je 3 jenis. Ini yang Ummi order sebelum raya tu KOLEKSI KUIH RAYA DARI PREMIUM HOMEMADE COOKIES. Ada 3 balang kuih Mawar Tart, 1 balang Nestum Cookies dan 1 balang Chocolate Chip Cornflakes. Ada 2 jenis lagi dari COOKIES RAYA SEDAP BY MIDNIGHT BAKER. Yang ni nanti kitaRead more

#Raya2016 | Beraya Ke Rumah Ajie

lepas beraya ke rumah aunty didie, kita beraya rumah aunty ajie di taman pulai hijauan.sebenarnya aunty emmy dah berjanggut tunggu kitorang.dah la dia dua beranak syahmi je masa tu hehehe. berbual samai tak sedar diri rasa hahaha.banyak sangat topik nak dibualkan.sudahnya tengok jam dah dekat pukul 12am.pengsan beraya gini. meh bergambar dulu sebelum emmy balik.Read more

#Raya2016 | Beraya Ke Rumah Didie

lepas cerita beraya ke rumah marine’s bosses, kami terus tuju ke taman pulai jaya rumah didie.first time menjejakkan kaki ke rumah didie.menu di rumah didie.. laksa penang dan roti jala.jamah laksa penang sikit sebab dah kekenyangan. sesi posing mak2.ilham dah bersuka ria main dekat luar. syamil pulak ngendeng ummi makan.bagi la jamah roti jala sekeping.Read more

#Raya2016 | Kunjungan Azie, Emmy, Didie & Aini

kita gabung satu entry untuk 4 orang tetamu istimewa ummi ilhams di hari raya.plan kami dalam group whatsapp akhirnya berjaya juga walau tak dapat kumpul semua.akhirnya geng2 Ex-BCA UiTM Melaka (Southern) dapat beraya sama tahun ni. sabtu.. menanti kunjungan azie & family serta didie & family. menu untuk tetamu sabtu.nasi impit, ayam masak merah, sambalRead more

#Raya2016 | Jamuan Hari Raya Tadika Aulad Ilmiyyah

jamuan hari raya abang ilham dan kawan2 di tadika aulad ilmiyyah 21/7/16 yang lepas.awal2 ummi dah pesan nanti kalau cikgu ambil gambar sila jangan sabotaj.jamuan ni secara pot luck.. jadi mak ayah kena sumbang la makanan.macam biasa menu last minute ummi ilhams.. karipap telur hehehe.takut tak sempat masak pagi jadi siap2 order dengan ibu azie.Read more

#Raya2016 | Marhaban KRT Desa Paya Mengkuang Di Rumah Tok Ayah

marhaban lagi..tapi kali ni di rumah tok ayah.ehhh rumah tok ayah yang ummi ilhams sibuk tu kenapa?haruslah sibuk sebab nak tumpang dinner sekali ekekekeke.sebelum babah pergi kerja siap2 makan kat rumah tok ayah.menu anak beranak.. udang masak lemak nenas, kobis goreng,menu tetamu marhaban, mee bandung udang galah, laksa penang, satay.apa lagi eh banyak juga makanan,Read more