Category Archives: Frenz

Rezeki Dari Mekah

Thanks Encik Hairil, husband kepada Kak Leen bagi kami buah tangan nun jauh dari Mekah. Mudah-mudahan dikurniakan Umrah yang mabrur dan dikurniakan rezeki yang halal, berkat dan berlipat ganda. Thanks juga datang menjengah Syamil bawa Baby Noah yang makin gebu hehe. Syok Ummi Ilhams mengunyah buah tin kegemaran tu. Harap-harap tak sampai orang lain tak merasa hehehe.

Aidilfitri 2015 | Kunjungan Raya Mama Jie & Family

plan punya plan nak jumpa sebelum puasa.

sudahnya raya ha baru berjumpa.

maklumlah henbeg dah bertambah2 ni kan nak gerak pun kena fikir berkali2.

tak ada idea nak masak apa untuk diorang.
sudahnya buat mee goreng je, kitorang dinner pun makan mee goreng je.
senang sekali harung je kan.

20150728_224101
faisal dan abang ilham, sekejap je ok lepas tu tak geng.
tak ngam lagi hehehehe.

20150728_224144
ummi suruh faisal posing, skema ha posing dia.

20150728_224214

farhana syok memain sesorang senangkan hati.

yang agak peliknya, dulu dua2 malu2.
sekarang dah geng dah. tu ha tengok gambar tu.

20150728_224242

fewittttttt.. teha dan ilham.
bila ummi ejek teruslah mamat tu buat pe’el.

20150728_224246

buatlah aksi ngengada dia tu kan.

20150728_224329nak bergambar ni pun ada yang dia tak puas hati berdua.

20150728_224344
nampak tu dalam diam ilham nak dengki faisal.

20150728_224428

babah dan ayah diorang duk berbual ummi dan mama jie berwefie.
percubaan pertama.

20150728_224552
percubaan kedua. syamil dan farhana pening nak layan.

20150728_224725(0)percubaan ketiga.

20150728_225419

ummi mama sibuk berwefie dengan adik2.
dorang duk berebut nak main duit syiling. gasaklah nak oii.

20150728_225508

frust wefie tak menjadi.. hahahahaha..
sudahnya suruh babah je la snapkan.
pipi ummi macam ada kemam bola golf pulak :p

thanks ye mama jie sudi datang beraya ke teratak buruk kami.
insya Allah nanti kami datang beraya ke taman nusantara pulak.
tak payah susah2 kalau ada nasi lemak pun cukup :p

Ramadhan 2015 – Day 19

cerita semalam, berbuka di Absolute Thai, Medini Mall, Nusajaya. wahhh dah lama kot tak makan kat sini. terus terbayang kuah tomyam yang sedap gila tu. oppsssss puasa! :p

20150706_192308

sampai2 dah nak tiba waktu berbuka. tapi terpaksa menunggu beberapa minit sebab makanan tak ready lagi.

20150706_191436

meja kami, saya sefamily, yap, taqim dan big boss capt akashah.

20150706_191447

meja belakang, capt nazer’s family

20150706_191505

meja sebelah, kak intan dan mira, kak leen dan en. hairil, en.razak, wife dan anak.

20150706_192052

ummi dan superheroes kesayangan yang bakal dirindui. semalam awal2 mood syamil ok, lama2 dia dah mengantuk kurang ok sikit. huru hara sikit ummi nak makan. kesian la hai.

20150706_200806

ummi sambung makan, uncle akashah pegang dia, lepas tu babah pula sambung jaga dia sampai tertidur kat bahu. alahai sian. lepas tu macam biasa terus transfer dalam ssc. nyenyak dia sambung tidur.

20150706_200826

haaaa nampak serabut meja kitorang. lauk pauk yang sangat sedap.. steamed siakap with chillies, garlic and lime sauce, spicy firepot tomyam soup with river prawn/ , stir-fried baby kailan with salted fish, stir-fried mix vege with garlic, sizzling river prawns with butter sauce served on hot plate, pandan leaves chicken.

20150706_200836

budak berdua ni tengah fefeeling makan pulut mangga..

20150706_200758

my favourite.. mango with sticky rice.. dalam bahasa melayunya pulut mangga hehehe yummehhh.

masa menunggu makanan tu sempat ronda keliling medini mall dengan syamil. bila ilham nampak dia kata kenapa ummi tak ajak saya pergi legoland. hehehe.

20150706_192951

lama tak masuk legoland. nantilah ye abang ilham ummi bawa mandi manda.

20150706_193018

20150706_202854

saja menjengah.. untuk yang nak berbuka di medini mall, ada banyak pilihan kat sini ye, kfc, secret recipe, old town white coffee, burger king, the chicken rice shop dan tak ingat hehehe.

20150706_192918

20150706_192940

satu lagi daya tarikan, container cafe. dah lama tak jejak sini baru tahu ada satu container cafe. “bxie blonde”.

20150706_202953

medini doodle mania.. ada banyak jugalah doodles yang diluahkan di kiub2 yang disediakan. alamak tangan babah menyelit hehe.

20150706_202934

20150706_202916

20150706_202922

3 ni antara doodles yang menarik perhatian saya. macam comel jek kan. hehe.

lepas siap2 makan kami pun pulang ke pangkal jalan. nak ke bukit indah kejap lepas terus balik rumah. oppssss singgah kedai papacu sebab abang ilham rindu nak makan roti canai papacu. layankan aje lah. dia membebel cakap kat babah ummi ni tak masak nasi hari ni. hahaha. dah berbuka kat luar tak kan ummi nak masak lagi. ilham ilham. ok untuk berbuka hari ni, insya Allah ummi masak ye. kecuali babah merayu sambil menangis2 tak bagi ummi masak baru kita cari lokasi best berbuka hehehe.

ohhh btw, thanks to mr.ravi, mdm ritha and the team sebab belanja kami berbuka puasa 🙂

p/s ummi ilham tengah menghitung jam dan minit sebelum mengucapkan selamat tinggal buat hero2 kesayangan.. kita jumpa 3 hari lagi ye.. ummi mesti rindu kat babah, abang ilham dan adik syamil.. doakan ummi selamat pergi dan balik.. :’(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...