Finger Foods | Cheesy Potato Ball

menu ni dibuat 3 minggu lepas.saja2 bagi adik syamil berlatih makan pakai tangan sendiri. hehehe. taklah gempak mana pun resepinya. yang ni versi baby tapi ummi babah pun bedal sama.bolehlah buat dan modify ikut selera masing2. bahan2:5 biji kentang1 biji telurbread crumbsslice cheese (patutnya pakai mozarella block.. tapi tak ada stock kat rumah bedal jek…Continue reading Finger Foods | Cheesy Potato Ball

Solid Foods For Baby | Bubur Oat + Kiwi + Pisang + Kismis + Kurma

ummi ilhams yang masih lagi bereksperimen dengan menu2 untuk hero paling kecil. sebelum ni pernah buat oat + kiwi + kismis. budak cenonit tu laju je telan walau ada macam geli2 gitu. semalam ummi buat lagi.. repeat menu sama cuma tambahan pisang dan kurma. ini dia bubur oat + kiwi + pisang + kismis +…Continue reading Solid Foods For Baby | Bubur Oat + Kiwi + Pisang + Kismis + Kurma

Solid Foods For Baby | Resepi Bubur Nasi + Avocado + Kismis + Kurma

menu adik syamil minggu2 yang lepas. bubur nasi + puree avocado + kismis + kurma laju je dia makan. alhamdulillah. sebelum ni dia macam tak suka puree avocado. ummi test dengan bubur nasi akak puree nasi nampak dia suka je. Resepi Bubur Nasi + Puree Avocado + Kismis + Kurma bahan2: segenggam beras1/2 biji avocado11…Continue reading Solid Foods For Baby | Resepi Bubur Nasi + Avocado + Kismis + Kurma