Short Vacay On Tok Ayah’s Birthday 10 Oct ‘15 @ Gold Coast Malacca International Resort – Part 1

cerita bulan lepas, tok ayah pun dah 56 tahun sebulan 10 hari dah hahaha. busy sangat gamaknya ummi ilham ni kan. sampai nak taip entri blog pun tak sempat hahaha. sebenar2nya malas jek lebih. kadang2 kat rumah, anak2 dah tidur mak dia pun join tidur. impian nak update blog tinggal harapan jek lah. ok, berbalik […]

Majlis Kenduri Aqiqah Ilham Syamil Dan Majlis Hari Lahir Ilham Syahmi Yang Ke 4 Tahun

alhamdulillah setelah berkali2 postponed, akhirnya terlaksana juga majlis kenduri aqiqah untuk muhammad ilham syamil. plan dari asal memang nak selitkan majlis potong kek untuk abang ilham. saja nak meraikan dia sempena birthday yang dah lepas 2 bulan hehehe. persiapan nak membuat kenduri biasa2 je. almaklumlah sejak arwah mak tak ada memang kami pandai2 sendirilah berdikari […]

Mak Wee’s 1st Birthday Bash @ The Ledang Urban Retreat Nusajaya

cerita 1 mei yang lepas cuti labour day. 1st birthday bash puteri zulaikha aka mak wee panggilan ilham. lokasi event di The Ledang Urban Retreat, Nusajaya. babah ilham tiada dilokasi kejadian sebab ada job kat senggarang. dia balik kampung sorang2. jadi ummi je uruskan anak2. oleh kerana babah tak ada jadi dia cari pengganti photographer. […]

14 July ‘15 | Ilham Syahmi Turns 4!

“Happy birthday to youuuuuu.. Happy birthday to youuuuuu.. Happy birthday to abang ilham.. Happy birthday to youuuuuu..” habis je ummi nyanyi dia terus sembunyi dekat pintu. ummi tanya kenapa? dia jawab “saya malu lah” alahaiiii ngengadakan abang ilham ni. dia kata “tu bukan birthday to you saya lah.. tu birthday to you babah”. adoii tak […]

Ummi Ilham Turns 24.. Ehhhh.. 34! ;)

alhamdulillah diizinkan Allah untuk bernafas lagi. thanks Allah atas nikmat hidup yang sementara ni. thanks babah, ilham syahmi dan ilham syamil, pelengkap hidup ummi. tak dilupakan ilham syakir yang sedang berbahagia disisi Sang Pencipta. hari jumaat babah ajak makan luar celebrate birthday ummi in advance katanya. pucuk dicita ulam mendatang. balik kerja tak payah masak […]

Babah’s Suprise Birthday Celebration 9 Feb 2015

cerita 9 februari yang lepas. birthday babah yang ke 35. walaupun ummi kurang upaya dalam pantang hehe tetap nak bagi something special untuk babah tanpa gagal 🙂 ecehhhhh~ maka hasil dari usahasama mami ngah, mama cu, papa cu dan nenek, dapatlah buat2 surprise birthday celebration untuk babah. surprise tak surprise sangatlah. tapi babah pun memang […]

Tok Ayah’s Birthday Celebration @ Bakar Bakar Steamboat & Grill House, UDA Business Centre

cerita malam semalam.. celebrate birthday tok ayah dan tok teh sekali.. nak ajak tok long jauh di muo.. next time maybe boleh join tiga2.. hehehe mula asal macam nak potong kek dan baca doa selamat kat umah je.. sekali terfikir nak try kat Bakar Bakar Steamboat & Grill House ni.. apa lagi bagitau mama cu […]