Category Archives: Family’s Birthday

Tok Ayah’s Birthday Celebration @ Onboard Shell Out Restaurant, Taman Nusa Bayu

20161008_212537

Onboard Shell Out Restaurant
No 35 Jalan Bayu 1/2 Taman Nusa Bayu, 79250 Gelang Patah, Malaysia

Open hours – 3:00pm – 11:00pm
Contact No. – 07-509 9759

sebelum le bandung hari tu, kami sempat celebrate birthday tok ayah in advanced.mommy ngah dan daddy ngah yang nak belanja kami ikut je la. lokasi pun pilihan mommy. setakat ni orang duk sibuk bershell out, saya memang tak pernah lagi mencuba. kiranya ni first time bershell out. sebab utama, membayangkan menu lauk kering2 tak ada kuah babah ilhams tak berapa minat hehehe. itu je reasonnya kehkehkeh. padahal ada je side dish lain haha.

ok malam tu kami bershell out di Onboard Shell Out Restaurant, Taman Nusa Bayu. mommy dah biasa makan kat sini, kami je la first timer.

20161008_212458
antara menu yang ada. mommy ambil package dewasa RM29 per pax with complimentary drinks.

20161008_203826

baby tua tu bad mood sebab tengah syok tidur kena kejut.

20161008_203834

babah tukang baca doa.

20161008_203914

wooowwwww.. merihakan ketam black pepper, ketam sambal, kepah, udang, mix vege.
memang sedappppppppppppppp. serious tak tipu. kus semangat rezeki.

20161008_203849

posing nasi sejemput namanya ni hahaha.

20161008_203927

ecehhhh birthday boboy berselera makan.

20161008_204002

adik pun boleh tahan selera makan.

20161008_204106

si abang, mula2 babah pujuk nak suap. tak layan.

20161008_204513

sudahnya menempel tepi ummi nak ummi juga yang suapkan.

20161008_204115

ni pula posing dengan ketam hahaha.

20161008_203901

mak wee setady sesorang.

20161008_204537

tapi kena pantang makan sebab takut tonsil bengkak lagi hehehe.

20161008_210512

birthday cake untuk tok ayah tajaan mama cu.

20161008_210802

tak dapatlah tok ayah nak buat family potrait. ada syamil nempel dan ada kelibat sorang lagi tu ha.

20161008_210803

tak pernah sempurna. ada lagi kelibat.

20161008_210837

mommy ngah, daddy ngah, nenek, tok ayah dan dua budak cenonit.

20161008_210914
ummi terpaksa stop makan sebab nak bergambar. potong selera betul. baru nak fefeeling makan sorang sambil menikmati juadah hehehe. jangan tanya mana ilham, puas pujuk tak nak bergambar. mama cu tukang snap gambar.

20161008_212559

lepas makan, lepak sekejap kat luar.
tok ayah dah berdezup balik sebab ada meeting.

20161008_212609

mak je yang syok sendiri, anaknya pandang ke lain.

20161008_212808

family portrait yang tak jadi. hmmmmm. as always..

20161008_212709
thanks mommy ngah dan daddy ngah belanja kami semua makan di sini. semoga bertambah melimpah ruah rezeki korang. aamiin insha Allah.

untuk tok ayah, semoga sentiasa di bawah rahmat Ilahi. kami doakan tok ayah sentiasa sihat dan dilimpahi rezeki yang halal. kami sayang tok ayah Red lips

untuk mereka yang belum mencuba menjamu selera di Onboard Shell Out Restaurant, boleh la try. memang recommended. masakan sedap dan menepati citarasa. suasana dalam restauran pun menarik dan  selesa. harap2 lepas ni babah pulak belanja makan kat sana.. ehhhh??? Smile with tongue out

Entry Yang Terlupa Di Publish :p

SG1

ini dinner treat sempena birthday nenek tak silapnya dan mak wee.
eh tak silapnya esoknya birthday ummi pulak hahaha.
cerita 5 bulan lepas memang menjeruk terperuk.
ajak diorang semua makan-makan di seoul garden, plaza angsana.

SG2

meriah meja memasing.
nampak tok ayah bersemangat makan.
ummi of course lah meriah habis kata peminat steamboat and grill hahaha.

SG3

anak2 bertuah sedang asyik makan.
entah apa la yang mak wee bebelkan tu ek.

SG4

ooohh gambar ni semua dari camera mama cu.
gambar dia pulak tak ada masuk.. sorrylah eh mama cu.
alamak tetiba rasa nak makan kat seoul garden lah.
hmmmmmmm.. kena kenyit2 mata kat babah la gini Winking smile

Ilham’s Birthday Dinner Treat At Boat Noodle @ Teh O Ice 50Cent

tak habis2 lagi kan story pasal birthday abang ilham.
hahahaha ada ummi dia kisah.

semalam plan punya plan dengan babah, kami decide nak belanja abang ilham makan.
mula asal nak makan kat johnnys, tapi babah kata takut tak sempat.
malam babah nak join kumpulan marhaban KRT desa paya mengkuang.
babah kata kita makan kat saujana jek.
tapi sebenarnya ummi memang dah siap2 ada plan B.
well you know me hahaha.
yok kita makan2 kat boat noodle yok.
sejak puasa memang tak makan kat sini.
babah on je. cuma ilham tu la problemo sikit,
tak ada menu yang menarik hati dia kat boat noodle.
pujuk2 ok je tapi ada syarat, nak pinjam handphone babah.
Smile with tongue out

ehhh chup2.
ni birthday siapa ni?
apa pasal ummi yang over buat keputusan ikut tekak sendiri ni?
krik..krik..krik..

20160714_185053

inilah birthday boy yang terpaksa redho dengan pilihan ummi dia ngeh3.
sudahnya dia tak nak makan. dia kata dah kenyang makan kat rumah opah.

20160714_184453

dia suruh babah belikan air milo kat kedai sebelah.

20160714_184952

maka ummi pun mengorderlah menu2 favourite kami tanpa rasa bersalah sebab birthday boy tak nak makan hahaha.

20160714_185045

kerang rebus..

20160714_185223

ummi punya.. boat noodle pisek beef.
big bowl terus, meleceh jek nak bowl kecil2 tu hehehe.

20160714_185148

babah punya.. nasi kerabu ayam yang sedap!
kami memang peminat nasi kerabu hehehe.
sempat ngecek sesudu ecehhhh.
alahhh babah pun ngecek boat noodle ummi gak.

IMG-20160714-WA0038

menu mesti order.. pulut mangga. nyum3.
air kami order teh o ice 50 sen jek 3 cup.

ada order tambahan.
keropok ikan 1 set untuk adik syamil.
sambil2 tu babah suap dia nasi kerabu.
abang ilham tapau nasi kukus ayam goreng berempah.
standby kot2 sampai rumah dia lapar.
ehhh macam ada lagi order tambahan, hmmmmm..
tapau sebungkus nasi kerabu ayam untukkkkkkkk.. ummi ilhams.
ekekeke. dah selesai bedal boat noodle, tetiba rasa macam kenyang tak padat.
hahahaha matilah berat naik semula.
babah kata tapau lah standby makanan kat rumah.
apa lagi.. melajulah order nasi kerabu ngeh3.
thanks babah yang prihatin, dia tahu ummi kena banyak makan.
sebab nak menyusukan anak kesayangan dia ekekekeke.
baik punya ayat cover line.
Open-mouthed smile

oklah sesiapa yang belum pernah mencuba jom.
try menu di Boat Noodle @ Teh O Ice 50cent, Gelang Patah ni..
bolehlah la jengah2 sambil isi perut.
setiap kali kami datang tak pernah tak ada orang la.
sebab memang sedap makanannya.
tak percaya cubalah sendiri hehehe.
akhirnya dah berkali2 makan baru terkeluar entry review hehehe.

Boat Noodle @ Teh O Ice 50cent, Taman Nusantara, Gelang Patah

address: no 58-01 jalan nusaria 11/4 taman nusantara, 81550 Gelang Patah

for reservation/ order  boleh call 07-5701797

Opening hours

  • Mon/ Wed/ Thu/ Fri:11:00-22:00
    Saturday:15:00-23:00
    Sunday: 15:00-23:45

20160714_184210

20160714_184244

20160714_184231

list menu yang sempat disnap sebelum handphone di kidnap.

lepas siap makan jek teruslah balik.
babah dan abang ilham nak bermarhaban.
malam ni turn rumah kami, balik ni ummi kena bersilat kat dapur.
menu? hmmm.. kue tiaw goreng, karipap ibu azie, kuih raya.
ok nanti ummi update lagi.

stay tuned!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...