Tok Ayah’s Birthday Celebration @ Onboard Shell Out Restaurant, Taman Nusa Bayu

Onboard Shell Out RestaurantNo 35 Jalan Bayu 1/2 Taman Nusa Bayu, 79250 Gelang Patah, Malaysia Open hours – 3:00pm – 11:00pmContact No. – 07-509 9759 sebelum le bandung hari tu, kami sempat celebrate birthday tok ayah in advanced.mommy ngah dan daddy ngah yang nak belanja kami ikut je la. lokasi pun pilihan mommy. setakat niRead more

Entry Yang Terlupa Di Publish :p

ini dinner treat sempena birthday nenek tak silapnya dan mak wee.eh tak silapnya esoknya birthday ummi pulak hahaha.cerita 5 bulan lepas memang menjeruk terperuk.ajak diorang semua makan-makan di seoul garden, plaza angsana. meriah meja memasing.nampak tok ayah bersemangat makan.ummi of course lah meriah habis kata peminat steamboat and grill hahaha. anak2 bertuah sedang asyik makan.entahRead more

Ilham’s Birthday Dinner Treat At Boat Noodle @ Teh O Ice 50Cent

tak habis2 lagi kan story pasal birthday abang ilham.hahahaha ada ummi dia kisah. semalam plan punya plan dengan babah, kami decide nak belanja abang ilham makan.mula asal nak makan kat johnnys, tapi babah kata takut tak sempat.malam babah nak join kumpulan marhaban KRT desa paya mengkuang.babah kata kita makan kat saujana jek.tapi sebenarnya ummi memangRead more

Ilham’s Birthday Celebration @ Tadika Aulad Ilmiyyah

tercapailah cita2 abang ilham nak kek ninja turtle.ummi order kek simple2 je untuk celebrate dekat sekolah.lagi pun abang ilham bukan makan pun kek tu.ikut plan asal cikgu2 UMAI nak buat jamuan hari raya hari ni.oleh kerana masalah ketiadaan bekalan air berlanjutan cikgu postponed.tapi plan ummi ilham tetap diteruskan. ummi bagitau dia, ummi dah order kekRead more

160516 | Dinner Sempena Hari Muda Ummi Ilham & Hari Tua Uncle Epy @ Olive Musicafe

alhamdulillah sempat lagi celebrate birthday ke 35 tahun bersama orang2 tersayang. kali ni celebrate sama2 secara surprise dengan bakal besan hahaha.rupa2nya senyap2 babah plan dengan mama jijie untuk surprisekan ummi dan uncle epy. cissss. babah memang dah bagitau nak belanja makan. tapi dia tak sebut pun nak makan kat mana.jadi ummi pun fefeeling surprise laRead more

090216 | Babah’s Birthday Celebration @ Seoul Garden, Plaza Angsana

9 feb 2016 birthday babah ilhams yang keeeeeeeeee.. 36. semakin muda nampaknya ye hehe. macam yang ummi bagitau gabungkan birthday celebration babah dan adik syamil. bajet kurang jadi celebrate anak beranak. sorry ye adik syamil. nanti ada rezeki ummi buat birthday party adik. oleh kerana ummi ilham sedang berusaha jadi fit mom, maka lokasi makanRead more

27 Jan ’16 | Ilham Syamil Turns 1!

27 Jan 2016 alhamdulillah syukur hero paling kecil ummi dah genap setahun. rasa macam sekejap je kan. tapi memori nak melahirkan adik syamil masih segar dari ingatan phewwwwww. telan air liur kejap hehehe. sepatutnya EDD sebelah birthday babah 8 feb 2015 tapi Allah lebih berkuasa, percaturanNya lebih terancang. dugaan januari 2015 keluar masuk hospital danRead more

Short Vacay On Tok Ayah’s Birthday 10 Oct ‘15 @ Gold Coast Malacca International Resort – Part 3

sambungan lagi part 3.. ngeh3. hadoiiii banyak lagi draft2 entry yang tersangkut. penat mak nak perah otak ingat semula jalan cerita hahaha. padan muka siapa suruh tangguh2. hehehe. tu lah.. kalau dah minat berblogging, macamana pun mesti nak juga menulis walau tulisan kita tu kita sendiri yang baca hehe. pagi esoknya. alhamdulillah hero kecil ummiRead more

Short Vacay On Tok Ayah’s Birthday 10 Oct ‘15 @ Gold Coast Malacca International Resort – Part 2

sambungan entri part 1. tajuk entri very2 the panjang hahaha. gasaklah nak. lepas maghrib kami bersiap2 keluar makan. alhamdulillah kek masih stabil tanpa mecair sikit pun. cayalah nanie. hehehe. plan asal nak celebrate kat cafe kat situ jek. sebelum tu ada insiden kecil berlaku. eh bukanlah insiden apa pun. cuma kami agak hangin la denganRead more