herneenazir[dot]com

alhamdulillah sempat lagi celebrate birthday ke 35 tahun bersama orang2 tersayang.
kali ni celebrate sama2 secara surprise dengan bakal besan hahaha.
rupa2nya senyap2 babah plan dengan mama jijie untuk surprisekan ummi dan uncle epy. cissss.

babah memang dah bagitau nak belanja makan. tapi dia tak sebut pun nak makan kat mana.
jadi ummi pun fefeeling surprise la kan. bukan senang babah nak fikir tempat nak makan.
selalunya ummi je kena kerah fikir nak makan kat mana hahahaha.
layankan jek lah dia bawa ke mana pun.
masa dia pergi beli kek, cakap kat dia beli slice jek lah.
kita bukan ramai pun, biasanya birthday babah & ummi kita beli slice cake jek kan.
ilham bukan makan bukan kek bagai ni.
nampak gaya ummi kena bedal beriya sikitlah hehehe.

on the way dia bagitau nak ke nong chik.
kalau nong chik area jalan kolam ayer dah terbayang big foot.
hmmm mungkin kat situ kot. the caves ke.
ahhhhh gasaklah mana pun kita ikut je.
yang penting babah kata ada live band.
ok itu best!

sampai2 je kami teruslah masuk sebab babah dah siap2 booked.
sekali ku toleh kat meja depan sekali menghadap live band ada penampakan lembaga makcik jijie.
cissssssssbedebah. dia berkomplot rupanya.
patutlah susah benor nak bagitau makan kat mana.
uncle epy pun tak tahu yang dorang plan kat sini.
kami anak beranak memang tak pernah makan kat sini pun.
first time datang Olive Musicafe ni.

ilham babah

ni lah mastermind nya.
kami orderlah makanan masing2 walaupun macam berfikir2 nak makan apa.
sebab excited dapat menjemah dengan mama jijie hahaha.

babah epy

uncle epy kembar ummi 16 Mei..

mak jijah

Mama jijie kembar babah 9 Feb..

aturan Allah kan. dapat kawan dengan dorang berdua yang sama birthday dengan kami berdua.

me n jijie

mak2 nak posing.

syamil

adik syamil tenang2 je untuk separuh masa pertama.

teha

kakak teha ni pemalu tak habis.. dengan mak mertua pun nak malu..
baru perasan tak ada gambar faizal mustakim.

jeng..jeng..jeng..
makanan dah sampaiiiiiii..

grilled chicken chop

grilled chicken chop babah yang punya.
mashed potato tu babah sedekah kat syamil, tapi ummi selit2 jugalah sumbat mulut sendiri.

calamari

calamari untuk anak2 mama jijie..

meatball

meatball ummi yang punya..

burger

abang ilham nak beef burger..

beef lasagna

beef lasagna ummi yang order babah nak tapi makan share2..

nasi goreng

nasi goreng cina untuk anak2 mama jijie..

spaghetti

seafood spaghetti yang super pedas tapi sedap..

ramai

haaa nampak muka2 kelaparan..

babah nganga

babah tu ha tak nyempat2 nak suap mulut..hehehe

potong kek

jom potong kek sambil dinyanyikan oleh shamnenn & frenz band.

live band1

best suara dorang. lagu2 dorang nyanyi pun best2.

ummi syamil 3

percubaan adik syamil nak buat gaya apa pun ummi tak pasti.

ummi syamil 1

redho jek lah melayan ummi ajak wefie.

ummi syamil

one more time dik..

index

pstttttttttttt.. tengoklah gambar tu..percubaan pertama..
teha macam biasa.. gaya perempuan melayu terakhir..
sebab tu ummi dah chup nak buat menantu ekekekeke..
abang ilham buat perangai tunjuk macam2 gaya..

index1
percubaan kedua.. entah apa la dia bebel tu..

index3

percubaan ketiga.. hmmmm bolehlah2 yang penting dua2 tengok camera..
macam pinang dibelah dua tak? hahaha.

lepas makan2 kek.. borak2.. gossip2.. kami pun beransurlah balik..
esoknya abang ilham nak exam.. kesian dia nanti tak cukup tidur..
sorry abang ilham..

 

4ofus

sebelum balik.. haruslah ada family portrait kan.. 4 of us..Red heart
abang ilham buat pe’el lagi.. haishhhhhhhhhhhhhh..

ummibabah

thanks sayang for the birthday celebration. really appreciate it. i love u lah!
(tetiba fefeeling macam baru bercinta.. oitttt anak kat belakang tu 2 orang..ekekekeke)
thanks anak2 ummi.. thanks mama jie n family..
million thanks untuk ayah dan arwah mak yang melahirkan dan membesarkan..
semoga Allah mengampuni dosa2 saya, mak, ayah dan suami..
thanks Allah meminjamkan lagi udara ini dan nikmat hidup bersama suami dan anak2..
dah tak boleh taip panjang2 lagi sebab ada unsur2 sebak nanti..ecehhhhhhh..
semoga Allah satukan keluarga kita di jannah..

untuk yang nak mencuba try test makan di olive musicafe.. boleh baca details di bawah ye.. Smile
makanan semua memang recommended.. babah pun kata sedap so ummi yakin memang sedap.. hahaha
next time boleh suruh belanja kat sini lagi.. ngeh3..

olive music cafe

OLIVE MUSICAFE
Address – No. 5-01 & 6-01, Jalan Kolam Ayer 1, 80100 Johor Bahru, Johor.

Operation Hours
Mon-Wed: 5:00 pm – 12:00 am
Fri-Sun: 5:00 pm – 12:00 am

Phone – 012-774 5437

Email – olivemusicafe@gmail.com
Facebook – https://www.facebook.com/olivemusicafe

xoxo,
ummi ilham Red lips

9 feb 2016

birthday babah ilhams yang keeeeeeeeee.. 36. semakin muda nampaknya ye hehe.
macam yang ummi bagitau gabungkan birthday celebration babah dan adik syamil.
bajet kurang jadi celebrate anak beranak. sorry ye adik syamil.
nanti ada rezeki ummi buat birthday party adik.
oleh kerana ummi ilham sedang berusaha jadi fit mom, maka lokasi makan harus yang bergrill.
hahaha poyo jek kan. babah redho jek mana ummi nak belanja.

20160209_173940

ini birthday man tengah menggrill kambing.

20160209_165237

ummi dan adik syamil tunggu kat meja je. babah dan abang ilham pergi ambil makanan hehe.

20160209_165240

alahai makin kecut dah ummi tengok adik syamil ni. maklumlah orang dah makin lasak.

20160209_165439

orang punya birthday orang lain yang over. abang ilham tanya ummi mana kek star wars dia. hahaha.
ummi cakap tunggu birthday abang bulan 7. sekarang ni birthday babah dan adik.

20160209_174002

alhamdulillah kekenyangan dan kelaut diet ummi hahaha. best2.
sempatlah bergambar 3 beranak suruh babah snap kan hehe.
enjoy sesangat bila dapat spend time dengan family kecil kami ni.
dari senggarang kami berdezup terus ke angsana hehehe.

20160209_181204

baru nak ajak adik syamil wefie. sekali abang ilham photo bomb kan gambar kami. cisssss.
nak juga menyelit kat ummi dan adik kan.

20160210_071148

ni kek birthday dorang hahaha.
kejam betul ummi tahun ni kan, beli 3 slices jek new york cheese cake.
hajat hati tak tempah kek DSLR untuk babah. sekali tengok nanie close kitchen hehehe.
tak apalah next birthday kalau panjang umur.

untuk babah,
”selamat ulangtahun.. semoga sentiasa dibawah rahmat Allah.. thanks for being my friend, my husband and my enemy.. hahaha.. semoga Allah kurniakan rezeki yang tak putus2 untuk babah.. we love u!”

hadiah latest JDT’s jersey tapi belum beli hahaha.

okbai!

27 Jan 2016 Smile
alhamdulillah syukur hero paling kecil ummi dah genap setahun. rasa macam sekejap je kan. tapi memori nak melahirkan adik syamil masih segar dari ingatan phewwwwww. telan air liur kejap hehehe. sepatutnya EDD sebelah birthday babah 8 feb 2015 tapi Allah lebih berkuasa, percaturanNya lebih terancang. dugaan januari 2015 keluar masuk hospital dan sudahnya adik syamil lahir lebih awal dari EDD. syukur semuanya selamat.

12573133_10207767230686389_4322627778389153447_n

ini budak gigi sudah 6 batang. ada dua batang gigi arnab senget hehe. mulut dah bising sebut abang.. babah.. opah.. tapi sebut nama ummi masih failed lagi. ummi is pasghah hehehe. belum pandai jalan sendiri lagi. cuma memapah jek lah. kebolehan terbaru panjat sofa rumah opah, turun katil macam yang ummi ajar hehe. semakin kuat makan, pantang tengok orang makan hehe. mamam.. mamam.. kata dia. alhamdulillah masih lagi berbekal ke rumah opah. mudah2an ummi sihat untuk masak dan bekalkan makanan adik. mudah2an adik tak memilih makan. apa kata abang ilham “adikkkk.. makan je apa yang ummi masak” Winking smile

cert-deg1

alhamdulillah masih menyusu dengan susu ummi sepanjang 365 hari hidup di bumi Allah. syukur walau kadang2 ada dugaan Allah bantu kita untuk capai target setahun. next kita usaha untuk 6 bulan lagi dan seterusnya hingga 2 tahun. syamil tolong bagi kerjasama dengan ummi ye Smile

jom tengok photobook ilham syamil.. gambar2 ni babah ambil dari start ummi menahan sakit contraction sehinggalah syamil lahir. tapi babah banyak hutang photoshoot dengan adik syamil ni. grrrrrrrr.. ni yang tak aci ni. hehe.

20151127_073315

adoilah babah.. muka ummi tengah tahan sakit pun dia snap. serious dah siap album baru tahu babah ada snap gambar ni. tangan dia kena cengkam pun dia snap hahaha. ambil bahagian..

20151127_073328

setelah berjuang menahan sakit dari pagi sampai ke malam, tepat jam 8.45pm 27 jan 2015, lahirlah seorang lagi khalifah Allah di muka bumi. sayu pula hati bila tengok gambar ni. ya Allah memang nyawa dihujung tanduk rasanya saat nak melahirkan anak. fuhhhhhh.

20151127_073352

alhamdulillah pertama kali menyusu dengan ummi.. heaven! Winking smile

20151127_073414

inilah budak cenonit kesayangan ummi, babah dan abang ilham.

20151127_073439

halus mulus gebus putih lagi sepet..hehehe

20151127_073515

ni photoshoot masa dah sebulan kalau tak silap. compile sekali dalam satu album. banyak lagi gambar2nya, malas nak masukkan hehehe. alhamdulillah, syukur hero ketiga saya membesar dan sihat.

doa ummi babah..
”semoga muhammad ilham syamil menjadi anak yang soleh, taat perintah Allah, Rasul.. semoga menjadi anak yang bijaksana, terang dan lembut hati, elok peribadi dan akhlak.. jadi hamba Allah yang berguna di dunia dan akhirat. semoga Allah satukan hati ilham syamil dan ilham syahmi.”

jangan lupa syamil ada seorang lagi abang di syurga ye. mudah2an kita dikumpulkan di sana nanti.. boleh jumpa abang ilham syakir. ooppsss.. ada lagi kakak zara safiyya.. abang adeeb dan abang aatif yang sesusuan dengan syamil. thanks pada ummi norizan husin yang membantu ummi untuk berkongsi rezeki susu saat2 stok susu ummi kehabisan masa syamil ditinggalkan tahun lepas. really appreciate it! mudah2an ukhuwah kita kekal sehingga akhir hayat. eh dah macam ucapan panjang lebar gamaknya.

oklah, stop dulu ye. birthday celebration untuk adik syamil akan digabungkan dengan birthday babah lebih kurang 2 minggu lagi untuk penjimatan belanja harap maklum hahaha. kalau belum baca cerita kelahiran ilham syamil, boleh klik link di bawah Winking smile

EPISOD KELAHIRAN MUHAMMAD ILHAM SYAMIL BIN MOHD NAZIR

sambungan lagi part 3.. ngeh3. hadoiiii banyak lagi draft2 entry yang tersangkut. penat mak nak perah otak ingat semula jalan cerita hahaha. padan muka siapa suruh tangguh2. hehehe. tu lah.. kalau dah minat berblogging, macamana pun mesti nak juga menulis walau tulisan kita tu kita sendiri yang baca hehe.

pagi esoknya. alhamdulillah hero kecil ummi dah sihat.

GAS_1563

haaaaa nampak tu.. dah ceria. babah pun cepat2 sambar kamera snap2 gambar adik syamil. jom tengok gambar budak lesung pipit ni.

GAS_1568

GAS_1570

GAS_1576

GAS_1597

GAS_1606

abang dia tengah syok ngorok masa ni. tak tahu apa terjadi sebelah dia hehehe. adik terpaksalah layan kerenah ummi dan babah. ummi rasa macam kurang jek gambar2 adik. babah la ni asyik busy jek tak sempat2 nak buat photoshoot adik hehehe.

lepas semua dah ready. moh la kita breakfast kat coffee house

20151010_091818

free breakfast for us Smile

20151010_091846

dedi ngah tengah menyasor mencari tempat duduk.

GAS_1622

mak wee muka serabut baru bangun tidur hehe.

20151010_092638

semua muka tak mandi ni hehehe.

20151010_092220

abang ilham nak pilih menu.

20151010_092654

GAS_1623

20151010_093642

ni je lah gambar makanan yang sempat di snap.
lepas isi perut dorang mandi manda pulak. dorang jek yang mandi. ummi, mama cu, dedi ngah dan adik syamil tak mandi pun. malas dah nak mandi kesian adik tak sihat.

20151010_103702

orang belum ramai lagi.. mari kita kongker hehehe.

GAS_1643

bersantai mak wee.. pagi ni mood dia ok. tak takut pulak nak mandi.

GAS_1644

GAS_1645

papa cu dan dedi ngah control hensem hahaha.

GAS_1665

cehhhhh.. orang dah berani tu.

GAS_1666

mami ngah tu muka ketat habis sebab baru lepas kena bahan kuang3.

GAS_1667

mak wee pulak jangkit muka serius.

GAS_1668

abang ilham bukan main syok lagi berendam.

GAS_1669

GAS_1670

harap maap la ye gambar ni kelabu asap sikit. tuannya tengah berendam. mak cuba godeh2 dslr. aterrrrr tak berapa terer nak tukar setting. jadi gambar asal boleh jek lah.

GAS_1674

GAS_1642

hero2 kesayangan ummi ilhams.

GAS_1655

kita ambil alih tugas cameraman walaupun setting kelaut.

20151010_103552

20151010_103613

20151010_103636

20151010_103640

20151010_103644

gambar2 kat atas ni dari henfon ummi je.

20151010_103725

GAS_1656

tension tengok ummi berkeliaran tapi tak layan dia.

GAS_1660

20151010_103748

muka seme’eh dua beranak hahaha.

20151010_104051

20151010_104101

papa cu semalam jual mahal tak nak berendam. pagi ni baru tahu erti penyesalan hehe.

GAS_1672

GAS_1673

kantoiiiii.. ini rupanya kerja mama cu. ada hati nak dera anak ummi eh. sian adik.

lepas snap2 gambar dorang, kami dua beranak balik apartment dulu. malas dah nak tunggu lama2. makin panas nampanya. kesian budak dedor tu. balik sambil bersiap2 nak check out sekali. dalam jam 12pm kami check out.

overall. puas hatilah dengan percutian singkat kami di gold coast malacca international resort ni. kemudahan di apartment semua ok. cuma agak menyiraplah pasal kes kereta berdebu tu. apa pun thanks pada pihak management yang bertindak mencuci ‘free’ kan kereta kami hehe. water park pun ok.. taklah serabut sangat. kami enjoy alhamdulillah. the best moment on tok ayah’s brithday.

untuk tok ayah.. harap enjoy dengan sambutan kami yang tak seberapa. semoga tok ayah dipanjangkan umur dan dikurniakan rezeki yang halal. kami sayang tok ayah.

lepas check out kami meneruskan perjalanan ke alor gajah. macam biasa kalau sampai melaka tak sah tak singgah ke kg. baru menggong. dah lama tak jumpa keluarga angkat saya. lagi pun dorang tak pernah lagi jumpa ilham syamil. jom lah bawa adik berkenalan dengan atok hanif dan nenek ra serta makcik2 sana. ok story mori nya sambung next entry. haaa ada satu lagi persinggahan nanti saya share ye, minum petang coconut shake batu berendam yang mantop!

babai! Winking smile

sambungan entri part 1. tajuk entri very2 the panjang hahaha. gasaklah nak. lepas maghrib kami bersiap2 keluar makan. alhamdulillah kek masih stabil tanpa mecair sikit pun. cayalah nanie. hehehe.

plan asal nak celebrate kat cafe kat situ jek. sebelum tu ada insiden kecil berlaku. eh bukanlah insiden apa pun. cuma kami agak hangin la dengan contractor yang tengah buat construction ni kawasan apartment tu. ada ke patut buat drilling works memalam hari di kawasan parking lot tanpa ada cover dengan kanvas ke apa ke. makanya kereta kami jadi mangsa habuk tebal. ye sangat tebal. hangin jugalah bila diorang tak peka hal2 ni. terus je babah ilham jumpa guard dan bagitau management. ummi ilham cuma tukang bebel jek lah, tu pun dorang bukannya faham sebab pekerjanya pure dari china. buang air liur jek. pungpang2.. kami ke cafe dulu. babah dan papa cu uruskan hal kereta. pihak management minta maaf dan diorang cucikan kereta kami.

sampai cafe suasana cafe suram gila hoiii macam cafe misteri nusantara hahaha. maybe hari tu tak ramai yang check in. kami2 jeklah beriya meriahkan dan ada sorang lagi customer duduk meja berdekatan. bincang punya bincang, baik kita makan kat tempat lain je. tapi dalam masa yang sama dah terorder mee hoon goreng untuk ilham yang kelaparan. tok ayah ajak makan asam pedas seberang jalan sana. ok set!

GAS_1515

sebelum tu, kita potong kek dulu yeay!

GAS_1514

sayang hoiii nak potong kek comel ni.

12105884_10207127135364406_917781767095118452_n

ni gambar dari tokey kek.. kek ni memang di request khas untuk tok ayah.. lori tu lori kelapa sawit tok ayah.. kambing tu kambing mak wee yang tok ayah bela kat ladang rumput hehehe. tok ayah kata “ada juga orang buat kek gini ek..” hahaha. tok ayah pun puji cantik.

GAS_1519

jom kita potong kek! orang duk sibuk nak bergambar dengan tok ayah ilham baut hal dia je.. syok makan keropok dengan mee hoon goreng. ada saya kisah? kata dia hahaha.

GAS_1524

kami jek anak beranak yang buat kecoh.

GAS_1527

syamil pun bingung.

GAS_1528

ummi ni asyik nak posing jek. adik why so serious? hahaha.

GAS_1530

ecehhhh sesi suap menyuap kek nenek dan tok ayah. mak wee terselit tengah2.

GAS_1539

tenung gambar ni betul2 baru perasan hamboiii kak mak wee.

GAS_1536

ummi n adik syamil berposing dengan tok ayah. abang ilham buat derkkkkkkk.

GAS_1537

hmmmm.. tercicir abang ilham lagi. tetap tak nak bergambar.

GAS_1546

ni memang nak kena cepuk hahahaha.

GAS_1548

dia buat hal lagi. ciskek mami ngah.

GAS_1550

papa cu.. mama cu dan tok ayah.

GAS_1533

papa cu baru kan main lagi.

GAS_1551

adik syamil ni muncung sejengkal kenapa entah hehe.

GAS_1556

ini dia barisan hero2 menantu kesayangan tok ayah. hero2 kecil tak join. bagi hero2 besor fefeeling model cover majalah maskulin hahaha.

GAS_1559

yeahhhh kami beramai2.. bulatnya pipi ummi ilham tu kan hahaha. memang plan semua kena pakai baju putih. lepas posing2 kat cafe misteri ala2 cafe rumah hantu. kami pun terus menuju ke keluar dari gold coast ni. alah melintas jalan jek pun tapi naik kereta la. hehehe.

nama kedai asam pedas tu lupa pulak.serius tak ingat. gambar ada snap tapi rasanya dalam henpon babah ilhams. malas pula nak suruh dia carikan hehe. memacam jugalah lauk pauk yang kami order. makan nasi lauk asam pedas lagi kenyang nampak gayanya. lagi pun asam pedas memang favourite tok ayah. jadi kita layankan tekak dia ye.

gambar ihsan camera henpon mama cu, sebab bateri henpon ummi ilham dah kong.

IMG-20151009-WA0058

asam pedas ikan tongkol claypot.

IMG-20151009-WA0059

asam pedas tetel claypot.

IMG-20151009-WA0061

sotong bakar.. kuah cicah tu sedap.

IMG-20151009-WA0062

asam pedas ikan pari.

IMG-20151009-WA0064

sayur kangkung belacan.

IMG-20151009-WA0063

taugeh goreng belacan kot tak silap. tak pasti siapa yang nak taugeh ni haha. tambahan otak2 untuk si penggemar otak2. siapa lagi kalau bukan abang ilham hehehe. orang lain tak boleh ngecek. dia nak makan sorang jek. overall, masakannya sedap dan harga berpatutan. recommended!

20151009_233525

lepas makan balik apartment.. dah kenyang nak berehat esok nak mandi manda lagi hehehe. sempat snap budak dua beradik ni bergurau. gaya macam nak wefie berdua kan. tapi sebenarnya abang ilham tengah main remote control air cond hehehe.

20151009_193053

dah puas bergurau, si adik tumbang. dedor pula badan dia. terkejut first time turun berendam agaknya. alhamdulillah, malam kerapkan menyusu, pagi sejuk sikit badannya. ok, part 2 stop dulu di sini ya.. sambung part 3. nak bosan ke tak nak bosan ke ada mak kisah? hehehe.

cerita bulan lepas, tok ayah pun dah 56 tahun sebulan 10 hari dah hahaha. busy sangat gamaknya ummi ilham ni kan. sampai nak taip entri blog pun tak sempat hahaha. sebenar2nya malas jek lebih. kadang2 kat rumah, anak2 dah tidur mak dia pun join tidur. impian nak update blog tinggal harapan jek lah.

ok, berbalik kepada cerita percutian singkat kami anak beranak. 9hb oktober memang dah plan awal2 babah ummi ambil annual leave nak celebrate birthday tok ayah kat melaka. kek pun kami dah bincang nak bagi tok ayah kek apa. of course order dengan nanie’s kitchen. pagi yang tak pagi sangat kami bertolak ke melaka dengan dua buah kereta. mami ngah n dedi ngah naik kereta tok ayah, mama cu n papa cu tumpang kami.

20151009_131147

alkisah, balik kerja semalamnya tu ummi demam. adoiiii.. srottt srettt.. fuhhh. demi tok ayah ku gagahkan juga ke melaka. dah janjikan. tu yang muka pun seme’eh jek tu. tak sampai pun half way.. semua dah tumbang kecuali babah dan papa cu.

20151009_131157

mama cu dah terlentok.

20151009_131207

adik syamil dah sampai lala land. abang ilham dan ummi pun 2 kali 5 haha.

20151009_131214

babah tu sebenarnya baru balik kerja malam. tapi masih bertahan lagi nak drive. papa cu ada back up driver so tak kisah sangat dan tak rasa bersalah sangatlah kalau ummi tertidur kat belakang Smile with tongue out

sampai yong peng kami berhenti makan. almaklumlah dah tahap kebuluran tak breakfast beriya pagi tu. masak2 semua nenek punya bahagian hehe. kami2 tukang makan jek tak aci betul. menu kami serahkan pada nenek. menu ala terengganu katanya.

20151009_141123

gambar mesti ada uolls. tak sahkan kalau tak bergambar hahaha.

20151009_141532

masing2 tengah syok menjamu selera.

20151009_142504

bukan main serius lagi nenek makan petai ahahaha.

20151009_142514

babah tukang suap abang ilham.

20151009_142527

sebenarnya umminya dah bedal dulu. eh sedaplah menu nenek ni. daging masak singgang bergabung dengan jeruk petai, tempoyak, ulam2, terung goreng ke celur tak ingat, ketam rebus. beriya kami makan macam dekat rumah sendiri, padahal berhenti kat pondok hentian sebelah yong peng. hahaha. makan hati makcik cleaner nak kemas pondok. tapi serius berselera hoii makan. siap pesan kat nenek, nanti repeat menu yang sama hahaha.

 

20151009_142623

mak wee dah kekenyangan.

20151009_142711

tok ayah dah kenyang nasi dia top up makan buah2 pulak.

20151009_143325

apalah budak kecil dua orang ni fikir agaknya.

20151009_143340

muka ummi memang penyek habis hahaha. toye betul orang demam ni. hahaha. lepas isi perut memasing kami sambung perjalanan ke melaka. menuju ke destinasi gold coast malacca international resort di bukit katil. jangan tanyalah kami buat apa kat belakang tu kan. perut dah kenyang, hmmmm lala land lah kita. tahu2 je dah masuk tol ayer keroh hehehe.

20151009_154100(0)

haaaaa.. taklah jauh mana pun kan. sampai dah ke gold coast malacca international resort bersebelahan dengan bayou lagoon park jek. nampak gaya kat gold coast ni pun tak siap sepenuhnya lagi. masih ada kawasan yang under construction. kami ambil 2 apartment. keluarga kami gabung dengan tok ayah. mami ngah dan mama cu share 1 apartment lagi.

20151009_160642

apartment 3 bilik. yang ni bilik kami sebelah depan. bilik lagi 1 tak dibuka untuk kegunaan customer. wah adik landing dulu rasmikan katil hehehe.

20151009_160709

ini master bedroom untuk tok ayah, nenek dan mak wee. view apartment kami kurang menarik sikit sebab nampak kawasan under contstruction hehe. redho jeklah ye.

20151009_160841

bilik air master bedroom.

20151009_160743

bilik air satu lagi.

20151009_160935

ruang tamu.

20151009_160810

budak kecil ni sibuk nak main telefon. jakun kat rumah tak ada telefon hahaha.

20151009_160910

dapur comel ada kettle dan peti sejuk comel.. dapatlah simpan bekalan makanan syamil.

20151009_160940

ruang makan. apartment luas dan selesa untuk anak2 berkejar2an hehehe.

20151009_161335

adik syamil tengah meregang badan.. berehat sebelum nak turun swimming.

20151009_161756

mak wee tak habis2 jakunnya hahaha.

dalam pukul 5pm kami turun mandi manda. kena berjalan kaki sikitlah ke water park sebab tak ada short cut dari apartment.

20151009_165916

SSC memang membantu mak menggendong syamil ke water park hehe.

20151009_170040

abaikan ummi yang excited lebih ni.

20151009_170256

pemandangan dar entrance water park. sejuk mata tengok langit membiru.

20151009_170300

kapal tu cafe rupanya.

20151009_170306

20151009_170312

ni cafe juga. abaikan uncle yang tengah baca apa entah tu. sebenarnya saya dah keciciran di belakang. ilham dah ikut babah, mami, nenek semua. melilau mata mencari diorang. rupanya tengah beli boya hahaha.

20151009_170359

ni harga rental boya.. life jacket segala.

20151009_170431

20151009_170433

itu mak wee punya bukan nenek hahaha.

20151009_170519

abang ilham dah sambar boya angry bird kegemaran dia. beriya sangat. sampai kat air menjerit.

20151009_170538

20151009_170635

ini bahagian kanak2. tapi kenapa umminya yang rasa nak terjun hahaha.

20151009_170649

cafe bentuk kapal ni nenek nak book untuk celebrate birthday ayah, tapi katanya dah full. hmm tak ada rezeki.

20151009_170704

ilham takut nak mandi kat sini isyhhh. nak mandi kat swimming pool kata dia.

20151009_171518

sudahnya ikutlah orang2 tua mandi. tu ada pasangan romantikus tengah berenang itik haha.

20151009_171556

20151009_171557

mak wee meraung tak nak naik float tu.

20151009_171618

20151009_175621

20151009_175626

20151009_175631

mak wee tak nak naik, biar syamil yang naik. yeay! happy si kecil ni. first time berendam.

20151009_175700

bibik tolong tengokkan syamil. eh bibik pulak.. mami ngah la hehehe.

20151009_175721

tok ayah.. nenek dan mak wee yang tak nak berlepas apa lagi naik float.

20151009_175806

20151009_175816

orang2 tua yang riang hahaha.

20151009_175832

abang ilham berkepit dengan babah je. babah pandai berenang ok la kan. kalau ikut ummi memang berenang itik jek.

20151009_175838

syamil dah mula merengek nampak ummi snap2 gambar tapi tak layan dia.

20151009_175913

kembang hidung abang ilham.. sejuk berendam haha.

20151009_175933

tak padan demam mak dia ni kan hahaha.

20151009_175948

abang ilham ni datang hangin dia memang gini la. nak kat tepi jek.

20151009_181329

papa cu petang ni langsung tak cecah air. cetek sangat kata dia hahaha. alasan! ilham dah stop kesejukan.

20151009_181349

adik syamil pun dah stop.. dah menggigil kesian. sebelum balik apartment, ummi dan mama cu sempatlah main gelongsor macam kana2 ribena hahaha. anak takut mak lah yang main jawabnya.

20151009_181519

mak wee pun dah kesejukan.

20151009_181720

birthday boy..hehehe. susah ooo nak ajak tok ayah cuti2. sekarang ni la baru senang sikit. tok ayah memang workaholic.

20151009_181757

semua dah kepenatan. lepas mandi manda balik mandi kat apartment pulak. lepas maghrib nak makan2 sambil potong kek tok ayah. yeay! harap bersabar. sambung part 2 ye. tapi tak janji keluar entrinya zaman bila hahaha.

babai!

alhamdulillah setelah berkali2 postponed, akhirnya terlaksana juga majlis kenduri aqiqah untuk muhammad ilham syamil. plan dari asal memang nak selitkan majlis potong kek untuk abang ilham. saja nak meraikan dia sempena birthday yang dah lepas 2 bulan hehehe.

persiapan nak membuat kenduri biasa2 je. almaklumlah sejak arwah mak tak ada memang kami pandai2 sendirilah berdikari nak buat apa2 majlis kenduri biasa mahupun kenduri kahwin adik2 dengan bantuan saudara mara dan jiran tetangga.

GAS_1404

GAS_1405

GAS_1406

pengalaman mengadakan majlis aqiqah untuk anak2 kali kedua. seperti sedia maklum untuk anak lelaki di aqiqahkan dengan 2 ekor kambing. kali ni saya mendapatkan khidmat dari Aqiqah Berendoi JB (FB). dua ekor kambing aqiqah tu kami upah masak dengan orang lain dan tambahan seekor kambing golek yang nenek farah sponsor untuk majlis ni. andai berminat boleh jengah FB ownernya Puan Liyana geng susu ibu johor. boleh whatsapp atau call 019-7433358 untuk pertanyaan atau tempahan. memang recommended! sedap sangat kambing golek ni. terasa sangat cukup rempah ratus, dihidangkan dengan coleslaw dan sos black pepper.

10689657_507487129393349_8200717006404074482_n

doorgift saya beli surah yasin dan terjemahan beserta kotak RM1.20 di Doorgift Yassin Harga Borong boleh whatsapp untuk order ke 017-345 8415.

untuk menu sepanjang majlis saya tempah dari katering jiran. menunya nasi jagung, ayam masak merah, kambing masak merah manis2, acar dan pajeri nenas. ehhhh lapar dan teringat2 pula rasa yang sedap tu. air minuman saya order dari jiran belakang rumah semestinya, air asam boi dan teh bunga. alhamdulillah kuih muih sampingan pemberian saudara mara, jiran dan kawan memang sangat2 meriah. thanks semua.

majlis bermula dalam jam 2pm selepas solat zohor. kami jemput saudara mara jiran sejalan, kawan2 rapat dan kawan2 office. maaflah ye andai ada terlepas pandang. nanti majlis sambut menantu saya jemput hehe.

antara yang hadir..

GAS_1416 - Copy

family babah ilham.. atok tipah, mak long and family, mak tam, acu dan uda.

GAS_1412 - Copy

GAS_1413

alhamdulillah ramai juga datang memeriahkan majlis yang penting dapat kami sedekahkan makanan yang ada untuk tetamu yang datang.

GAS_1419 - Copy

abang botak tidur jek ikut ummi ke hulu ke hilir melayan tetamu. macam yang lepas, kami memang tak buat majlis cukur jambul whatsoever. rambut anak2 babah dia yang cukurkan sendiri satu kepala, timbang dan nilaikan dengan emas untuk disedekahkan. abang botak tu baru je dicukur kali ketiga. majlis kenduri kami hanya majlis doa selamat dan kesyukuran tak ada program potong jambul sejemput tu hehe itu semua adat orang melayu tak ikut pun tak apa.

GAS_1420 - Copy

datang juga makcik ni dengan family.. thanks husna..

GAS_1410 - Copy

ni nak fokus pada owner by nanie’s kitchen si pembuat kek yang comel2 termasuklah kek ilham pada hari majlis. kalau nak mencuba air tangan puan nanie, boleh contact beliau di 017-734 5023. gerenti puas hati dengan rasa kek yang sedap dan deko yang kiut miut. tak percaya? jom tengok kek pocoyo & friends untuk ilham.

GAS_1402

taraaaaaaaa.. skodeng dari atas dalam kotak. macam nak nangis tengok kecomelannya. ummi yang excited lebih sampai rasa sayangnyaaaaaaaaaa nak potong. boleh gitu? hehe.

20150926_151939(0)

abang ilham excited tengok pocoyo kegemaran dia.

20150926_151951

tu mulut muncung sambil bebel.. “kedukut jek ummi” hahaha. dia marah sebab saya tak bagi dia kacau kek tu. lepas tu dia sibuk nak buka hadiah depan2 orang ramai hehe.

GAS_1435

GAS_1437

hailahhhhh comel yang amat. tak dapat order dengan kak azlita masam manis. order dengan nanie pun dah cukup puas hati.

20150926_151717

20150926_151920

geram jek ilham tengok kek dia tu tau. sudahnya, marilah kita potong bersama.

GAS_1424

bergambar kenangan dengan opah yang dah nak balik. eh opah tertidur pulak hehe.

GAS_1425

cubaan kedua, hehehe abang ilham masih mendengki adik.cissss.

GAS_1441

gambar kami yang tak complete, tok ayah, daddy ngah, papa cu dan babah tak ada.

GAS_1444

out small family.. yang tengah tu pocoyo versi berbaju melayu hehe.

GAS_1446

GAS_1447

muka macam tak puas hati je tu.

GAS_1448

bila kawan2 nyanyikan lagu “happy birthday to you” dia buat muka malu2 hehe. lepas potong kek, ummi serahkan pada mama cu untuk handle pengagihan kek. nak tahu tak? pocoyo and friends tu masih ada lagi tersimpan dalam peti sejuk. tuan punya pocoyo tak bagi kacau. tiap2 hari jengah pocoyo dia sihat tak hehe.

GAS_1468

ini ekien, dari teeny tiny kitchen pembuat brownies, cream puff dan kek batik dalam entri saya yang lepas. hari majlis tu saya order cream puff, sempat jamah seketul, babah ilham komplen tak sempat rasa sudahnya repeat order after majlis. nak mencuba air tangan ekien boleh contact beliau di 012-7266760.

GAS_1430

family babah masih syok menjamu selera.

GAS_1432

si handsome aamir, anak saudara papa cu.

GAS_1476

mommy ngah dan daddy ngah busy tak menang tangan melayan permintaan tetamu yang nak merasa mommy rich ice blended. insha Allah mommy ngah akan mula beroperasi di kawasan gelang patah tak lama lagi.

GAS_1426

haaaaaa beratur panjang pemina ice blended.

GAS_1427

ada drama tu. apalah mak wee buat tu.

GAS_1469

adik syamil yang tak banyak ragam. nangis bila lapar dan mengantuk.

GAS_1478

GAS_1480

GAS_1482

togel akhirnya kepanasan.

GAS_1472

GAS_1473

geng kelab sokongan penyusuan susu ibu johor bahru (KSPSIJB) yang hadir awal.. kak linda, salwa dan kak jeni. oppsssss ada terselit muka opismet ummi, yap dan wan hehe.

20150926_151005

bff ummi zaman sekolah, geng mak2 budak.. ibu idah yang tak sempat makan.

20150926_160128

geng mak2 budak lagi.. mama mie dan askar2nya.

GAS_1428

mama dida and family..

GAS_1489

ummi dan syamil bergambar dengan peminat hehehe. mommy long, mama mie dan mama tam serta anak2.

GAS_1491

kak leen geng susu ibu pun datang all the way from pasir gudang.

GAS_1493

GAS_1494

GAS_1502

orang jauh dari shah alam.. thanks tam, andak and family. dapat juga jumpa anak bujang yang handsome tu. mak mon dan pak zali pun datang. sempat berjejak kasih dengan anak beranak kami dan jiran2 lama. maklumlah lama tak jumpa sejak family diorang pindah.

GAS_1496

bariah dan syed tetamu hujung2 padahal depan rumah je hehehe.

GAS_1497

ok ini bukan tetamu hehe.

GAS_1505

sebelum diorang balik sempat bergambar beramai2.

GAS_1506

 

GAS_1508

 

GAS_1511

hajat hati nak hantar tetamu balik, baru separuh jalan tetamu dah naik kereta hehehe.

20150926_185125

kak haya and family antara tetamu kedua terakhir yang datang.

20150926_185116

ni betul2 tetamu terakhir kak leen dan encik hairil.

20150926_185104

majlis tamat kami bergotong royong mengemas. eh kami pulak. saya banyak curi tulang, maklumlah orang beranak kecil. eh best betul alasan ada anak kecil ni kan hahaha. taklah sebenarnya petang tu kami masih melayan tetamu2 akhir. jadi masa dorang basuh periuk semua ni tak dapatlah nak tolong. thanks ayah, bonda farah, adik2 semua yang membantu. nanti saya belanja steamboat hehe.

untuk semua yang hadir (saudara mara/ kawan2/ jiran2), terima kasih atas kesudian semua ke majlis kenduri aqiqah dan majlis hari lahir anak2 saya. minta hala apa yang terkurang ye. semoga ukhuwah yang terjalin akan sentiasa dirahmati. tunggu next baby, saya jamu kambing lagi hehehehe.

alhamdulillah settle entri yang terperap 3 minggu hehehe. cuti weekend kalau rajin keluarlah entri birthday tok ayah. insha Allah (kalau ummi ilham rajin nak on PC) ngeh3.

cerita 1 mei yang lepas cuti labour day. 1st birthday bash puteri zulaikha aka mak wee panggilan ilham. lokasi event di The Ledang Urban Retreat, Nusajaya. babah ilham tiada dilokasi kejadian sebab ada job kat senggarang. dia balik kampung sorang2. jadi ummi je uruskan anak2. oleh kerana babah tak ada jadi dia cari pengganti photographer.

petang tu ilham dan mama cu berenang sakan kat swimming pool. ummi tak kuasalah nak ikut sebab kat rumah ada tetamu. meroti la apa lagi buat minum petang tetamu2 dari seberang.

lepas maghrib kami bersiap2 ke sana. saya 3 beranak dan ulis and family satu kereta. cik anda jadi mangsa tolong pangku syamil.

DSC_3056
DSC_3022
DSC_3025
DSC_3027
DSC_3033
birthday party bertemakan “princess cinderella” untuk putri zulaikha

DSC_3078
organizer birthday party:

DSC_3068

candy buffet

DSC_3069
kek comel sungguh. sayang nak makan.

DSC_3080
air mineral ni pun sangat comel, sayang nak minum hahaha.

DSC_3045
keep calm and party like a princess 😉

DSC_3047
goodies bag untuk tetamu..

DSC_3037

untuk tetamu dewasa..

DSC_3050
untuk tetamu kanak2..

DSC_3035

DSC_3038
DSC_3060
DSC_3178
DSC_3180

overall makanan yang disediakan oleh pihak the ledang sangat sedap..dappp..dappp.
lagi2 bbq lamb..ohsem! 😉 (almaklumlah ummi ilham kan penggemar kambing hehehe)

DSC_3132
ummi sempat tulis birthday wishes untuk mak wee.

bila tetamu semua dah sampai, dimulakan dengan bacaan doa oleh pok teh dari seberang.
next.. jom potong kek!

DSC_3218

DSC_3219

tok ayah, mak wee dan nenek. beriya mak wee tu dah cun2 pakai dress sekali kasut tak pakai hahaha.

DSC_3258
tok ayah’s princesses dan tambahan sorang cucu hero hehehe.

DSC_3262

mommy ngah, daddy ngah, MIL dan SIL mommy ngah. makcik memang sporting! 🙂

antara family yang hadir.

DSC_3284

pak anjang and family.

DSC_3286
mok de and family

DSC_3307
mak cu and family.. ulis and family.

DSC_3311
family papa cu.

DSC_3317
anak2 mok de.

DSC_3325
tok cik man anda family.. wan anda family.

DSC_3329
pok teh and family. tengah sembang2 denganpak anjang.

DSC_3163
mok teh sabar, cik munah dan mak ngah milah.

DSC_3166
pak ngah suratman, pakcik cc dan kawan tok ayah siapa entah nama dia hehehe.

DSC_3205
family nenek dari terengganu.
thanks all for coming.

DSC_3315
budak kecik ni, bila ada pak ayan barulah nak makan.
itu pun berpaksa sebab dah excited nak main2 berkejar2 dengan pak ayan.

DSC_3263
si cenonit sorang lagi memang le tak berlepas dengan ummi.
senang ummi gendong sampai adik tertidur hehe.

DSC_3330
mak aca dan pak qoyyim.

sebelum bersurai meh kita posing ramai2.

DSC_3361
DSC_3364
DSC_3369

hiruk pikuk haru biru hahaha.

DSC_3399
DSC_3403
cucu cicit tok abah dan tok mok.
(Al-fatihah untuk Allahyarham Hj. Yahya bin Omar dan Allahyarhamah Hjh Zaliha binti Hj. Abd. Ghani)

DSC_3414
our happy family. sodih tak cukup sorang. babah tak ada. syamil tu redho jek tak tahu apa2 hehehe.

DSC_3436
tok ayah’s sibling. (pok teh, mak andak, mak cu, tok ayah, mok de dan mak anjang) kurang 2 orang makcik nun di putrajaya dan pak long di muo.

DSC_3458
photobomb by ummi ilham hahahaha. diorang bajet dah cun sangatlah gambar tu kan.
sekali kami dua beranak menyelit kat belakang.

DSC_3304

thanks to the photographers encik khairul dan sorang lagi kawannya tak-tahu-nama. harap tak serik melayan kerenah family tok ayah ilham hehehe.

overall, makanan semua memang superb! sedap semuanya. lokasi majlis pun sangat2 privacy. cuma masa duk membakar bbq kat luar tu, kenapalah dibuka pintunya. jenuh kami nak menyedut asap dalam bilik yang ber air cond. hehehe. lagi satu jangan le cepat sangat kemas makanan dan tutup lampu hehehe. kami belum masuk kereta lagi dan mak ngah milah tergolek tepi tangga sebab gelap hahaha. untuk orgnaizer birthday party ni, memang terbaiklah kakak. goodies bag pun best. apa lagi candy buffetnya. nenek kata ni organizer birthday anak erra fazira sebab temanya pun ambil tema yang sama.

siap juga entry yang diperap selama 3 bulan ni ye hahahaha.

ok next kita plan untuk majlis aqiqah syamil dan 4th birthday bash abang ilham yok!

ApCDTC5Osm2gXFXFujAlFLMe2pOHKlJD_WivMy08QhCD

“Happy birthday to youuuuuu..
Happy birthday to youuuuuu..
Happy birthday to abang ilham..
Happy birthday to youuuuuu..”

habis je ummi nyanyi dia terus sembunyi dekat pintu. ummi tanya kenapa? dia jawab “saya malu lah” alahaiiii ngengadakan abang ilham ni. dia kata “tu bukan birthday to you saya lah.. tu birthday to you babah”. adoii tak terima kenyataan pulak dia kan. hadiah ummi dan babah dah bagi in advanced. dia yang pilih nak angry bird star wars jenga. selagi tak beli sepanjang masa dia berzikir. bila dah dapat, dia punya excited sampai malam mengigau cekut2 angry bird hahaha. dahsyat betul budak sorang ni.

Selamat ulangtahun ke 4 kesayangan ummi & babah.

semoga ilham jadi insan berguna dan berjaya dunia akhirat. mudah2an Allah panjangkan usia ilham. jadikan ilham anak yang bijaksana dalam semua hal yang baik2. semoga sentiasa menjadi penyejuk mata penenang hati ummi babah. eh sedih pulak hati ummi bila ingat saat melahirkan ilham :’( Allah je yang tahu betapa bahagianya dan terharunya ummi masa dengar tangisan suara ilham 4 tahun lepas. tak sangka dapat juga ummi jadi ibu. maafkan ummi yang tak pernah sempurna mendidik ilham. semoga ilham jadi abang yang boleh dijadikan contoh terbaik buat adik2. thanks selalu buat ummi gelak dengan perilaku ilham. thanks juga sebab selalu jadi pak lawak untuk adik syamil. ummi, babah, adik syamil sayang abang ilham sangat2.

tahun lepas birthday ke 3 ilham request nak adik baby. alhamdulillah Allah bagi ilham adik syamil. tahun ni ada ke patut ilham request nak adik baby lagi 2. telan air liur ummi mendengarnya hehehe. nanti dulu eh abang ilham, ummi tahu ilham sayang adik2. harap ilham lebih bersabar. sakit bersalinkan syamil pun masih terngiang2 lagi  hehehe. malam tadi ilham cakap “ummi ni birthday to you saya ke? betul ke?” ye betul. memang pun. ummi tanya “ilham nak kek ke?” dia jawab “nak.. saya nak kek minion.. boleh? boleh ke mi?” hmmmm.. “boleh ilham”.. “yeay! sayang ummi.. tima kasih ummi” ummi baru teringat, dia nampak kek figurine minion kat AEON bukit indah hari tu. ok, insya Allah nanti ummi tempahkan kat auntie nanie. beriya umminya nak nempah tapi tak tahu bila hehehe. ok abang ilham next year dah nak sekolah tau. bila tanya nak sekolah tak. dia kata tak nak saya malu. adoii suka buat alasan malu. siap tanya kat sekolah tu ada angry bird tak? ada dibo tak? ada animals tak? adoii kalau semua tu ada, konfem ilham tak belajar hehehe. alhamdulillah vocabs ilham semakin bertambah. simple2 english words pun dia dah faham mudah2an Allah permudahkan ilham untuk mempelajari ilmu duniawi dan ukhrawi. ohhh sekarang makin kuat berangan. main sesorang sambil nyanyi lagu potret akim and the magistrate lah.. nyanyi lagu biarkanlah drama band lah.. amboiii.. dia kata “sukanya saya dengar lagu ni.. ni lagu kat rumah opah” hehehe. ada2 je ilham ni. eh panjang pulak celoteh ummi. nanti raya kita potong kek ye abang ilham.

last but not least, ummi babah adik syamil loves abang ilham so much!
muahciked!
Red lips

p/s selalu pukul 12am ummi dah standby entry.. sekarang adik syamil ngempeng.. dengan ummi sekali belayar.. hahaha..

alhamdulillah diizinkan Allah untuk bernafas lagi.
thanks Allah atas nikmat hidup yang sementara ni.
thanks babah, ilham syahmi dan ilham syamil, pelengkap hidup ummi.
tak dilupakan ilham syakir yang sedang berbahagia disisi Sang Pencipta.

hari jumaat babah ajak makan luar celebrate birthday ummi in advance katanya.
pucuk dicita ulam mendatang. balik kerja tak payah masak ngeh3.
sebab siang sabtu babah kerja, nanti balik takut tak sempat nak keluar makan.
babah tanya nak makan apa?
hmmmmm.. pilihan paling senang lagi mudah, bersteamboat di Johhny’s la kita.
lagi pun ilham suka sangat pergi “johnny2 yes papa” kata dia.
lepas maghrib berdezup 4 beranak.

20150515_205747

babah dan ilham yang khusyuk nak makan.

20150515_205759

ummi dan adik syamil dalam dakapan. thanks adik bagi kerjasam ummi nak makan.

20150515_230927


“ummi saya dengan babah belikan ummi kek”

”belikan kek apa?”

”itu haaaa”

dalam hati dah agak konfem chocolate indulgence.
bila bukak memang betul.

”alaaaaa.. ummi nak durian cheese cake” :p

ok birthday girl demand.. sila jangan layan.

lepas makan2 kami ke daiso.
tempat mesti pergi. hehehe.
ummi cari aksesori bento, babah layan ilham cari puzzle.
sebelum balik singgah al-ikhsan itu pun sebab budak kecil ni cakap.

”babah.. jom kita pergi sini”

ewahhh pandai demand sekarang.

20150515_231314

sudahnya dia, yang bukan birthday boy dapat sandal.
cisssss.. ini sudah lebih. hehe.
janji bahagia la nak.

malam esoknya 16/5.
kenduri tahlil dan doa selamat di rumah mokde.
dorang belikan kek sekali untuk saya.
thanks semua.. sayang semua.

IMG-20150518-WA0034

ini kek untuk kak long kawasan desa paya mengkuang hahaha.

IMG-20150518-WA0031

ini rupa kak long kawasan itu.
adoiiii pipi dah mok2.

suka gambar kat bawah ni.
i’m blessed! 😉

IMG-20150518-WA0029

our small and alhamdulillah happy family.

IMG-20150518-WA0030

abang ilham tu memainkan.
jelir2 lidah pulak dia.
ummi babah beriya tengok kamera.

last birthday celebration.
malam tadi, tok ayah belanja makan kat restoran terapung, pendas.
makanan tak sempat snap sebab lapar sangat.

IMG-20150518-WA0001

alhamdulillah terlebih2 kenyang.
thanks tok ayah, nenek.
mama cu sesorang papa cu jaga kedai.
mami ngah dan dedi ngah dah balik BP.
acu nuar join sekali.

ok siapa2 lagi nak belanja birthday girl, sila book time ye.
offer valid sampai end of may. hahaha.

alhamdulillah..
semoga Allah merahmati keluarga kesayangan saya.
rindu mak yang melahirkan, semoga mak tenang di sana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: