Majlis Kenduri Aqiqah Ilham Syamil Dan Majlis Hari Lahir Ilham Syahmi Yang Ke 4 Tahun

alhamdulillah setelah berkali2 postponed, akhirnya terlaksana juga majlis kenduri aqiqah untuk muhammad ilham syamil. plan dari asal memang nak selitkan majlis potong kek untuk abang ilham. saja nak meraikan dia sempena birthday yang dah lepas 2 bulan hehehe. persiapan nak membuat kenduri biasa2 je. almaklumlah sejak arwah mak tak ada memang kami pandai2 sendirilah berdikari […]

Main Masak2 @ Kapten Steamboat & Grill

last week tekak rasa nak makan steamboat.. nak menggrill daging2 kambing yang sedap.inform babah awal2 jumaat ajak makan luar. dia ok baru boleh teruskan angan2.lagi pun macam dah lama gitu tak main masak2 steamboat and grill hehehe.fikir punya fikir nak kemana.. calon2nya meletop steamboat & grill.. tak pun kapten..babah kata lepas makan kita ronda2 bazar […]

Mencari Ikan2 Segar Di Kg. Baru Pendas

aktiviti biasa di hujung minggu, mencari ikan2 segar dari laut untuk santapan tengahari.lepas breakfast di warung poyot, kami terus ke kg. baru pendas cari ikan.kat sini memang salah satu kawasan tarikan orang2 luar untuk mencari makanan laut yang segar2.banyak penjual2/ nelayan2 yang berniaga depan rumah mereka.biasanya saya terjah je mana2 yang ada seafood yang menarik […]

Jodoh Dan Ajal Itu Rahsia Allah.. Al-Fatihah Buat Limah Binti Lee

Al-Fatihah buat Limah binti Lee{6 Ogos 1993 – 31 Ogos 2015}semoga rohnya tenang bertemu Maha Pencipta. semoga Allah mengampunkan segala dosa-dosanya dan tempatkan rohnya di sisi orang2 yang beriman dan beramal soleh. jodoh itu rahsia Allah. tiada siapa yang dapat menyangkal. siapa sangka pakcik saya pak beng abang kepada arwah mak saya, yang dah berusia […]

Aidilfitri 2015 | Berhari Raya Dengan Family Ummi Ilham – Part 2

sambungan entry raya.. kunjungan ke rumah pertama.. rumah tok busu.. Beraya Di Rumah Tok Busu sampai2 je parking syamil atas sofa dulu sebab tengah syok sangat tidur. tok ayah pun sempat melentok..baru satu rumah beraya. hahaha. papa cu berbual dengan tok busu hashim. ni tok busu minah. adik kepada allahyarham tok abah saya. the one […]