• Aidilfitri 2018–Beraya Ke Rumah Pak Ngah

    22/06/2018

    Assalamualaikum.. Sesi beraya di malam hari disambung ke rumah Pak Ngah, abang kepada Babah. Nak merasmikan rumah baru Pak Ngah hehe. Petang tu kami beraya ke rumah saudara mara Babah, tapi malangnya Ummi terlupa snap gambar. Jadi tak ada gambar kenangan hehe. Gambar selepas menikmati juadah enak air tangan Mak Ngah. Kenyang yang amat makan…

    Read more
  • Aidilfitri 2018 – Beraya di Senggarang

    21/06/2018

    Assalamualaikum.. Macam yang Ummi dah ceritakan dalam entri yang lepas, tahun ni giliran beraya di kampung Babah. Sejak 10 tahun lepas, memang kami bergilir-gilir turn raya walaupun jarak kampung Babah tu tak lah jauh mana. So far tak ada adegan baling-baling dadu ke apa hehe. Masih mampu bertoleransi hehe. Malam raya haruslah The Ilhams super…

    Read more
  • Mini Sukaneka Cucu-cucu Atok Tipah

    13/09/2017

    Tajuk tu macam beriya sangat haha. Padahal ni plan Ummi dan Mak Long saja-saja nak melayan anak-anak buah yang masih boleh bersukaneka. Yang lain-lain dah bujang besar panjang tak ada maknanya diorang nak layan hahaha. Jadi Ummi yang sudi cuma Kakak Umi, Wahida, Nabilah, Aiman, Ilham dan Syamil. Arsyad tak join sebab tidur hahaha. Game…

    Read more
  • Jalan-jalan Pasar Pagi Senggarang

    13/09/2017

    Cerita cuti raya haji yang tah habis-habis. Pagi Sabtu macam biasa ada Pasar Pagi Senggarang. Memang tak sah kalau tak menjengah kejap, walau hanya beli makanan hahaha. Tapi kali ni punya jengah memang ada misi tersembunyi hahaha. Penuh dah orang shopping hehehe. Kami pagi tempat yang agak kurang sesak. Almaklumlah lady driver sorang ni bukan…

    Read more
  • Majlis Tahlil Anak Beranak

    05/09/2017

    Cuti panjang sempena hari merdeka dan hari raya aidiladha kami berkesempatan membuat majlis tahlil anak beranak. Hari Khamis masing-masing dah berkumpul di rumah Atok Tipah. Lepas solat Asar bacaan tahlil bermula. Tengoklah anak-anak Babah tu, semuanya nak menempel kat Babah. Anak-anak buah yang dah meningkat remaja. Terasa makcik dah tua sesangat sebab 9 tahun lepas…

    Read more
1 2 3
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: