My Breastfeeding Journey, My Hero Kechik - Ilham Syamil

Ummi Ilhams With Her Breastfeeding Partner at SGM 4.0

Thank you so much untuk breastfeeding partner Ummi aka body guard kecil kerana meneman Ummi sepanjang Ummi menghadiri Support Group Meeting di Taman Setia Tropika tanpa banyak ragam kecuali dah petang tu dia dah tak sabar nak balik sebab alasan dia kesian kat Babah dan Abang Ilham. Gambar ni masa kami baru sampai di wakaf Taman Rekreasi Setia Tropika. Kami…

Read More

My Breastfeeding Journey, Rambling

Live Update: Seminar Breastfeeding Peer Counselor Updates

Live update dari UTM Skudai. Hari ni Ummi dan kawan-kawan Lactation Counselor dan Peer Counselor sedang menghadiri Seminar Breastfeesing Peer Counselor Updates anjuran Pusat Laktasi Kebangsaan. Alhamdulillah, Allah berikan kami peluang menambah point di sana nanti dengan membantu ibu-ibu yang menyusukan anak-anak. Doakan urusan kami semua pada hari ini dipermudahkan ya. Ibu-ibu atau bakal ibu yang sedang atau ingin menyusukan…

Read More

Malaysian Breastfeeding Peer Counsellor (MBfPC), Motherhood Journey, My Breastfeeding Journey, My Hero Kechik - Ilham Syamil

Ilham Syamil 1 Year 6 Months Breastfeeding Journey (27 Jan ‘15 – 27 Jul ‘16)

alhamdulillah syukur masih diberi kekuatan menyusukan ilham syamil dengan susu ibu,syukur masih ada lagi rezeki susu untuk adik syamil.walaupun kadang2 macam2 dugaan.macam air laut ada pasang surutnya.tapi Allah bagi juga peluang ummi susukan syamil.subhanallah. alhamdulillah. allahu akbar.maka nikmat Tuhan kamu manakah yang kamu dustakan? so breastfeeding journey kita berbaki 6 bulan lagi dik.mudah2an Allah permudahkan urusan ummi dan adik supaya…

Read More

Family's Birthday, My Breastfeeding Journey, My Hero Kechik - Ilham Syamil

27 Jan ’16 | Ilham Syamil Turns 1!

27 Jan 2016 alhamdulillah syukur hero paling kecil ummi dah genap setahun. rasa macam sekejap je kan. tapi memori nak melahirkan adik syamil masih segar dari ingatan phewwwwww. telan air liur kejap hehehe. sepatutnya EDD sebelah birthday babah 8 feb 2015 tapi Allah lebih berkuasa, percaturanNya lebih terancang. dugaan januari 2015 keluar masuk hospital dan sudahnya adik syamil lahir lebih…

Read More

Babywearing, My Babywearing Journey, My Breastfeeding Journey, My Hero Kechik - Ilham Syamil, Selat Tebrau Babywearers

Babywearing | Southern Babywearing Fiesta 2015 @ KSL Resort, Johor Bahru

alhamdulillah dapat juga menghadirkan diri dalam program Southern Babywearing Fiesta anjuran Selat Tebrau Babywearers. kebetulan babah ilhams off day weekend, jadi plan baik punya. abang ilham ikut babah, ummi bawa adik syamil. pagi sabtu babah dan abang ilham hantar kami ke KSL Hotel. tengahari nanti babah bawa abang ilham pergi rumah pengantin. ikutkan plan asal nak suruh babah bawa abang…

Read More