Blog Blogging Life

Web Hosting & Domain Renewal – Masih Setia Bersama NetKL

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. awal tahun, hujung-hujung bulan ni memang waktu Ummi dapat reminder untuk renew web hosting dan domain. Setakat tahun ke 9 bersama wordpress dan berweb hosting dan berdomain sendiri Ummi memang sangat-sangat puas hati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh NetKL. Sebenarnya dah nak hujung tahun hari tu, Ummi upgrade dari Medium Biz X ke …

246 total views, no views today

Continue Reading
Blogging Life Contest

Consolation Prize Winner – The Puteri Harbour-Astro Fun Escapade Influencer Challenge

Assalamualaikum.. Masih ingat lagi entri Ummi Astro Fun Escapade? Alhamdulillah, rezeki The Ilhams akhirnya muncul keputusan pemenang. Doa memang nak menang 1st prize hahaha nak berangan tidur di Hotel Jen yang biliknya bertemakan Hello Kitty. Tapi apakan daya Allah dah tetapkan rezeki kami. Rezeki consolation prize dengan 2 tiket 2 park passes (Thomas Town & …

212 total views, no views today

Continue Reading
Blogging Life Rambling

Welcome 2019.. Goodbye 2018!

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. celik mata dah masuk ke tahun 2019.. syukur masih diberi peluang bernafas.. 2018 dah berlalu pergi.. jadikan pengalaman lepas sebagai titik tolak kejayaan 2019.. pahit maung masam masin manis simpan kemas-kemas dalam diari kehidupan.. yang elok boleh dijadikan tauladan yang kurang elok buang jauh-jauh.. setiap tahun ada pengalaman dan pengajaran yang berbeza-beza..  2019 …

341 total views, 1 views today

Continue Reading
Anything About Me Blogging Life

Hernee Nazir’s Youtube Channel Reached 100 Subscribers! Thanks Everyone!

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. terima kasih buat semua subscribers. Youtube channel orang lain dah beribu riban. Ummi baru je cecah 100 ekekeke. Poyo je lebih kan hehehe. Nak dapat 100 subscribers pun jenuh tau. Almaklumlah ni channel makcik-makcik kampung je ekeke. Untuk yang belum subscribe, sila subscribe sekarang. Ini adalah paksaan! hahaha. Kejam betul. 536 total views, 2 views …

536 total views, 2 views today

Continue Reading
Blogging Life

First Payment.. TQ Google Adsense!

Alhamdulillah rezeki hujung-hujung bulan. Rezeki pertama dari Google Adsense. Saja nak abadikan memori dalam blog ni. Bukan nak menunjuk-nunjuk tau. Alaaaaa rezeki kita sikit je na bandingkan dengan blogger-blogger otai hehehe. Ini pun tak sangka 3 bulan lepas Google Adsense approved dan seterusnya menghasilkan rezeki sebanyak ini. Alhamdulillah! Mudah-mudahan meriah lagi ads dalam blog Ummi …

Continue Reading