Anything About Me, Blogging Life

Hernee Nazir’s Youtube Channel Reached 100 Subscribers! Thanks Everyone!

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. terima kasih buat semua subscribers. Youtube channel orang lain dah beribu riban. Ummi baru je cecah 100 ekekeke. Poyo je lebih kan hehehe. Nak dapat 100 subscribers pun jenuh tau. Almaklumlah ni channel makcik-makcik kampung je ekeke. Untuk yang belum subscribe, sila subscribe sekarang. Ini adalah paksaan! hahaha. Kejam betul. 93 total views, 4 views today

93 total views, 4 views today

Blogging Life

Second Payment.. TQ Google Adsense!

Assalamualaikum.. Cerita manis dalam dunia blogging. Alhamdulillah rezeki dari hasil berblogging yang tenggelam timbul untuk kenangan Ummi. Thanks Google Adsense for the second payment. Agak jauh sikit gap dari first payment. Tak pe Ummi punya konsep pelan-pelan kayuh. Just go with the flow gitu. Kata orang kalau rezeki tak kemana. Rezeki adik baby kali ni dapat Ummi cash out income…

Read More

Blogging Life

Happy 8th Anniversary With WordPress!

Assalamualaikum.. Alhamdulillah 8 tahun bersama WordPress. Dia bagi reminder mesti dia tahu Ummi lupa ni hahaha. So far so good. 8 tahun bersama WordPress dan keseluruhan 12 tahun blogging dari tahun 2006. Tak handal mana pun dalam dunia blogging ni. Buat je ikut suka hati. Blog awak, tak ada siapa nak marah. Tak payah terkejar-kejar nak jadi famous hehe. Menulislah…

Read More

Blogging Life

First Payment.. TQ Google Adsense!

Alhamdulillah rezeki hujung-hujung bulan. Rezeki pertama dari Google Adsense. Saja nak abadikan memori dalam blog ni. Bukan nak menunjuk-nunjuk tau. Alaaaaa rezeki kita sikit je na bandingkan dengan blogger-blogger otai hehehe. Ini pun tak sangka 3 bulan lepas Google Adsense approved dan seterusnya menghasilkan rezeki sebanyak ini. Alhamdulillah! Mudah-mudahan meriah lagi ads dalam blog Ummi yang macam air pasang surut…

Read More

Blogging Life

Happy 7 Year Anniversary With WordPress

Happy 7 Year Anniversary With WordPress! Nasib baiklah WordPress baik hati ingat anniversary ke 7 dengan dia hari ni hehehe. Dah 7 tahun dah Ummi guna herneenazir.com berplatformkan wordpress. Sebelum ni dari tahun 2006 berplatformkan blogspot hehe. Macam handal sangat nak berwordpress kan. Blogging pun suka-suka je hobi masa lapang. Tak sangka dah 11 tahun berkecimpung dalam dunia blogging. Dulu…

Read More