MUAZ Wholesale Emporium Kini di Johor Bahru

Lepas makan di sinilah tempat yang kami tuju. Bukan nak beli apa pun saja nak survey hehe baca review kekawan teruja pula nak ke sini. Dari Ahad bawa ke Rabu sampailah ke Jumaat baru lah impian jadi kenyataan. Sampai mana lagi kalau bukan ke MUAZ Wholesale Emporium yang kini dibuka di Bandar Baru UDA. Jadi orang-orangRead more

Kio Da Korea Concept Store Forest City

Sambungan dari cerita berjimba di Forest City. Ronda punya ronda kami terjumpa kedai serbaneka ala-ala Daiso dan Yubiso. Hari tu tak perasan pula hehe. Kedai ni namanya Kio Da. Kedai serbaneka barang-barang dari Korea. KIO DA International Concept Store Harga barang-barang paling murah RM10 satu barang kot. Sebab tak sempat belek-belek semua hehe. Walaupun kedainya takRead more

De’ Paradise Ice Cream So Yummy

Aiskrim ni la yang kami makan masa majlis kahwin semalam. Dah lama tak makan aiskrim calong ni kan. Legend ni. Aiskrim zaman kanak-kanak berhingus lagi hehe. Yang ni aiskrim dari DE’ PARADISE ICE CREAM. Menerima tempahan untuk: Majlis kahwin Majlis Hari Jadi Majlis Aqiqah Hari Keluarga Sukaneka Boleh hubungi nombor di bawah: 011-28758150 – NasirRead more

Membelai Wajah Dengan Chantiq Beauty Facial

Ceritanya dah beberapa minggu rasa nak facial muka yang dah lama rasa berkerak ni. Banyak sangat benda nak buat kadang-kadang sampai penjagaan muka sendiri pun terabai. Saya sebenarnya pengguna tegar skin care Shaklee, alhamdulillah dah beberapa tahun masih setia dengan Nutriwhite Shaklee. Itu nanti akak story. Sekarang akak nak kongsi cerita akak buat home facialRead more

Asus ZenFone 3 (ZE520KL) Camera Memang Best

Handphone Asus ZenFone 3 (ZE520KL) ni sebenarnya Babah yang punya. Babah dah guna handphone office jadi Ummi yang pegang handphone ni sebab Ummi dah terpesona dengan rear camera dan front camera yang memberikan hasil gambar yang terang dan jelas, Rear cameranya 16MP & front camera 8MP memang nampak cantiklah gambar walaupun yang snap tu bukanRead more

Ilham’s Movie Time – Smurf : The Lost Village

Cerita hujung minggu, buat pertama kalinya di umur bakal 36 tahun bulan depan Ummi Ilhams menjejakkan kaki ke panggung wayang. Hari ini dalam sejarah. Ohhhh jangan ketawa ini serius. Memang tak pernah tengok wayang kecuali movie 4D di Legoland haha. Abang Ilham excited sangat bila Ummi kata nak tengok Smurf. So hari tu kami menontonRead more

Minum Petang Magelek dan Pau Sambal Sedap

Hari ni Restoran Hernee Nazir nak tayang menu minum petang walaupun dimakan right after lunch hahaha. Beli di Cafe Cengkih PTP dengan alasan lapar lagi sebab kombinasi lauk lunch tak berapa ummpphhh. On the way nak balik terjeling kuih-muih. Suhana la ni punca hahaha. Kuih sini 5 keping RM2, so campur-campurlah dan akhirnya terbeli magelekRead more

Yeay! I Am One of The Winner For Review & Win Innolac Probiotics Powder by 100comments.com

Alhamdulillah rezeki Review & Win Innolac Probiotics Powder dari 100comments.com. Thanks 100comments.com. First time dapat review & win setelah 3 4 kali cuba join share, tag post. Thanks juga Eda – Kisah Si Dairy yang introduce saya dengan contest di 100comments.com. Meh la kita tunggu produk ni sampai dan kita review ya. Boleh rujuk siniRead more

Review Merdeka Hotel, Kluang, Johor

Salam pagi Sabtu. Hari ni nak review Merdeka Hotel, Kluang tempat penginapan kami semasa Program Kasih JDT Blogger Bersama Anak-Anak Yatim (Siri 1). Oleh kerana sahabat blogger saya, Puan Eda dah memilih hotel ni, jadi saya pun booked hotel yang sama memandangkan kami ada tugas-tugas khas sebelum program. Lagi pun jarak dari rumah anak yatimRead more

Rezeki Dalam Pelbagai Cara.. Dapat Jambu Air Pun Rezeki Tau

Salam malam minggu.. Allah dah tetapkan rezeki setiap hambaNya. Rezeki dalam pelbagai cara dan bentuk. Dapat seplastik jambu air pun rezeki tau.  Sebenarnya officemate bawa untuk makan berjemaah di office. Sekali terlupa nak makan. Dia bagi suruh bawa balik. Balik rumah kekonon nak potong cili padi, bubuh gula dan tuang kicap. Sekali harapanku hampa belaka.Read more